Word nu lid!

Under 18 Hanzevast Capitals doet goede zaken

door | 1 reactie

Hanzevast Capitals U18 – Stol Grasshoppers

Op vrijdagavond 4 april speelde het U18 team van Hanzevast Capitals tegen Stol-Grasshoppers. De uitwedstrijd in Katwijk was verloren gegaan; de Groningers hadden daarom wat recht te zetten. Ondanks het late aanvangstijdstip was er veel publiek naar Sporthal Vinkhuizen gekomen, in de hoop een leuke, spannende wedstrijd te zien. Zij werden niet teleurgesteld.

Het eerste kwart bleken de ploegen aan elkaar gewaagd. Het resulteerde in een stand van 17-18 na 10 minuten. In het tweede kwart werd Hanzevast iets sterker. De gasten hadden veel persoonlijke fouten nodig om de Capitals af te stoppen. Dat leverde alleen al in dit kwart 15 vrije worpen op. De ruststand werd 40-38; helaas werd de fraaie tip-in van Jeroen Scheltes net binnen de tijd, onterecht niet toegekend.

Na de pauze gingen de Noordelingen geconcentreerd door. De verdediging zat goed dicht. Uitblinker Robbert Bergenhenegouwen pakte vele rebounds en steals. Ook aanvallend speelde hij, samen met de energieke Sander de Roos, een belangrijke rol. Deze jeugd-internationals zijn dan ook terecht gekozen in de "All Star" teams van U18 en U20 "Noord", die volgende week op het "All Star" Gala in Amsterdam tegen de selecties van ‘Zuid" spelen. Stand derde kwart 59-52.

In het laatste bedrijf hield de verdedigende druk van de Groningers aan en kregen de Katwijkers geen kans meer om terug te komen. De voorsprong werd met prima teamspel nog wat verder uitgebouwd, zodat er na 40 minuten een eindstand van 80-67 op het scorebord stond. Een verdiende zege voor de Capitals. Door deze uitslag hebben zij zich vrijwel zeker geplaatst voor de "final-4’, die op 17 mei a.s. in de Maaspoort in Den Bosch zal worden gespeeld.

Scores: Robbert Bergenhenegouwen 21, Sander de Roos 16, Daan Wiersum 14, Valentijn Lietmeijer 9, Ruben Nienhuis 8, Rik Zijlstra 7, Allard Oosterhoff 3 en Jeroen Scheltes 2 punten.

Toprebounders: Robbert 13, Sander 11 en Daan 8 rebounds.

Zaterdag 12 april a.s. speelt het U18 team van Hanzevast Capitals de topper tegen MyGuide Amsterdam in de sporthal van het Beatrixoord in Haren. De wedstrijd begint om 12.00 uur.

 


Hanzevast Capitals U20 pakt nipte overwinning in derby

De zwollenaren lieten in de beginfase duidelijk weten de winst in eigen huis te willen houden. Binnen 8 minuten stond er 22-10 op het scorebord door veel fastbreaks en makkelijke scores. Deze achterstand bleef de gehele eerste helft in stand, doordat Capitals minder rebounds pakte en veel makkelijke scores toeliet. In de rust werd goed duidelijk gemaakt dat "de wil om te winnen" duidelijker aanwezig moest zijn bij deze 48-37 achterstand. Dit werd door het team in het 3e kwart goed opgepakt door met veel snelheid en pressie de thuisploeg direct onder druk te zetten en veel rebounds te pakken. Halverwege het 3e kwart was de stand weer gelijk bij 55-55. Het werd meteen "er op en er over" door 7 punten uit te lopen. Pas in de laatste minuut kwam Landstede dichterbij door het maken van persoonlijke fouten. Doordat de groningers 5-10 van de vrije worplijn schoten in deze minuut, kreeg Zwolle nog de kans om in het eindsignaal vanaf de middenlijn een schot voor de verlenging los te laten. Deze trof echter geen doel en het bleef 84-87.

Kwartstanden: 31-21, 17-16, 12-30, 24-20

2 spelers haalden een "double-double". Marnix Wortmann: 19 punten en 12 rebounds, Mark Peter Hof: 10 punten en 10 rebounds

1 reactie

    1. Boudewijn –

      🙂 🙂 🙂 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *