Word nu lid!

Capitals U16 door naar Final Four

door admin | Geen reacties


Hanzevast Capitals U16 – Assist Assen

Zaterdag 26 april moest Hanzevast Capitals U16 spelen voor een plaatsing op het "echte" Final Four toernooi. De wedstrijd begon om 14.00 uur tegen ASSIST in Vinkhuizen.

Het werd een ruime overwinning met 36-108. In het 1e kwart zat de verdediging goed dicht. Er werden slechts 4 punten toegestaan van de ploeg uit Assen en na tien minuten gaat men aan de leiding met 18-4. In de 2e periode werd er ook aanvallend een tussenspurt genomen en na 15 minuten spelen staat het 34-8. We gaan naar de ruststand met 48-10. Kortom een makkelijke wedstrijd zou men kunnen zeggen en daarom is het zaak om geconcentreerd te blijven spelen.

In de 3e periode komt met name Assist veel feller in het veld en het verschil werd niet groter, 31-69 na drie keer tien minuten. Deze inspanning had de Assenaren blijkbaar wel veel energie gekost. In het laatste kwart neemt Hanzevast Capitals afstand met ruime cijfers, er werd dit kwart wederom goed verdedigd en maar 5 punten tegen 39. Endstand 108-36

Scores: Yannick v/d Ark 30, Marc Peutz 21, Jeroen Scheltes 12, Lars Houttuin 11, Derk B. Kuiper 9, Jos v/d Laan 6, Chesron Elgin 6, Lewis Monsanto 5, Sander Nienhuis 3 en Eric Peutz 2


Hanzevast Capitals verliest op het nippertje van koploper

Met nog 4 wedstrijden kan de top 5 van de U20 competitie zich gaan opmaken voor de "Final Four". 17 en 18 mei zullen de beste 4 ploegen gaan bepalen wie zich de eerste kampioen mag noemen van deze nieuwe competitie. Hanzevast Capitals strijd samen met Binnenland en Leiden om de laatste 2 plekken. Den Bosch en Amsterdam zijn al geplaatst als 1e en 2e. Den Bosch had dit seizoen nog maar 1x verloren en heeft in Groningen met 2 punten verschil gewonnen na 20 punten te hebben achtergestaan.

In deze wedstrijd kwamen de Groningers al snel met 20 punten achter. De press leverde veel problemen op en er werd te afwachtend gespeeld. In het 2e kwart werden de rollen omgedraaid en werd de achterstand verkleind naar 9 punten door meer druk te zetten en de press regelmatig te breken. Pas na de rust nam het hoge speeltempo iets af en kreeg de defense bij beide ploegen meer aandacht. Het verschil werd echter tot 3 minuten voor tijd nooit kleiner dan 7 punten. Toen begon Capitals met een laatste offensief en wist onder leiding van de scherp schietende Valentijn Lietmeijer het gat in de laatste minuut terug te brengen tot 3 punten. Na het maken van persoonlijke fouten en vele vrije worpen bleek de tijd te kort en stonden er wederom 2 punten verschil op het scorebord bij 110-108.

De "opmerkelijke" kwartstanden: 36-16, 25-35, 16-16, 33-41

Topscorer was Valentijn Lietmeijer met 26 punten en 7 op 12 driepunters, Mark Peter Hof had wederom een "double-double met 22 punten en 10 rebounds.

Volgende thuiswedstrijd is zaterdag 3 mei om 13.00 tegen BV Binnenland in Sportcentrum Beatrixoord in Haren.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.