Word nu lid!

Alle jeugdteams op winst

door admin | 3 reacties

 

Hanzevast Capitals U16 – Celeritas-Donar

Eindelijk weer eens spelen na de Paasdagen, vrije weekenden en veel spelers op diverse toernooien in o.a. Finland en Purmerend. Het was toch gauw zo’n drie weken geleden dat het team speelde in Martiniplaza tegen Penta. De huldiging in ditzelfde theater op dinsdagavond voor ruim 2000 toeschouwers was erg leuk. Dus deze keer weer bezig met het serieuze werk op zaterdagmiddag om 12.00 uur in Sporthal Vinhuizen.

In het 1e kwart werd snel afstand genomen , 30 -11 na tien minuten. Ook het 2e kwart liep Hanzevast Capitals 2 verder uit(29-15 kwartsstand) . We gingen rusten met 59-26.

In de 2e helft hield Celeritas-Donar maar 5 spelers over en ging verder en zone spelen. Het verschil werd nog wel iets groter, maar het ging niet meer zo hard om meer afstand te nemen. Wel 40 punten verschil na 3x tien minuten: 83-42

In het laatste kwart maakt iedereen zijn punten en de wedstrijd eindigt bij 106-61. Van de U18 spelers was alleen Derk Bert Kuiper van de partij. Jeroen en Marc konden wel wat extra rust gebruiken na een zware oefenweek bij het Nederlands team en het eerder genoemde toernooi in Purmerend.

Volgende week staat een oefenwedstrijd, op zaterdag 5 april op het programma in sportzaal Beatrixoord om 10.30 uur. Dan is het team hopelijk weer op volledige sterkte.

Scores: Davey Groenewoud 26, Lars Houttuin 17, Derk Kuiper 15, Yannick v/d Ark 14, Jos v/d Laan 13, Ate Koopmans 6, Lewis Monsanto 5, Chesron Elgin 4, Eric Peutz 4 en Sander Nienhuis 2

 


Eiffeltowers – Hanzevast Capitals U18

Op zondag 30 maart moest het U18 team van Hanzevast Capitals aantreden tegen Eiffel Towers in de Maaspoort in Den Bosch.De stand in de competitie stond bij voorbaat garant voor een spannende, interessante wedstrijd. Den Bosch had het hele seizoen nog geen thuiswedstrijd verloren en liet direct in het begin van het eerste kwart zien dat ze dat ook vandaag zo wilden houden. Met veel agressie en inzet zetten ze de Groningers op achterstand : 19-10 na zes minuten. Alleen captain Rik Zijlstra (drie 3-punters) en Daan Wiersum (met goede drives) konden de schade nog enigszins beperken. Stand eerste kwart : 24-20.

In het tweede kwart scoorden de Brabanders alleen uit driepuntsschoten; hun penetraties werden nu beter gepareerd. Daan Wiersum zette z`n goede start door en wees z`n team de juiste weg. Hanzevast kwam beter in de wedstrijd en liep, weliswaar moeizaam, naar een 36-41 voorsprong bij rust.

Na de pauze golfde het spel heen en weer. Rik Zijlstra en Sander de Roos namen het stokje van Daan over, echter de kleine voorsprong nam nauwelijks toe : 57-63 na drie kwarten.

In het laatste kwart bleven de Capitals goed bij de les. De outside dreiging werd goed afgewisseld met inside passes. Robbert Bergenhenegouwen wist daar wel raad mee. Ook de fullcourt press verdediging van de Brabanders werd goed opgelost. De Groningers gingen in dit vierde kwart naar een score van 31 punten. Eindstand : 78-94. Daarmee werd de aanval op de koppositie van de Capitals afgeslagen en leed Den Bosch de eerste nederlaag in eigen huis. 

Topscorers: Rik Zijlstra 21, Daan Wiersum 18, Sander de Roos 16, Robbert Bergenhenegouwen 12 punten.

Toprebounders: Sander 9, Daan en Robbert ieder 5 rebounds.

Op vrijdag 4 april a.s. speelt het U18 team van Hanzevast Capitals de belangrijke wedstrijd tegen Grasshoppers uit Katwijk, om 21.15 uur in Sporthal Vinkhuizen.

 


Hanzevast Capitals U20 pakt ritme weer op

Na veel onderbrekingen in het programma door vakantiedagen en diverse toernooien van nationale teams en HNBT stond er na 3 weken weer een competitie wedstrijd op het programma. In een gezellig druk Vinkhuizen begon Capitals voorvarend tegen UBALL met een 19-6 voorsprong door veel tempo te maken en verdedigende druk te zetten. De Utrechters gaven zich echter niet zo makkelijk gewonnen en kwamen eind eerste kwart weer volledig in de wedstrijd. De marge bleef voortdurend binnen de 8 punten tot het einde van het 3e kwart. Door met iets meer organisatie en geduld te spelen kon UBALL op afstand worden gehouden en kwam de opgebouwde voorsprong niet meer in gevaar tijdens het 4e kwart. De eindstand werd 83-72.

Kwartstanden: 28-23, 19-22, 19-13, 17-14

Topscorer: Johan Douma met 23 punten en 7 rebounds, Mark Peter Hof was met 9 toprebounder.

3 reacties

  1. vriend –

   lets go johan!

  2. Piet –

   Hierbij wil ik graag ook twee andere namen benoemen. Zonder de hardwerkende Srdjan (hoeveel steals en ballen gered???) en Ruben zouden wij deze wedstrijd niet kunnenn winnen!
   Er wordt te kort aan deze jongens gedaan, als er hun inzet en zeer relevante bijdrage niet wordt benoemd.
   Ik hoop dat diegenen die de wedstrijd U20 hebben gezien, kunnen deze reactie wel begrijpen.
   😕

  3. Jan –

   Hierbij wil ik graag de andere 9 namen benoemen. Zonder te werken als team win je de wedstrijd niet. Er wordt tekort gedaan aan deze jongens als ze niet genoemd worden, want zonder hun bijdrage was de wedstrijd niet gewonnen: mark-peter, rens, robbert, marnix, tim, sander, mauro, valentijn. Ik heb de wedstrijd gezien en begrijp bovenstaande reactie idd niet! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.