Word nu lid!

Nuttige zeges voor U16 en U20

door admin | Geen reacties

De ploeg van coach Michel Houttuin staat zesde en gaat komende zaterdag (14.00 uur) op bezoek bij de ongeslagen koploper BV Lely. De under-20 van Capitals bewaarde het beste voor het laatst. De Haagse gasten namen in de eerste helft van de wedstrijd een behoorlijke voorsprong maar ging met ‘slechts’ 40-44 de kleedkamers in. De Groningers schakelden een tandje bij en liepen in het begin van het vierde kwart ruim naar een voorsprong van ruim tien punten. In de slotfase kwamen de punten nooit meer in gevaar: 93-84. Capitals passeert Haaglanden Royals op de ranglijst en gaat zaterdag (17.00 uur) op bezoek bij Akrides in IJmuiden.

De under-18 kwam door het oneven aantal teams in de competitie niet in actie en staat vijfde in de Eredivisie. Komende zaterdag (15.00 uur) volgt een bezoek aan de nummer 2 van de ranglijst, Haaglanden Royals. Net als koploper Rotterdam Challengers hebben deze beide ploegen slechts één keer verloren in competitieverband.

Hanzevast Capitals U16 – Wildcats

Zondagmiddag stond de wedstrijd tegen de Wildcats uit Nijmegen op het programma.
Wildcats had de vorige week de eerste verliespartij geleden tegen Mosquitos uit Amsterdam, en staat op de 3e plaats. De wedstrijd  moest agressief en scherp worden begonnen, wat ons zwakke punt een beetje is. Het eerste kwart werd redelijk scherp  gespeeld,  maar kwam de wildcats toch weer langzij. De ploeg van wildcats die voornamelijk op 2 spelers dreef en maar met 8 man was, moest langzaam  maar zeker worden gesloopt, door hard te verdedigen. Het 2e kwart ging gelijk op met steeds een puntje voor of achter. De ruststand  werd met 36-36 bereikt.

Het derde kwart werd er direct uitgelopen naar een 12 punt voorsprong, met agressief verdedigen en goede breaks en aanvallen werd de basis gelegd voor de overwinning. In  het  4e kwart werd de wedstrijd geconcentreerd uitgespeeld, waarin Ate, Lewis, Yannick , Davey en Jos nog enkele mooie scores lieten zien die het publiek nog even op de banken bracht. Kortom een goede overwinning die aansluiting geeft bij de top van het klassement. Volgende week de uitwedstrijd tegen de koploper BV Lely, we zullen zien……

Topscorers: Davey Groenwoud 16, Yannick v/d Ark 15, Lewis Monsanto 14, Jos v/d Laan 10, Eric Peutz 6, Ate Koopmans 6, Dennis Houttuin 2 en Chesron Elgin 1

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.