Word nu lid!

Zware avond voor Capitals in Luik

door | Geen reacties

Natuurlijk, er waren voldoende excuses aan te voeren: de lange busreis (5 uur enkele reis) zat nog in de benen van de spelers, Torey Thomas zit in de Ramadan en kon daardoor niet brengen wat van hem wordt verwacht en de ambiance was niet optimaal waarover dadelijk meer. Excuses die echter niet konden verklaren waarom het zó slecht was. Eigenlijk verdienden alleen Aron Royé  en Will Whittington een voldoende. Royé speelde bijna 25 minuten (4 meer dan Thomas) en deed dat meer dan verdienstelijk. Het lijkt er op dat hij na zijn blessureleed van vorig seizoen weer kan aansluiten bij hetgeen van hem verwacht mag worden. Whittington verdient een pluim voor zijn strijdlustige karakter en doorzettingsvermogen. Daarnaast is het opvallend te zien dat Whittington (als enige “europa-rookie”) verbaal erg sterk aanwezig is!

Oefenwedstrijd Hanzevast Capitals in Luik
Hanzevast Capitals oefenend in Ans nabij Luik

Wedstrijd
De wedstrijd is kort samen te vatten: de Capitals konden vanaf de verloren tip-off eigenlijk nooit een vuist maken tegen het team van coach Tom Johnson (Canadees en vriend en stadgenoot van Eric Hinrichsen die volgens Johnson een salesfunctie in Victoria bekleedt). Johnson’s team, zonder uitgesproken lange mannen, maar met veel multifunctionele vleugelspelers, switchte dat het een lieve lust was en onze forwards en guards konden hier geen antwoord op vinden. De verdedigende rotatie onder de bucket was onder de maat en aanvallend werden door bepalende spelers spelletjes niet goed uitgevoerd. Tel hierbij op dat Zoran Krstanovic al snel in de foutenlast kwam, dat de reboundverhouding met 36 tegen 26 in het voordeel van Belgacom uitviel en dat de Belgen 20 (!) meer assists uitdeelden dan onze schamele 6 en het beeld is geschetst.

Hal
De wedstrijd tegen Luik werd gespeeld in de sporthal Henri Germis in Ans/Loncin, een buitenwijk van Luik. De niet zwevende vloer (blessures!) aldaar is, zoals in meer multifunctionele hallen, voorzien van een wirwar aan lijnen. Daarnaast waren de baskets in een zodanig deplorabele staat dat vooraf het verzoek aan de teams werd ingediend om vooral niet te dunken. Niet tijdens de warming-up en ook niet in de wedstrijd. Het was dan ook verwonderlijk om te zien dat de Amerikanen van Luik er in de wedstrijd vrolijk op los dunkten (we zagen zelfs 2 alley-oops). Daarnaast waren de baskets ronduit gevaarlijk. Zoals Bas Rozendaal tijdens de warming-up aan zijn teamgenoten en de reeds aanwezige toeschouwers demonstreerde, was het ophangsysteem zodanig dat geen speler van méér dan 2 meter over de baseline onder de basket kon lopen zonder met zijn hoofd tegen de ophanging te stoten. Het was dan ook wrang om te moeten constateren dat Torey Thomas in het 3e kwart een blessure, (ernst onbekend) aan zijn bovenbeen opliep na een val tegen de zijkant van de onbeschermde basketvoet.

Met dank aan onze verslaggever ter plaatse (E.Geertsema)

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *