Word nu lid!

U18 naar Final Four en U16 naar Nederlands Kampioenschap

door admin | Geen reacties

U18 als koploper naar Final Four

Op zaterdag 10 mei speelde het U18 team van Hanzevast Capitals de laatste wedstrijd in de reguliere competitie. De tegenstander was Uball uit Utrecht, een goede ploeg die echter geen kans meer had om de final-4 te halen en dus vrijuit kon spelen. Zo kon het gebeuren dat de lijstaanvoerder uit Groningen nauwelijks in de wedstrijd kwam en veel te slap speelde. Eerste kwartstand 14-21.

In het tweede kwart bleven de Noordelingen achter de feiten aanlopen en noteerden de Red Devills een tussenstand van 26-37 na 8 minuten. Vanaf dat moment werd er eindelijk met meer energie gespeeld bij de Capitals, en gaven turbomannetje Gerald van Nieuwenhuyzen en de nog niet geheel van ziekte herstelde Sander de Roos het startsein voor de inhaalrace. Onder meer door een spetterdunk van Robbert Bergenhenegouwen werd een ruststand van 35-39 op het scorebord gebracht.

Na de pauze lieten de Groningers er geen misverstand over bestaan dat ze terecht als eerste zijn geeindigd in de competitie. Met een nu veel betere defense werden de bezoekers uit de Domstad bestreden. Thijs Veenstra liet zien dat hij weer op de goede weg is. Het resulteerde in een voorsprong van 14 punten na drie kwarten: 72-58.

Het vierde kwart konden de moegestreden Utrechters geen vuist meer maken en kwam de zege voor de ploeg van coaches Martin Scheltes en Cyril Weerkamp geen moment meer in gevaar. Eindstand : 90-73.

Scores: Thijs Veenstra 20, Daan Wiersum 16, Sander de Roos 13, Robbert Bergenhenegouwen 8, Rik Zijlstra 7, Pim Pellinkhof en Ruben Nienhuis ieder 6, Gerald van Nieuwenhuyzen 5, Allard Oosterhoff 4, Sybren Bosma 3 en Valentijn Lietmeijer 2 punten.

Rebounds: Pim 11, Allard 7 en Daan 6.

Daarmee werd de eerste doelstelling voor dit seizoen bereikt, namelijk het behalen van de toppositie in de competitie. Komend weekend wordt in de final-4 beslist wie zich kampioen van Nederland mag gaan noemen. Hanzevast Capitals U18 speelt vrijdagavond 16 mei de halve finale in Den Bosch, om 21.00 uur. Bij eventuele winst volgt zaterdagmiddag, ook in Den Bosch, de finale.

 

U16 wint overtuigend Final Four


Het was zaterdag 10 mei inderdaad FINAL 4 Fever! Wedstrijden om 11.00 uur stonden eerst strak van de spanning. Na twee zeer afgetekende overwinningen mocht captain Davey Groenewoud de verdiende kampioensbokaal in ontvangst nemen.

In de eerste wedstrijd werd met ruime cijfers afstand genomen van de kampioen uit Leeuwarden, Groene Ster. Eindstand 46-100.

Scores: Marc Peutz 20, Yannick v/d Ark 17, Lars Houttuin 15, Eric Peutz 14, Lewis Monsanto 12, Derk Kuiper 9, Davey Groenwoud 6, Jos v/d Laan 6 en Sander Nienhuis 1.

Helaas moest Hanzevast Capitals dit toernooi zonder Jeroen Scheltes spelen, hij werd de laatste nacht voor de Final 4 behoorlijk ziek en lag thuis op zijn bed.

De 2e wedstrijd tegen Assist uit Assen. Zij hadden ook al eén wedstrijd in de benen van ´s ochtends tegen Celeritas-Donar en dat was een ware thriller wie de andere finalist zou worden. Veel emotie en energie, met af en toe een arbitrale dwaling maakte dit duel er niet leuker op. Maar ja Assist tegen Hanzevast Capitals in de finale.

Het werd een eenzijdig duel, na het 1e kwart 36-5 !!! leek het al niet meer op een spannende finale. Dus was het met wat vermoeidheid hier en daar een kwestie van hard, scherp en geconcentreerd blijven spelen. In de rust stond het 66-19 voor Hanzevast Capitals.

Na 6 minuten spelen in het 3e kwart staat het zelfs 80-22 in het voordeel van de Capitals. De wedstrijd is dan al lang een gelopen koers en de eindstand werd behaald bij 116-43.

Scores: Davey Groenewoud 21, Jos v/d Laan 19, Marc Peutz 16, Derk Kuiper 14, Yannick v/d Ark 13, Eric Peutz 13, Lars Houtuin 8, Lewis Monsanto 4, Sander Nienhuis 4 en Ate Koopmans 4

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.