Word nu lid!

Rogier Jansen tekent contract voor nog eens drie seizoenen

door admin | Geen reacties

Jansen drie jaar langer in Groningen

Rogier Jansen heeft donderdag 20 november een contract ondertekend dat hem tot 1 juni 2012 aan Hanzevast Capitals bindt. De 24-jarige internationals is bezig aan zijn vierde seizoen in Martiniplaza.

In het contract van de guard is een eenzijdige clausule opgenomen dat het hem mogelijk maakt mogelijk in de zomer van 2011 naar een andere club te verkassen. Met uitzicht op het speelveld in FC Groningen-stadion Euroborg sprak Rob Schuur de aanwezigen toe op de persconferentie die werd belegd in de horeca-locatie van het Noorderpoortcollege.

"We willen het nieuwe perspectief van de club graag van een degelijk fundament voorzien,” aldus de voorzitter. “Vanaf het seizoen 2009-2010 dienen er vijf Nederlandse spelers op het roster te staan. Met de contractverlenging willen we laten zien dat Rogier een belangrijke speler voor Capitals is. Hij heeft zich de afgelopen maanden prima geprofileerd en we vonden dit een goed moment om te onderhandelen. Gisteren (woensdag – red.) is de zaak rond gekomen en wij zijn daar erg blij mee.”

Coach Marco van den Berg was ooit bondscoach van jeugd uit de lichting 1984. “Ik ken hem al een jaar of tien à elf. Toen zag ik al dat hij een erg getalenteerde speler is met liefde voor het spel. Hij heeft een meer dan gemiddelde interesse niet alleen in zijn eigen spel maar ook voor de basketbalsport in de breedste zin van het woord. Hij is iemand die in Groningen is doorgegroeid tot een Nederlandse topspeler. Misschien is hij wel de beste Nederlandse één tegen één-speler in de Eredivisie. Bovendien kan hij een stap vooruit denken en dat maakt hem in potentie tot een speler die kan doorgroeien naar Europees niveau. Het feit dat hij zich langer aan de club wil binden, is van zijn kant ook een compliment aan de club.”

Voor de speler in kwestie zelf, 23-voudig international Rogier Jansen, was de keuze niet moeilijk geweest. “Ik heb het heel erg naar mijn zin binnen dit team. We hebben een goede coach en een nieuw bestuur waarin ik vertrouwen heb. Van deze club wil ik graag in de toekomst deel uit blijven maken. Groningen is veruit de mooiste basketbalstad van Nederland. Niet alleen het geld heeft een rol gespeeld bij mijn beslissing, maar ook de vraag waar ik de mooiste ervaringen zou kunnen meemaken. En bovendien dat we een team hebben dat keihard voor elkaar wil werken. Uit gesprekken met de coach, de voorzitter en ook vooral Albert van der Ark sprak heel veel vertrouwen. Of ik ooit in het buitenland ga spelen? Misschien wel, maar ik denk dat ik de komende jaren zeker nog nodig heb om me verder door te ontwikkelen.”

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.