Word nu lid!

Under 20 wint van Almere, Under 18 verliest

door admin | 1 reactie

Hanzevast Capitals U20 wint van Omniworld Almere

Het U20 team trad aan zonder Sander de Roos en Mark-Peter Hof die mee moesten met het eerste team. Dit werd met veel gejuich begroet, want opleiden voor het eerste team is 1 van de belangrijkste doelstellingen dit jaar. Heel mooi dat ze van Marco vd Bergh speeltijd kregen, waardoor er naast Stefan Mladenovic nu 3 Capitals jeugdspelers door zijn gestroomd naar het hoogste nivo. Tevens hulde aan de coaches Scheltes en Triemstra die dit mede hebben begeleid.

De wedstrijd tegen Omniworld was daarentegen een interessante. Zonder deze dragende spelers en een team uit Almere welke door ons U18 team uit de beker was gestoten, werd er vooraf gewaarschuwd dat dit wel eens een lastige wedstrijd kon worden. De Groningers hadden wat opstart problemen maar gelukkig werd al snel het klasse verschil zichtbaar. Op het moment dat Capitals veel druk zette kregen de gasten het moeilijk en gooiden zij vele ballen weg. Hierdoor konden de Groningers vele breaks lopen waardoor het gat snel geslagen was. In de set-play situatie lag daarentegen het tempo te laag waardoor er te veel van buiten werd geschoten, waar de inside optie meer voor de hand lag. Via 15-11 en 25-15 werd er uiteindelijk gerust met een 40-26 voorsprong.

De tweede helft was qua uitvoering ietwat beter dan de eerste. Bal tempo lag hoger en er werden vele open kansen gecreëerd. Jammer genoeg leidde dit niet altijd in een score, de scherpte ontbrak een beetje. Maar aanvallend werd er in de tweede helft uitstekend gerebound, waardoor de 2e poging veelal succesvoller was. Bas Altena pakte 9 aanvallende rebounds in de 2e helft. Het vierde kwart was het verzet van de Almeerders gebroken en de Capitals liepen dan ook uit naar een eclatante overwinning van 83-53. Al met al een regelmatige overwinning van de Capitals welke nu samen met Den Bosch de 3e plaats innemen na 11 van de 28 wedstrijden.

Topscores:
Bas Altena: 17 punten en 15 rebounds,Pim Pellinkhof en Mauro Christavao: 14 punten, Robbert Bergenhenegouwen: 14 punten en 11 rebounds

Hanzevast Capitals U18 – UBall Utrecht

Op zondag 14 december speelde het U18 team van Hanzevast Capitals tegen Uball uit Utrecht. Op voorhand leek dit een lastige wedstrijd te worden, omdat Uball ook in de top-5 van de competitie stond.

Het eerste kwart ging gelijk op. Onder aanvoering van de sterk spelende Jeroen Scheltes bleef Hanzevast tot 16-16 bij. Daarna liep Uball uit naar een 1e kwartstand van 16-21. De voorsprong van de Utrechters liep in het tweede kwart verder op: 20-28 na 4 minuten. Toen de Groningers van verdedigingsvorm veranderden, stokte de aanval van Utrecht enigszins. De rust werd bereikt bij 35-41.

In het derde kwart kwamen de Noordelingen wel dichterbij, maar konden het gaatje van 3 punten niet dichten: 45-48. Slecht schieten en een matige rebound waren er debet aan dat de ploeg uit de Domstad weer verder weg kon lopen. Stand na drie kwarten: 47-59. In het laatste deel van de wedstrijd probeerde de thuisploeg nog een alles of niets offensief te ontketenen, maar het leverde geen resultaat op. Van outside viel geen bal, terwijl Uball de wedstrijd slim uitspeelde. Uiteindelijk ging de winst dan ook dik verdiend naar Utrecht. Eindstand: 63-80.

Topscorers: Jeroen Scheltes 16, Yannick van der Ark en Marc Peutz ieder 14 punten.
Rebounds: Marc Peutz 14, Yannick van der Ark 10 en Davey Groenewoud 7 rebounds.

Volgende wedstrijd: zaterdag 20 december a.s. in Amsterdam tegen Harlem Lakers.

1 reactie

  1. Jeugdfan –

   Heren, Scheltes, Triemstra en v/d Bergh: CHAPEAU!
   Ik geloof dat onze club na 3 jaar niet alleen de beste club in Nl is maar ook breder.
   Investeren in je jeugd is investeren in je toekomst 🙂 🙂 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.