Word nu lid!

Wedstrijden van Hanzevast Capitals U16, U18 en U20

door admin | Geen reacties

 

Hanzevast Capitals U16 – Mosquitos

Zondagmiddag 28 september ’08 speelde het jongste team van Capitals tegen de andere finalist van vorig  seizoen van het Nederlands kampioenschap Mosquitos en ging met ruime cijfers de winst behalen.

In het 1e kwart openden Yannick en Lewis de score, 4-0 en al een time-out van coach Tree Marioneaux.  Het mocht Amsterdam niet echt helpen , Hanzevast Capitals liep verder uit naar 10-2. Jos kwam erg scherp van de bank en scoort in 2 minuten twee driepunters en twee  gewone scores, 10 punten in korte tijd en hij was op schot. Olaf sluit af met een mooi schot in de buzzer; 27-10.

Aan het eind van het eerste kwart stond er dus  al een mooi verschil op het scorebord. In het 2e kwart gaat de wedstrijd vooral in hoog tempo door, aan beide kanten wel wat turnovers. Maar vooral door hard werken in de defense van Ate, Lewis en Yannick kon de voorsprong iets verder uitgebouwd worden.  Davey maakt een driepunter en Dennis , Eric brengen het verschil l in dit kwart op 20 punten; 38-18 na 6 minuten en 48-30 werd de ruststand.

Een goede voorsprong bij rust wil vaak nog niet zeggen dat de wedstrijd gespeeld is,  de jongemannen van Capitals krijgen dus de opdracht  om verder heel scherp in de wedstrijd te blijven. Toch lukt dit even niet, A’dam gaat iets fysieker spelen en het blijft lange tijd rond de 18 à 20 punten. Het staat 65-42 na drie keer tien minuten. In het laatste kwart werd er nog  één keer voluit verdedigd en het gat snel van 65-42 naar 80-44!!! Prima hustle met weer veel scores van Lewis, Yannick en Jos.

Kortom een einduitslag met veertig punten, na  4x tien minuten 96-56,  verschil is een prima resultaat in deze 2e thuiswedstrijd. Nu ook de volgende keer in de uitwedstrijd in Leiderdorp met dezelfde intensiteit spelen, en hopelijk worden dan de eerste winstpunten uit gepakt. Eindstand 96-56

Scores: Yannick v/d Ark  24, Jos v/d Laan 22, Lewis Monsanto 15, Davey Groenewoud 11, Ate Koopmans 6, Dennis Houttuin 4, Eric Peutz 4, Bas Veenstra 2, Chesron Elgin 2, Sander Nienhuis 2, Olaf de Vries 2

Dukes Unlimited – Hanzevast Capitals U18

Op zaterdag 27 september stond voor het U18 team van Hanzevast Capitals de lastige uitwedstrijd tegen Eiffel Towers in Den Bosch op het programma. In de voorbespreking was het grote belang van een goede , fanatieke verdediging benadrukt. Het team had dit goed begrepen en voerde dat uitstekend uit. Daan Wiersum en Jeroen Scheltes gingen voorop in de strijd. Het leverde een prima eerste kwart op 9-26. In het tweede kwart kwamen de Brabanders wat beter in de wedstrijd, maar doordat Davey Groenewoud met scherp schoot bleef het verschil steeds rond de 15 punten in het voordeel van de Noordelingen. Ruststand: 26-41.

Na de pauze probeerde Eiffel met allerlei verschillende verdedigingsvormen het ritme van de Capitals te verstoren, maar omdat nu ook Marc Peutz en Yannick van der Ark zich met het scoren gingen bemoeien, liepen de Groningers alleen maar verder uit. Stand na drie kwarten: 38-62. In het laatste kwart zette Eiffel Towers ( die dit seizoen onder de naam Dukes Unlimited voor de Under-teams spelen) nog 1x aan. Ze kwamen terug tot 49-66, maar daarna stelde het team van Hanzevast orde op zaken en speelde zich geroutineerd naar een verdiende 51-76 overwinning.

Topscorers: Daan Wiersum 18, Davey Groenewoud 17, Marc Peutz 16 en Yannick van der Ark 11 punten.
Toprebounders: Jeroen Scheltes 8( 6 offensive), Yannick van der Ark 8 en Daan Wiersum 8.

Volgende wedstrijd: zaterdag 4 oktober a.s. om 11.00 uur in het Beatrixoord in Haren tegen Rotterdam Challengers.

Den Helder – Hanzevast Capitals U20

Op zaterdag 27 september was Den Helder de gastheer in hun mooie thuishal. Ook zij hebben veel jeugdspelers die voornamelijk bij de 1e selectie meetrainen. In het begin werd er te afwachtend gespeeld met weinig tempo. Ook verdedigend werd er te weinig druk gezet en zo werd er snel tegen een 14-7 achterstand aangekeken. Met meer snelheid in de ploeg kregen de Groningers enkele makkelijke scores en was in korte tijd de wedstrijd weer in evenwicht. Mark Peter was inmiddels uitgevallen met een flinke enkelblessure. Halverwege het 2e kwart kon door goede uitgespeelde aanvallen en hard werken in de verdediging een voorsprong worden opgebouwd. Bij rust was dit 11 punten verschil.

De 2e helft werd niet goed begonnen. Den Helder kreeg al snel vertrouwen door een matige verdediging en haastige aanvallen. Voordat het kwart voorbij was stond Capitals inmiddels 11 achter. Deze mentale tik kon Capitals niet mee te boven komen in het 4e kwart. Het grootste verschil van 15 punten werd nog even teruggebracht naar 9, maar toen speelde Den Helder de wedstrijd geroutineerd uit naar 86-77.

Kwartstanden: 19-18, 18-28, 32-12, 17-19

Stefan Mladenovic en Sander de Roos hadden beiden een  double-double. Stefan met 19 punten, 10 rebounds en 6 assists. Sander met 10 punten en 10 rebounds. Robbert Bergenhenegouwen had 18 punten en 9 rebounds.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.