Word nu lid!

Under 20 en Under 18 winnen bekerwedstrijd

door | Geen reacties

Hanzevast Capitals U18 – Omniworld Almere U20 (beker)

Zondag 16 november speelde het U18 team van Hanzevast Capitals in de achtste finales om de NBB beker tegen Omniworld Almere U20. In het eerste kwart hielden beide ploegen elkaar redelijk in evenwicht, maar tegen het einde van deze 10 minuten namen de Capitals een voorsprong: 24-16. In het tweede kwart konden de Almeerders het tempo van Hanzevast 5 minuten bijbenen, daarna sprintte de jonge thuisploeg naar een 48-34 ruststand. Ze speelden een prima inside-out game met Marc Peutz in de scorende hoofdrol.

Na de pauze bracht Omniworld het verschil nog even op 10 punten (50-40), maar vanaf dat moment leverde de grote verdedigende druk en het harde werken van de Groningers veel resultaat op. Stand na drie kwarten: 74-50. Met deze voorsprong konden de Noordelingen flink doorwisselen en kwam iedereen aan het scoren toe. Voor het eerst dit seizoen drukte Daniel (" Donny") Zwart zijn stempel op de wedstrijd en pakte veel rebounds. Vanwege de uitstekende conditie denderde de Groningse trein ook het laatste kwart door en werd een verassend grote overwinning geboekt. Eindstand 95-61.

Voor de tweede keer kegelde het U18 team van Hanzevast Capitals een U20 team uit het bekertoernooi en schaart het zich bij de laatste acht teams, die nog strijden om de NBB beker.

Scores: Marc Peutz 27, Jeroen Scheltes 14, Davey Groenewoud 12, Gerald van Nieuwenhuyzen 9, Donny Zwart en Daan Wiersum 8, Jos van der Laan 7, Allard Oosterhoff 4, Yannick van der Ark en Rik Pijp ieder 3 punten
Rebounds: Donny Zwart 10, Jeroen Scheltes 9 (en 8 assists), Marc Peutz 7 rebounds.

De volgende competitiewedstrijd van het U18 team wordt zaterdag a.s gespeeld in Bergen op Zoom om 12.30 uur.

U20 naar de kwartfinales bekercompetitie

Ook de U20 mannen hebben zich weten te plaatsen voor de kwartfinales van de landelijke bekercompetitie. Er werd gewonnen van Akrides U20, een ploeg waar 2 weken geleden in de competitie nog van werd verloren. Ditmaal waren de mannen van Hein Gerd Triemstra te sterk met 74-58.

De eerste helft lieten de Groningers wellicht  het beste spel zien van het seizoen. Scherp verdedigen, fast breaks lopen, inside-outside game, hoog schotpercentage en met een groot reboundoverwicht werd de eerste helft afgesloten met een 51-35 ruststand met als kwartstanden 23-15 en 28-20. Dit was een teamprestatie zonder echte individuele uitblinkers.

De tweede helft begon aanvallend stroef, pas na 5 minuten kwam de eerste score op het bord. Wat daarentegen prima was, was dat er een mentaliteit ontstond van : wij niet scoren, zij niet scoren. Vandaar dan ook dat de tweede helft gekenmerkt werd als zeer defensief, beide teams legden daar de focus op. Ondanks het grote puntenverschil bleef het dus een boeiende partij welke uiteindelijk keurig uitgespeeld. (10-12;13-11)

Al met al een mooie week voor de U20 mannen met achtereenvolgens het 3-jarige contract voor Sander, de permanente verblijfsvergunning voor Mauro en de overinning op Akrides.

Topscorers: Valentijn Lietmeijer 14 pnt, Sander de Roos 11 pnt en 11 reb

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *