Word nu lid!

Jeugdteams Capitals zegevieren allemaal

door | Geen reacties

Zaterdag 8 maart 2008 Hanzevast Capitals 2- BV Penta in Martiniplaza

Voor het eerst in je jonge jeugdige Capitals leven een wedstrijd spelen in de mooiste hal van Nederland. En dan met ruime cijfers winnen van BV Penta uit Drachten. Eindstand 123-49.

De jongens van Hanzevast Capitals vonden het maar wat spannend allemaal. Ruim 1 1/2 uur van te voren in de enorm grote sporthal, op de stoelen zitten van Capitals Heren 1 en er staat zelfs al een paar zwarte Jordan schoenen klaar maat 51,5 in de kleedkamer. Kortom spanning van de nieuwe dingen alom. In het begin was dit ook wel een beetje zichtbaar. Tot de 6e minuut, 8-6, was er maar een klein verschil en daarna gooit men de schroom van zich af en loopt het Hanzevast team in het 1e kwart uit naar 22-10. In het 2e kwart wordt er sneller gespeeld en ook meer geknokt; na twee keer tien minuten gaan we rusten met 51-22.

Het team moet zichzelf een doel stellen en we willen graag de 100 punten grens doorbreken en de tegenstander onder de 50 punten houden. Beide doelen zijn aan het eind gelukt. Er werd fraai gespeeld en af en toe heel hard gerend over het enorm grote veld, vaak zijn de rayon wedstrijden op een veld met krappere afmetingen. Na drie keer 10 minuten staat er een afgetekende voorsprong op het scorebord 77-34.

In het laatste kwart wordt nog één keer alles uit de kast gehaald, door een strakke man to man defense en goede passing naar elkaar scoort het jonge Capitals team dit kwart 46 punten tegen 15 van de gasten uit Drachten. Kort samengevat: een moeilijk begin in de zaal waar normaal de grote jongens spelen, maar waar de jeugdige spelers van Hanzevast Capitals onder 16 zich tijdens dit duel steeds meer thuis voelen. En de overwinning wordt uiteindelijk binnengehaald met klinkende cijfers: 123-49.

Het U16 team van Hanzevast Capitals in Martiniplaza
Het U16 team van Hanzevast Capitals in Martiniplaza


Zaterdag 8 maart 2008 Hanzevast Capitals U18 – Omniworld Almere

Op zaterdag 8 maart moest het U18 team van Hanzevast Capitals aantreden tegen Omniworld. De wedstrijd werd gespeeld in het prachtige nieuwe Topsportcentrum in Almere, reeds bekend terrein voor de drie kandidaat-internationals van Capitals ( Jeroen Scheltes, Marc Peutz en Derk Kuiper ). Zij hebben daar al vele trainingsuren gemaakt met de Nationale U16 selectie.

Het team van Almere was veel sterker dan in de thuiswedstrijd van Capitals, die met grote cijfers was gewonnen. Verdedigend begonnen de Groningers niet sterk; aanvallend liep het echter heel goed. Eerste kwartstand : 20-33. In het vervolg van de eerste helft werd Hanzevast reboundend aanmerkelijk sterker ( Daan!), en liep vrij eenvoudig naar een ruststand van 35-53.

De tweede helft hadden de Capitals wat moeite om de sterk drivende pointguard van Almere af te stoppen, doch door drie(!) perfecte charges van Jeroen werd dat gevaar toch goed gepareerd. Derde kwartstand : 51-76. In de aanval had met name Marc een aantal prachtige acties en bleek moeilijk af te stoppen. Hij werd goed ondersteund door de weer soepel scorende Valentijn en Daan.

Door de aanhoudend felle, energieke defense van de Groningers in het laatste kwart kon de moegestreden tegenstander nog maar moeilijk tot scoren komen. De eindstand werd bepaald op 62-92. Weer een goede overwinning voor de lijstaanvoerder van de competitie.

Topscores: Valentijn Lietmeijer 25 ( tegen 60%), Daan Wiersum 16, Marc Peutz 15 en Ruben Nienhuis 13 punten.

Rebounds: Daan Wiersum 12, Marc Peutz 6, Valentijn Lietmeijer, Ruben Nienhuis en Jeroen Scheltes ieder 5.

 


Hanzevast Capitals U20 maakt een winnend kwartet


Beelden Hanzevast Capitals U20 – Den Helder:
 

Den Helder kwam op bezoek en bood in het eerste kwart goed tegenstand. De groningers zetten daarna de turbo er op en liepen snel uit na veel steals en fast-breaks. Pas in het 4e kwart konden de "Marsdiepers" iets van de opgebouwde voorsprong van 32 punten afsnoepen. Zo werd het uiteindelijk 103-81 en was er de 4e overwinning voor alle teams van Hanzevast Capitals dit weekend.

Capitals had veel meer steals en schoot een beter percentage. Den Helder was sterker in de rebound. Stefan Mladenovic en Thomas Koenis konden als eredivisiespelers deze keer meedoen bij thuis- en uitploeg.

Kwartstanden: 26-24, 29-13, 30-19, 18-25

Topscorer: 21 punten Srdjan Mladenovic, Johan Douma viel op met 17 punten en 8 steals

Volgende thuiswedstrijd: sporthal Vinkhuizen, zaterdag 29 maart 19.00 tegen UBALL uit Utrecht.

Geen reacties