Word nu lid!

Hanzevast Capitals Under 18 en Under 20 winnen

door admin | Geen reacties

Zorg  & Zekerheid Leiden- Hanzevast Capitals U16

Zaterdagochtend 20 september vertrok het U16 al vroeg, 7.30 uur in de bus, om te spelen in de 5-meihal in Leiden. Het werd deze 2e wedstrijd al snel duidelijk dat U16 van Leiden (nu) nog een maatje te groot was. Na 2 minuten 6-0 achter en een eerste time-out was nodig om de boys er nog eens op te wijzen dat er sterker gerebound moest worden.

In het 1e kwart loopt het verschil snel op naar 10 punten verschil: 21-11. Toch was het niet slecht, met name Eric, Bas en Dennis lieten in deze periode wel durf zien in de aanval. In het 2e kwart gaat het even heel goed, terug tot 27-20. Maar dan weet Capitals een paar minuten helemaal niet te scoren en gaat het snel naar 42-20 en 44-24 bij rust.

Met het team werd doorgesproken dat winnen en verliezen allebei moeilijk is. Maar je kunt als team en speler alleen maar beter worden en veel leren als je trots laat zien. Ook als is de ploeg uit Leiden, groter, sterker en iets ouder, ieder moeten vechten voor zijn eigen positie. En dat gebeurde ook in de 2e helft. Wel werd het ondertussen een wedstrijd waarin het verschil opliep naar bijna 30 punten. 67-40 na drie x 10 minuten. Er waren echter ook momenten genoeg waarvan het team weer kan leren.  Chesron maakt snelheid en progressie als pointguard, Bas durft steeds meer de basket aan te vallen en iedereen weet nu wat het is om tegen een sterk team te spelen. Na 4x 10 minuten werd de eindstand bereikt bij 85-55.

Volgende week zondag 28 september ’08 in de HIS hal thuis om 12.30 uur weer laten zien dat er geknokt kan worden in de wedstrijd tegen Mosquitos de andere finalist van het Nederlands Kampioenschap van vorig seizoen.
 
Scores: Eric Peutz 13, Bas Veenstra 11, Chesron Elgin 9, Dennis Houttuin 8, Lewis Monsanto 8, Ate Koopmans 2 , Maarten Bouwknecht 2 en Irwin Fluonia 2

Omniworld Almere – Hanzevast Capitals U18

Op zaterdag 20 september speelde het U18 team van Hanzevast Capitals zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen 20008-2009. Het team, dat ook dit seizoen weer onder leiding staat van de coaches Martin Scheltes en Cyril Weerkamp, had zich vorige week in Den Haag weten te plaatsen voor de volgende bekerronde. De Groningers moesten aantreden tegen Omniworld in Almere. Voor de helft van de spelers betekende dit hun competitie debuut op landelijk niveau.

Het eerste kwart verliep verdedigend matig en ging gelijk op. Onder aanvoering van Daan Wiersum en jeugdinternational Jeroen Scheltes kwamen de Noordelingen aanvallend goed door. Stand 21-19. Het tweede kwart werd er, onder impuls van turbomannetje Gerald van Nieuwenhuyzen, fanatieker verdedigd en konden de Capitals gaan rusten met een kleine voorsprong : 33-40.

Het derde kwart verliep moeizaam. Veel balverlies en een slechte schotselectie waren er debet aan dat Almere dichterbij kon komen : 48-49. Daarna gaven de sterke aanvallende acties van Marc Peutz en de grotere ervaring van de Groningers de doorslag. De verdediging werd aangetrokken en de aanvallen werden goed uitgespeeld. Eindstand: 51-62. De eerste overwinning was een feit.

Topscorers: Daan Wiersum 22, Marc Peutz 19 en Jeroen Scheltes 8 punten.
Toprebounders: Marc Peutz 12, Daan Wiersum 8 en Jeroen Scheltes 7 rebounds.
 
Volgende wedstrijd: Zaterdag 27 september om 16.00 uur tegen Eiffel Towers in Den Bosch.

Hanzevast Capitals U20 – Nijmegen

HANZEVAST CAPITALS U20 HERSTELT ZICH STERK

Op zondag 21 september werd in de nieuwe topsporthal van de HIS gespeeld tegen Nijmegen. Ondanks dat deze thuishal nog vreemd aanvoelt, aangezien er niet wordt getraind, lieten de spelers er geen twijfel over bestaan dat ze wilden winnen. Er werd direct veel druk gezet op de tegenstanders, zodat veel balverliezen en slechte schoten leidden tot makkelijke scores voor de thuisploeg. Begin 2e kwart was het al 33-8.

Na de rust daalde de concentratie flink, zodat de tegenstanders beter in hun spel kwamen. Toch bleven de Groningers hard werken en veel steals pakken(totaal 41). Eindstand werd  mooi afgerond op 100-49.

Kwartstanden: 28-8, 21-8, 25-15, 26-13

Topscorer en rebounder werd Mark-Peter Hof met een double-double: 27 en 10, Valentijn Lietmeijer had 7 assists

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.