Word nu lid!

Wederom een flop voor Hanzevast Capitals

door admin | 1 reactie

Voor beide ploegen viel er wat te halen in Martiniplaza deze avond. Voor de Capitals lag er de kans om richting de top vier te mogen kijken. Voor Zwolle was er de kans om hun zevende plaats op de ranglijst te verstevigen. Zwolle was de afgelopen weken ook bezig aan een aardige reeks. Er werd voorafgaande aan deze wedstrijd al twee keer achtereen gewonnen, waardoor de playoffs voor Zwolle een behoorlijk stuk dichterbij gekomen waren. Voor beide ploegen was er dus wat te verdienen; dus een doorsnee fan mocht een spannende wedstrijd verwachten…

Het balletje kan raar rollen...
De bal kan soms raar rollen…

De Capitals gingen vanaf meet af aan voortvarend van start. Al snel werd er uitgelopen naar een 10-0 voorsprong. Het lukte Zwolle niet om tot een score te komen, zeker niet toen Kit Rhymer één van zijn blocks succesvol uitvoerde; Alexandre de Sa had het nakijken. En toch wist Zwolle zich na de matige start snel weer terug te knokken naar 10-7. Dwayne Archbold schoot in het eerste kwart nog met scherp, drie van zijn vier driepuntspogingen vielen binnen. Mede daardoor wisten de Capitals het eerste kwart met een hoopvolle 21-10 af te sluiten.

In het tweede kwart kwam de kentering al in het spel van de Capitals. Zwolle was met een gedreven instelling naar Groningen gekomen, met geen ander doel dan de overwinning uit het vuur te slepen. Dat was dan ook goed te zien aan het spel van de Zwollenaren, want de verdediging was behoorlijk stevig. Geheel ten verdienste van het harde werken van Zwolle kwamen ze bij 25-25 weer op gelijke hoogte met de Capitals. De Capitals zelf hadden het zichtbaar moeilijk tegen de zone verdediging, aangestuurd door de orders van coach Herman van der Belt van Zwolle. Kitwana Rhymer ging voor de Capitals voorop in de strijd, waar onder andere Dwayne Archbold inmiddels faalden. Archbold had in het eerste kwart nog drie driepunters, maar schoot in het vervolg geen pepernoot meer raak. Ondanks het matige spel van de Capitals kon er nog wel gerust worden met een 33-27 voorsprong, maar de Capitals zouden wel uit een ander vaatje moeten tappen om Zwolle voorgoed achter zich te laten.

Pep Clarós kon gebaren wat hij wilde, maar niets hielp
Pep Clarós kreeg zijn mannen niet in het gareel

Na de rust was het snel gedaan met de voorsprong van de Capitals. Nog steeds was het Kit Rhymer die de troepen aanvoerde in de strijd, maar enkel met zijn goede inbreng lukte het niet tegen Zwolle. Onder andere Bobby Bostain en Darnell Wilson van Zwolle raakten bijzonder goed op dreef, waarmee ze Zwolle in het derde kwart voorbij de Capitals zetten. De zes punten, blocks, rebounds en assists van Rhymer konden niet voorkomen dat Zwolle met een 24-12 kwart naar een verdiende 45-51 snelde. Het spel van de Capitals was gewoon niet goed genoeg; de cijfers alleen al spraken boekdelen. Met 31% schot vanuit het veld en maar liefst 8 turnovers was het vrijwel onmogelijk nog aanspraak te mogen doen op de overwinning.

Tammo the Bull moest met lede ogen zijn ploeg zien verliezen
Het was soms het aanzien niet waard, zelfs niet voor Tammo…

In het laatste kwart van deze kwellende wedstrijd voor de Capitals was het ondoenlijk gebleken nog van Zwolle te winnen. Het verschil tussen beide ploegen was gewoonweg te groot. Zwolle bleef onverzettelijk hard werken voor elke bal en wist de Capitals met hun harde verdedigingswerk goed af te stoppen. Daarnaast werden er dusdanig veel fouten afgedwongen dat een behoorlijke hoeveelheid vrije worpen voor Zwolle uiteindelijk het verschil maakte in de wedstrijd. In het duel der afwezigen was de eerder dit epistel al geprezen Rhymer nog steeds een van de weinigen van de Capitals die een goede indruk wist te maken. Het was daardoor des te zuurder dat juist hij meteen na zijn vijfde fout werd uitgeroepen tot de Man of the Match; in een wedstrijd die eigenlijk geen MotM van de Capitals verdiende. Dichterbij dan vijf puntjes (55-60) kwamen de Capitals niet meer en een laatste score van Alton Mason kon nog net voorkomen dat het verlies binnen de tien punten bleef. Maar met 66-74 bleef het een ontluisterende nederlaag voor de Capitals, die voor eigen publiek nogmaals lieten zien heen en weer te pendelen tussen top en flop. Ditmaal een dikke flop voor de Capitals, dat Zwolle geheel verdiend naar huis stuurde met de felbegeerde overwinning. De trouwe toeschouwers dropen met een kater af…

 


Body Control Roden - Sponsor Man of the Match 

 

Hanzevast Capitals:

 • Rhymer – 16 punten (78%), 7 rebounds, 4 blocks
 • Archbold – 13 punten (25%), 9 rebounds, 5 turnovers
 • Heinen – 9 punten (50%)
 • Mason – 9 punten (27%)
 • Meijer – 7 punten (50%), 5 steals
 • Melson – 7 punten (43%), 7 rebounds
 • Englický – 4 punten (100%)
 • Morales – 1 punt (0%, 1/2 FT)

Hanzevast Capitals: 46% 2PT, 20% 3PT, 73% FT, 40 rebounds (16 OR), 18 steals
Landstede Zwolle: 54% 2PT, 17% 3PT, 73% FT, 43 rebounds (18 OR), 22 steals

Landstede Zwolle:

 • Wilson – 24 punten (53%), 9 rebounds, 5 steals, 5 turnovers
 • Bostain – 23 punten (54%), 5 rebounds, 5 assists, 5 turnovers
 • Lufkin – 12 punten (50%), 9 rebounds
 • Punch – 9 punten (27%), 7 rebounds
 • De Sa – 3 punten (33%)
 • Hulzebos – 3 punten (14%)
 • Bunning – 0 punten, 6 rebounds, 5 steals

1 reactie

  1. Manuel –

   DRAMA!!!!. 🙁 !:( 😕 ;(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.