Word nu lid!

Hanzevast Capitals U16 en U18 winnen weer

door | Geen reacties

Aris Leeuwarden – Hanzevast Capitals U16

Zaterdag 19 april 2008 speelde Hanzevast Capitals U16 de laatste wedstrijd van deze rayoncompetitie in Leeuwarden. Deze uitwedstrijd kwam moeizaam op gang en werd uiteindelijk toch nog eenvoudig gewonnen met 20 punten van Aris. Eindstand 68-88

Het leek er in het begin niet op dat men al als kampioen speelde, want bij Aris werd eenvoudig de weg naar de basket gevonden en de verdediging stond nog niet goed. 19-19 na tien minuten. In het 2e kwart ging het iets beter, 16-28 dit kwart en zo gaat het jongste Capital team rusten met 12 punten voorsprong: Ruststand 35-47.

In de eerste helft stond Jeroen al op 17 punten en moest eigenlijk te veel de kar trekken, er moet met name meer inbreng komen van de andere starters, Davey, Jos , Yannick en Lars. De meeste scoren wel hun puntjes, maar er moet meer geknokt worden in de verdediging. Zeker nu aan het eind van het seizoen moet er een extra inspanning gedaan worden.

Na drie keer tien minuten wordt het verschil niet veel groter, 64-50. Dus 14 punten verschil. Pas in het laatste kwart neemt Hanzevast Capitals iets meer afstand, 18-29 dit kwart en de eindstand wordt bereikt bij 68-88.

Scores: Jeroen Scheltes 19, Yannick v/d Ark 18, Davey Groenewoud 18, Lars Houttuin 12, Eric Peutz 7, Jos v/d Laan 5, Sander Nienhuis 4, Chesron Elgin 2, Ate Koopmans 2 en Lewis Monsanto 2.

Na afloop werd het team gehuldigd door het rayon met de kampioensbeker en vaantjes. Vanaf volgende week wordt het voor de jongste Capitals echt spannend en belangrijk op de voorronde van Final Four toernooi. Op zaterdag 26 april komt het team in het "eigen" Vinkhuizen in actie tegen Assist uit Assen.

Haaglanden Royals – Hanzevast Capitals U18

Op zondagavond 20 april j.l. speelde het U18 team van Hanzevast Capitals de uitwedstrijd tegen Haaglanden Royals in Den Haag.

In het begin van de wedstrijd leek de lijstaanvoerder uit Groningen niet bijster gemotiveerd. De mannen uit de Residentie waren veel fanatieker en pakten vele ‘loose balls’. Na 2 minuten in het tweede kwart was de stand 26-16 in het voordeel van de thuisploeg.

Vanaf dat moment vonden de Groningers het genoeg en gingen met meer passie spelen. Derk Kuiper en turbomannetje Gerald van Nieuwenhuyzen gaven met keihard werken in de verdediging het goede voorbeeld. Aanvallend kwamen Sander de Roos en captain Rik Zijlstra goed door en werd de 10 punten achterstand binnen 8 minuten omgebogen in een voorsprong van 8 punten: ruststand 33-41.

Na de pauze begonnen de Noordelingen met veel meer concentratie dan in de eerste twee kwarten en kregen goede controle over het spel. Met Valentijn Lietmeijer aan het kanon en Ruben Nienhuis heel slim spelend, bouwden de Capitals de score uit naar 48-69 na drie kwarten.

De laatste 10 minuten bleken een formaliteit. Hanzevast Capitals hoefde niet zo nodig meer; Haaglanden kon niet meer. Met een eindstand van 65-87 kon de lange en late thuisreis naar Groningen beginnen.

Scores: Valentijn Lietmeijer 20, Rik Zijlstra 13, Sander de Roos 12, Ruben Nienhuis en Pim Pellinkhof ieder 10, Allard Oosterhoff 9, Jeroen Scheltes 7, Daan Wiersum 4, Derk Kuiper 2 punten.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *