Word nu lid!

Jeugdteams Hanzevast Capitals zegevieren

door | 2 reacties

Hanzevast Capitals U18 – New Stars Nieuwegein: 105-79

Op zaterdag 23 februari trad het U18 team van Hanzevast Capitals voor het eerst dit seizoen aan in Martiniplaza. Extra leuk was dat er een heuse speaker, in de persoon van Frans Mulder was, die de wedstrijd van commentaar voorzag. De tegenstander, New Stars uit Nieuwegein, bleek het snelst gewend aan de toch wat andere omstandigheden in de grote hal. Zij vonden in het begin wat makkelijker het netje, terwijl de Groningers nogal wat ballen misten. Na vijf minuten kwam de thuisploeg echter langszij. Via 14-10 liepen de Capitals naar een 29-19 voorsprong als eerste kwartstand, vooral onder impuls van de soepel schietende aanvoerder Rik Zijlstra (13 punten op dat moment, komend vanaf de bank).

In het tweede kwart werd de break van de mannen uit Nieuwegein beter afgestopt. De aanval, zoals vaker dit seizoen, rendeerde heel goed. Met name Thijs Veenstra stond in deze fase aan het kanon en scoorde er vrolijk op los. De rust werd bereikt bij een stand van 59-33 en de wedstrijd was toen eigenlijk al beslist.

Na de pauze werd er matig verdedigd. Teveel eenvoudige tegenscores waren het gevolg. De toch niet al te sterke ploeg uit Nieuwegein kwam dit kwart tot 25 punten: 80-58 na dertig minuten.

In het laatste deel werden er nogal wat persoonlijke fouten gemaakt en stonden de Groningers veel aan de vrije worplijn. Van de 14 pogingen in dat laatste kwart gingen er 11 door het netje, waarvan de 100ste punt van de hand van Jeroen Scheltes.De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 105-79. Met deze dikverdiende overwinning consolideerde het U18 team van Hanzevast Capitals de eerste plaats in de competitie.

Scores: Thijs Veenstra 30, Rik Zijlstra 21, Ruben Nienhuis 12, Valentijn Lietmeijer 10, Daan Wiersum 8, Jeroen Scheltes en Allard Oosterhoff ieder 7, Gerald van Nieuwenhuyzen en Pim Pellinkhof ieder 4, Sybren Bosma 2 punten.

De volgende twee wedstrijden speelt het Groningse U18 team op vreemde bodem, namelijk in Eindhoven en Almere.


Hanzevast Capitals U20 duidelijk de sterkste in derby

De groningers waren afgelopen zaterdag wederom veel sterker dan de beloften van Aris Friesland. Met een hoog tempo werden veel scoringskansen tegen een hoog percentage afgewerkt. Door veel verdedigende druk en sterk rebounden kon Capitals elk kwart het verschil verder uitbouwen naar een uiteindelijke 121-54 eindstand.

Topscorer met 26 punten was Robbert Bergenhenegouwen, Mark Peter Hof had een "double-double" met 10 rebounds en 14 punten.

Kwartstanden: 35-13, 25-13, 31-15, 30-13

Volgende thuiswedstrijd in sporthal Vinkhuizen zaterdag 9 maart 13.30 tegen Den Helder Seals.

2 reacties

  1. Emile –

   Verslag
   Kwartstanden:
   1e = 35 – 13
   2e = 60 – 26
   3e = 91 – 41
   4e = 121 – 54

   Tijdens de eerste helft sprak ik met de ontslagen teammanager Roel Rijskamp. Dit kon omdat de wedstrijd weinig spanning kende. Capitals nam een grote voorsprong. Gezien de ranglijst waren de heren dit ook aan hun stand verplicht. Het leek af en toe wel of we bezig waren met een verplicht nummer. We toonden onze kwaliteiten maar de intensiteit was laag. Aris speelde een sneller spel, speelde met meer bezieling (al leverde het misschien weinig op, een hoogtepunt was de driepunter in de buzzer aan het eind van het 1e kwart), maar de gogme ontbrak te vaak.

   Maar goed, het gesprek met Roel Rijskamp. Hij deelde mijn mening dat er tot nu toe te weinig wordt gedaan met de jeugdopleiding. D.w.z. jeugdspelers zouden meer moeten meetrainen met heren 1, en nu in een periode met veel geblesseerden deel uitmaken van de selectie. Om de andere spelers te ontlasten. Alton Mason bijv. speelt nu ruim 30 minuten per game, en dat sloopt hem. Srdjan Mladenovic zou hem toch wel 5 minuten meer rust kunnen geven?

   Over de wedstrijd: we speelden te vaak te slordig. Al viel het misschien nauwelijks op. Aris-coach Nanne Klompstra merkte op dat we konden doen wat we wilden. De bal ging heel makkelijk rond. Ja, maar toch waren er genoeg aandachtspunten. En die verbeterpunten zullen vast alle aandacht krijgen van de coaches Hein-Gerd Triemstra en Jack Keijzer. Het niveau was vanmiddag goed genoeg maar tegen ploegen als EiffelTowers (daar spelen we 26 april tegen, de wedstrijd wordt gespeeld in sporthal De Hazelaar te Rosmalen) en Amsterdam moet het echt beter. Deze ploegen treffen we in de final four.

  2. jeugdfan –

   Emile, je hebt gelijk! Er wordt weinig gedaan met de jeugdspelers, vooral op het gebied van hun ontwikkeling. Zij krijgen geen kans. wannt als de jongens als Srdjan, Marniks, Mark Peter niet meetrainen met het eerste team, kunnen zij zich ook niet optimaal ontwikkelen. Als Pep Claros geen jeugdspelers gebruikt en hen niet goed genoeg vindt dan ben ik ook niet meer verbaast over zijn resultaten tot nu toe! Ik verwacht deze resultaaten ook, jammer genoeg, niet meer.
   Aangezien hij tot op heden geen enkele doelstelling heeft bereikt, denk ik dat hij zijn manier van denken en werken moet veranderen of plaats maken voor een ander totdat het niet te laat is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *