Word nu lid!

Driemaal uitwinst voor jeugdteams

door admin | Geen reacties

 

West Brabant Giants – Hanzevast Capitals U16

Zondagochtend  19 oktober ’08  om 9.30 uur begon de verre uitreis naar Bergen Op Zoom. U16 van Hanzevast Capitals was echt aan een overwinning toe na het knullige verlies vorige week met 2 punten. ’s Middags om half drie werd er dan ook na een aarzelend begin gestreden voor de winst en werd de eerste uit zege behaald tegen West Brabant Giants: 72-85.

In het 1e kwart kwam de Capitals moeizaam op gang, of het de verre reis is of gewoon te slap in het veld stappen valt moeilijk te zeggen. Het is echter wel een terugkerend fenomeen en dat moeten  de jeugdige spelers snel afleren. 9-2 achter en na 2.45 minuut een time-out. Vanaf nu werd de wedstrijd wat scherper gespeeld en al snel verdween de achterstand dor goede scores van Lewis Monsanto, Dennis Houttuin en Ate Koopmans. Zo gaan we deze 10 minuten toch nog met een kleine voorsprong naar de bank 1e kwart: 16-18.

Ook in de 2e periode werd er door goed aanvallend spel van het hele team soms steeds beter gescoord en vele rebounds belandden ook in Capitals handen. Door deze verbeterde wedstrijdmentaliteit gaan we rusten met een lichte voorsprong 36-39.

In de kleedkamer tijdens de rust tevredenheid alom , een zwak begin kon het team ombuigen in een sterker gespeeld 2e kwart. Nu vooral extra aandacht voor de pick & roll en helpside defense in de 2e helft. In het 3e kwart speelt met name Sander Nienhuis een belangrijke rol, hij staat verdedigend erg goed op te letten en pakt 4 steals en laat de fastbreak snel beginnen door een goede omschakeling. Hierdoor zijn anderen als Eric Peutz, Bas Veenstra en Dennis Houttuin in staat om de 1-1- te pakken in de aanval. Een goed tussenspurt dit kwart en elf punten voorsprong.

In het laatste kwart werd het allemaal wel  weer wat spannender, Bergen op Zoom strijdt voor de laatste kans en geeft nog 1x extra gas in de verdediging. Het verschil wordt nog wel wat teruggebracht tot 9 punten , 69-78… Hanzevast Capitals is deze keer  weer en stap verder en geeft de voorsprong niet meer uit handen door een paar fraaie acties van Lewis, Bas, en Eric . Dennis maakt de laatste punten van de vrijeworplijn.  Eindstand 72-85.

Scores: Lewis Monsanto 22, Bas Veenstra 18, Dennis Houttuin 13, Eric Peutz  11, Ate Koopmans 10,  Irwin Fluonia 4, Chesron Elgin 4, Maarten Bouwknecht 2 en Daan Löwik 2

Amsterdam – Hanzevast Capitals U18

Op zondag 19 oktober stond voor het U18 team van Hanzevast Capitals de topwedstrijd tegen MyGuide in Amsterdam op het programma. Vooraf leek het een zeer moeilijke opgave voor de Groningers te worden, omdat drie dragende spelers ( Daan Wiersum, Derk Kuiper en Jeroen Scheltes) niet konden spelen. De resterende acht jongens begonnen de wedstrijd goed. Verdedigend werd er hard gewerkt en aanvallend speelden de Capitals slim. Stand na het eerste kwart: 24-25.

Het tweede kwart lag de nadruk meer op de verdediging. De score bleef redelijk in evenwicht. Allard Oosterhoff, die zich steeds meer gaat ontwikkelen als voorbeeld voor de ploeg, nam het voortouw. Hij werd goed gesteund door Marc Peutz, die aanvallend weer sterk voor de dag kwam. Ruststand: 36-39.

Na de pauze begonnen de Noordelingen steeds meer te domineren in de rebound en breidden ze hun voorsprong langzaam uit, mede door toedoen van een prima verdedigende Davey Groenewoud. Het einde van het derde kwart werd bereikt bij een score van 50-61.

In het laatste kwart bleef de spanning aanwezig en werd het talrijke publiek, ook uit Groningen(!!), nog steeds volop vermaakt. MyGuide kwam dichterbij en bracht de tussenstand van 63-70 op het scorebord, maar turbomannetje Gerald van Nieuwenhuyzen voltrok hoogstpersoonlijk en uiterst koel het vonnis vanaf de vrijeworplijn en schoot zes vrije worpen op rij raak. De wedstrijd eindigde met een prima dunk van Rik Pijp. Eindstand 72-83. Een groot compliment voor de acht spelers, die hebben gestreden voor wat ze waard waren!
 
Topscorers: Marc Peutz 26, Allard Oosterhoff 17, Gerald van Nieuwenhuyzen 14 en Yannick van der Ark 13 punten.
Toprebounders: Gerald van Nieuwenhuyzen 7, Allard Oosterhoff 7 (en 6 steals), Davey Groenewoud 6 rebounds.
 
Volgende wedstrijd: zaterdag 1 november a.s. tegen Haaglanden Royals in Den Haag om 15.00 uur.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.