Word nu lid!

Marco van den Berg nu officieel coach Capitals

door | 4 reacties

Het was zelfs een beetje een familiaire bijeenkomst in de residentie van hoofdsponsor Hanzevast Capital. Niet alleen de nieuwe hoofdcoach zelf was er als afgevaardigde van de familie Van den Berg, ook vader, moeder en broer Mischa waren present bij de presentatie. Het familiaire gevoel is ook iets dat de club, samen met Marco van den Berg ambieert. De club moet de komende jaren volop gaan profiteren van de band met de supporters, van alle trouwe Donarfans. Hetzelfde gevoel zal ook een rol gaan spelen bij de selectie van de spelers. Van den Berg is allerminst gecharmeerd van de vele Amerikanen die enkel in Nederland komen te spelen voor de eigen cijfers, om daarna door de agent het volgende seizoen voor meer geld "verhandeld" te worden aan de rest van Europa. Er word dus gezocht naar spelers die meer doen dan 23 keer dribbelen en dan voor eigen kansen gaan; ze moeten een gevoel hebben voor de club.

Marco van den Berg als coach van Hanzevast Capitals
Marco van den Berg heeft er zin in

De Capitals hadden sinds een week of drie nauwe contacten met Van den Berg, wat uiteindelijk resulteerde in het driejarige contract. De nieuwbakken coach van de Capitals zal nu samen met Martin de Vries en Albert van de Ark in de spelersmarkt duiken om daar de best passende spelers voor de club te vinden. De nadruk zal daarbij dus minder liggen op de Amerikanen en wellicht meer Europese/Nederlandse spelers opleveren. Feit is wel dat bijvoorbeeld Nederlandse spelers vaak wel 30% duurder zijn dan Amerikaanse spelers, onder andere als gevolg van het belastingvoordeel dat Amerikanen hebben. Ook het aanbod van Nederlandse topspelers laat natuurlijk nog te wensen over.

Van den Berg zelf zou wel iets zien in een volledig Nederlands team en dicht die mogelijkheid zelfs kansen toe op een landstitel. Het is echter financieel gezien een onhaalbare zaak om een volledige Nederlandse kampioenskandidaat samen te stellen. Een team met Frederiks, Akerboom, Wessels, Van Paassen, Norel, Elson, Heinen is simpelweg onhaalbaar. Van de Ark en Van den Berg hebben al wel te kennen gegeven nog om de tafel te gaan met bijvoorbeeld Raoul Heinen en Niels Meijer, in een poging om ze voor de club te behouden. Dat is ook bijna wel noodzakelijk, gezien het feit dat er minimaal vier Nederlanders opgesteld moeten worden. Het liefst zijn dat dan wel spelers met voldoende kwaliteiten. Van de Ark sloot niet uit dat er ook met een aantal spelers van de Capitals van het voorbije seizoen nog onderhandeld zal worden.

Het drietal dat onderdeel was van de presentatie: Marco van den Berg, Rob Schuur en Hanzevast Capital
Marco van den Berg even het middelpunt van de belangstelling

De trots voor de club staat bij Van den Berg dus hoog in het vaandel. Hij is er van overtuigd dat mogelijkheden in Groningen nog steeds legio zijn. Er zal daarbij wel geconcureerd moeten worden met bijvoorbeeld Nijmegen en Bergen op Zoom, die met een soortgelijk budget werken als de Capitals. Bijvoorbeeld Amsterdam mag dan wel een groter budget hebben, maar daar spelen ze soms voor maar 250 toeschouwers. "Ik wil de Martiniplaza zo snel mogelijk vol zien te krijgen met 4000 toeschouwers!". De fans zijn overigens het komende seizoen ook weer welkom bij de trainingen. Van den Berg verheugt zich overigens al op de eerste training van de Capitals. Hij weet dat er traditiegetrouw honderden Donarfans op af komen. "Zolang de fans zich houden aan de afspraken vind ik het geen probleem. Als de mobieltjes maar uit zijn en het verder niet storend is. Ik weet nog wel dat ik zelf dertig jaar geleden ook naar de trainingen ging. Ik heb vaak gekeken bij de trainingen van onder andere Jim Parks. Als de fans even niet gewenst zijn, wat best wel eens kan voorkomen, dan zal ik dat vooraf wel laten weten!".

Marco van den Berg en familie
Marco trots onthaald door moeder en broer Mischa (op de rug)

Marco van den Berg is nu dus officieel de coach van Hanzevast Capitals. Samen met de technische mannen Martin de Vries, Albert van de Ark èn met instemming van het bestuur zal hij de komende tijd bezig zijn met het samenstellen van de groep. Het moet een selectie worden met gevoel voor de club èn voldoende kwaliteit voor een plaatsje bij de eerste vier in de competitie. Het moet een stabiele groep worden met spelers die zich ook voor langere tijd aan de club zouden willen binden. Er zal voor de start van het seizoen dus nog het nodige werk verzet moeten worden. Via deze weg wensen wij Marco en zijn companen hier veel succes mee. Het resultaat zullen we vanaf de eerste training mogen aanschouwen!

De visie en het verhaal van Marco van den Berg:


 

4 reacties

  1. JanW –

   Een GOED verhaal van Marco, en GEWELDIG om dit verhaal + video online te hebben. Vikings, mij complimenten!

  2. wiebo –

   Goed verhaal waar we mee vooruit kunnen.Goed gedaan Martin complimenten 😎 😎

  3. Boudewijn –

   🙂 🙂 🙂 🙂

  4. Edwin –

   Martin,

   Uniek, complimenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *