Word nu lid!

Capitals Under 18 wint in Zwolle

door admin | Geen reacties

ZAC – Hanzevast Capitals U18

Op zaterdag 6 december moest het U18 team van Hanzevast Capitals aantreden tegen Z.A.C. in Zwolle. Het zou een niet al te moeilijke avond voor de Groningers worden.
De Capitals waren in het begin van de wedstrijd meteen goed bij de les. Davey Groenewoud opende de score met twee 3-punters. Prima teamspel en een sterke defense leidden tot een eerste kwartstand van 10-23.

Ook in het tweede kwart hadden de Zwollenaren grote moeite om door de hechte verdediging van Hanzevast heen te komen. In de eerste 7 minuten lieten de Noordelingen slechts 2 punten toe. De rust werd bereikt bij een stand van 19-38.

In het derde kwart kwam Zwolle nog even terug tot 29-42, doch daarna liep de lijstaanvoerder uit Groningen met een 0-17 run naar een tussenstand van 29-59 en was de wedstrijd wel beslist. De bankspelers konden weer veel speeltijd krijgen. Met name Donny Zwart onderscheidde zich in positieve zin en schreef veel punten en rebounds op zijn conto. Uiteindelijk werd het een regelmatige 55-79 overwinning voor de Hanzevast Capitals. Hiermee verstevigde het team zijn eerste plaats in de competitie.

Topscorers: Donny Zwart 21, Yannick van der Ark 17 en captain Allard Oosterhoff 13 punten.
Toprebounders: Donny Zwart 11, Jeroen Scheltes 10 (en 7 assists), Davey Groenewoud 9 rebounds.

Volgende wedstrijd: zondag 14 december om 14.30 uur in het Willem-Alexander Sportcentrum aan het Zernikeplein in Groningen tegen Uball uit Utrecht.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.