Word nu lid!

Capitals U18 verplettert Rivertrotters en U20 wint in Leiden

door admin | 1 reactie

Hanzevast Capitals U18 – Rivertrotters

Op zaterdag 29 november j.l. speelde het U18 team van Hanzevast Capitals de thuiswedstrijd tegen Rivertrotters uit Hardinxveld-Giessendam. Zonder de geblesseerde Marc Peutz en de helaas nog steeds zieke Derk Kuiper nam de thuisploeg in het eerste kwart een voorsprong van 8 punten: 25-17. In het tweede kwart konden de Capitals de grote verdedigende druk blijven geven en braken de gasten. Via een aantal snelle breaks liepen de Groningers naar een verdiende voorsprong van 25 punten bij rust : 50-25.

Na de pauze bleef Hanzevast gas geven en was nauwelijks af te stoppen. Donny Zwart heerste in de rebound, Jeroen Scheltes strooide met assists en pakte veel steals en Yannick van der Ark excelleerde in de aanval. Er kon naar hartelust worden doorgewisseld, zodat iedereen veel speeltijd kon krijgen. Dat zou er uiteindelijk toe leiden dat er maar liefst zeven(!) spelers in de dubbele cijfers scoorden. Stand na drie kwarten: 81-35. In het laatste kwart kwamen de Zuid- Hollanders vrijwel alleen maar vanaf de vrijeworplijn tot scoren, terwijl de Hanzevast-trein doordenderde naar een eindstand van 103-45. De tot nu toe grootste overwinning van het seizoen.

Topscorers: Yannick van der Ark 29, Donny Zwart 16, Jeroen Scheltes 12, Jos van der Laan 11, Rik Pijp, Davey Groenewoud en Daan Wiersum ieder 10 punten.
Rebounds: Donny Zwart 13 ( double-double), Jeroen Scheltes 10 (+ 10 steals en 8 assists, triple double!), Yannick van der Ark en Daan Wiersum ieder 8 rebounds.

Volgende wedstrijd: op zaterdag 6 december a.s. om 18.00 uur in Zwolle tegen Z.A.C.

Hanzevast Capitals U20 wint uit van ZZ Leiden U20 met 79-52

Tegen de landskampioen U20 van vorig seizoen heeft de ploeg van Hein Gerd Triemstra, zonder groots te spelen, een keurige overwinning behaald.
De ploeg uit Leiden is een relatief nieuwe ploeg welke nog volop in opbouw is. Het team kenmerkte zich door een groot enthousiasme wat in de eerste periode een voorsprong opleverde en eindigde in 18-13.

Door zeer agressief verdedigen en door een aantal prima breaks werd dit enthousiasme getemperd en werd daardoor meteen de achilleshiel van Leiden blootgelegd. Technisch komt deze ploeg nog veel te kort en dat werd door de Groningers prima uitgebuit. Het tweede kwart werden de mannen uit Leiden op 3 punten gehouden en werd de rust bereikt met een 33-21 voorsprong. Kritische nood blijft toch wel het finishen, voornamelijk de ballen dicht bij de ring. M.a.w. het aantal fast break punten kan en mag omhoog.

In de tweede helft ging dit een stuk beter en werd er bij tijd en wijle op een zeer acceptabel niveau gespeeld. Ook verdedigend bleef het niveau goed, op een paar aanvallende rebounds van de tegenstander na wat enkele easy baskets opleverde. Via kwartstanden 19-19 en 27-12 werd er uiteindelijk een ruime overwinning geboekt.
Al met al een goede overwinning waarbij het team wederom aantoont groeiende te zijn. De mindere momenten in de wedstrijd worden steeds geringer, het vertrouwen in elkaar een stuk groter. Als team groeit dit team steeds dichter naar elkaar toe.

Topscores:
Sander de Roos 19 punten, 8 rebounds
Mark Peter Hof 14 punten, 8 rebounds
Robbert van Bergenhenegouwen 10 punten en 9 rebounds

Eerstvolgende thuiswedstrijd: zaterdag 13 december om 18:30 uur tegen Omniworld Almere U20.

1 reactie

    1. Ik mis Jeugdfan! –

      8) 😀 😎

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.