Word nu lid!

Jeugdteams Hanzevast Capitals winnen beide

door admin | Geen reacties

Hanzevast Capitals U18 – Almonte Eindhoven

Zondag 9 november speelde het U18 team van Hanzevast Capitals tegen Almonte uit Eindhoven. De Groningers begonnen de wedstrijd goed geconcentreerd en speelden gecontroleerd hun aanvallen uit. Marc Peutz scoorde in het eerste kwart al 10 punten. Stand 19-11 na 10 minuten. Het tweede kwart zette Hanzevast door. Verdedigend werd de tegenstander goed bestreden; aanvallend liepen de Capitals een aantal flitsende breaks onder leiding van de onvermoeibare Allard Oosterhoff, die eerder op de dag reeds met U 20 had meegespeeld.Vlak voor de pauze scoorde de jonge debutant Bas Veenstra zijn eerste punten op U18 niveau. Ruststand: 36-19.

Na rust werd het tempo verhoogd en liep de score op. Yannick van der Ark was de offensieve speerpunt en tekende deze twee kwarten maar liefst 20 punten aan. Na 30 minuten speeltijd was de stand inmiddels 63-36. In het laatste kwart verloren de Groningers de concentratie en daalde het niveau van de wedstrijd aanzienlijk. Het einde werd gehaald bij een stand van 76-54. Een nuttige zege in een niet zo bijzondere wedstrijd. Hierdoor is Hanzevast Capitals U18 inmiddels al wel opgeklommen naar de tweede plaats in de competitie.

Topscorers: Yannick van der Ark 25, Marc Peutz 20 en Allard Oosterhoff 17 punten.
Toprebounders: Allard Oosterhoff 12 (double-double), Davey Groenwoud 9 (en 4 assists) en Jeroen Scheltes 8 rebounds (en 6 assists).

Volgende wedstrijd: zondag 16 november a.s. om 12.30 uur in de Topsporthal van de HIS tegen Omniworld Almere U20 in het kader van de NBB beker.

Hanzevast Capitals U20 wint van Weert U20 met 119-50

Na de teleurstellende nederlaag van afgelopen week hebben de mannen van Hein Gerd Triemstra deze week een prima overwinning behaald op het laaggeklasseerde  Weert. Vanaf de jumpbal waren de mannen allert en verdedigend scherp wat na 4 minuten reeds resulteerde in een 12-0 voorsprong. Veelvuldig werd Robbert Bergenhenegouwen inside gezocht, wat door hem met mooie center moves werd afgerond. Het eerste kwart werd afgerond met een prima 26-8 stand. Het tweede kwart was qua uitvoering nog ietwat beter. Door nog meer druk te zetten werden in dit kwart 19 steals gepakt, waardoor er break na break volgde. Dankzij de vele lay-ups zagen de suppoters een zwingend U20 team wat het kijken naar deze wedstrijd absoluut de moeite waard was. Het kwart werd dan ook gewonnen met 32-10, resulterend in een ruststand van 58-18.

Na de rust eigenlijk een zelfde speelbeeld, ondanks dat eea ietwat minder scherp werd uitgevoerd. Toch bleef de focus op een sterke verdediging van de pass-lijnen en snelle fastbreaks. Ook hierin slaagde het team, waardoor de voorsprong sterk werd uitgebreid. Jammergenoeg verslapte de verdediging waardoor het aantal punten van Weert uiteindelijk aan de hoge kant uit kwam. De kwartstanden in de tweede helft waren 29-12 en 32-20.

Een prima overwinning wat de vieze smaak van de nederlaag van vorige week tegen Akrides een beetje deed doen verminderen. Gelukkig kan volgende week zondag revanche genomen worden tegen hetzelfde Akrides, beide ploegen ontmoeten elkaar dan wederom in IJmuiden, ditmaal voor de beker.

Topscores: Sander de Roos 21 punten, 8 rebounds, 10 steals en 7 assists; Robbert Bergenhenegouwen 18 punten, 10 rebounds en 5 assists; Mauro Christavao 15 punten (88%)

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.