Word nu lid!

Goed weekend voor Under teams Capitals

door admin | 2 reacties

Hanzevast Capitals 2 (U16) – HSV Basketball 2: 105-48

Zondag 10 februari 2008 werd een goede wedstrijddag voor de jeugdteams van Hanzevast Capitals. ’s Middags wonnen eerst de beide oudere jeugdteams overtuigend in de U20 en U18 klasse. En ’s avonds speelden de jongste Capitals een goede, vlotte wedstrijd tegen HSVB.

Eric Peutz en Ate Koopmans waren nog langs de kant met blessures. Maar met de drie U18 (bank) spelers; Jeroen , Derk en Marc kwamen de Capitals fel uit de startblokken. Het begin was goed en na een paar minuten is er een afgetekend verschil; 13-2 en in het 1e kwart loopt men verder uit naar 29-12.

In het 2e kwart gaat men sterk door en er wordt goed gepasst in de fastbreak. Voor het eerst kon men eens op groot veld laten zien of het team hier ook uit de voeten kan. De ruimte werd goed gebruikt en er waren af en toe erg goede inside passes en acties te zien. Na twee keer tien minuten gaan we rusten en naar de kleedkamer met 50-24 ruststand.

In het verdere verloop van de wedstrijd kwam iedereen steeds beter in de wedstrijd. Chesron gaf een mooie assist op Lars. En Mathy had een goede actie naar het bord. Sander stond weer lekker fel te verdedigen en scoorde van de vrijeworplijn. Jos en Davey gaven de snelle aanzet voor de fastbreak. Kortom men kon gemakkelijk verder uitlopen naar 85-38.

In het laatste kwart een fraai hookshot van Marc Peutz en vanuit de verdedigende rebound werd er bij vlagen lekker snel doorgespeeld. Lewis maakt nog een prima tip-in en al met al komt er na 40 minuten een behoorlijk afgetekend verschil op het scorebord: 105-48

Scores: Lars Houttuin 26, Yannick v/d Ark 18, Jeroen Scheltes 14, Davey Groenewoud 12, Marc Peutz 11, Jos v/d Laan 11, Lewis Monsanto 5, Chesron Elgin 2, Mathy Kootstra 2 en Sander Nienhuis 1


Hanzevast Capitals U20 zet met 117-54 een ruime dubbel neer

In een goed bezocht sporthal Vinkhuizen scoorden de jeugdteams van Hanzevast Capitals samen bijna 350 punten. Bij U20 was Upstairs Weert de tegenstander en deze kwam er in de eerste helft eigenlijk niet aan te pas. Door goed verdedigen en rebounden konden de groningers met veel makkelijke scores uitlopen naar een 75-28 ruststand. In de tweede helft was de scherpte een stuk minder goed. In het 4e kwart viel het aanvallend stil en kon Weert met 16-17 goede tegenstand bieden.

Kwartstanden: 39-15, 36-13, 26-9

Topscorers: Johan Douma 17 punten, 8 rebounds, Robbert Bergenhenegouwen 9 rebounds

volgende wedstrijd: zaterdag 23 februari 16.30, Aris Friesland, Sporthal Vinhuizen

Hanzevast Capitals U18 – West Brabant Giants: 125-56


Op zondagmiddag 10 februari speelde het U18 team van Hanzevast Capitals tegen de WestBrabant Giants uit Bergen op Zoom. Het begin van de wedstrijd was wat aarzelend. Aanvallend ging het direct crescendo, maar verdedigend lieten de Capitals teveel scores toe. Stand na 10 minuten : 27-18. Het vervolg verliep ongeveer hetzelfde, maar de voorsprong werd gestaag uitgebouwd. De rust werd bereikt bij een stand van 49-32, door een lucky 3-punter van de Giants vanaf eigen helft.

In de kleedkamer benadrukte de coach dat de verdediging feller moest worden uitgevoerd en het tempo van de wedstrijd omhoog moest. Dat bleek niet tegen dovenmansoren gezegd. In het derde kwart veegden de Groningers de gasten uit Brabant van de vloer. Vooral Thijs en Daan scoorden er vrolijk op los, terwijl Jeroen en Marc vele rebounds plukten. De 8 mannen uit Bergen op Zoom konden het totaal niet meer bolwerken tegen de 12 veelvuldig doorwisselende Groningers. Stand na drie kwarten : 85-39.

In het vierde bedrijf ging het tempo nog verder omhoog en kon het publiek genieten van de vele breaks ( de een nog mooier dan de andere), en van de prachtige passes en steals. De ontketende Noordelingen raasden naar een eindstand van 125-56 en bezorgden de Giants een nog langere terugreis naar WestBrabant.

Scores: Thijs Veenstra 28, Daan Wiersum 20, Gerald Van Nieuwenhuyzen en Pim Pellinkhof 11, Valentijn Lietmeijer en Allard Oosterhoff 10, Rik Zijlstra en Marc Peutz 9,, Ruben Nienhuis 8, Jeroen Scheltes 5, Sybren Bosma en Derk Kuiper 2 punten.

Rebounds: Daan Wiersum 9, Marc Peutz 8 en Jeroen Scheltes 7.

Volgende thuiswedstrijd: zaterdag 23 februari a.s. om 14.30 uur tegen New Stars uit Nieuwegein.

2 reacties

    1. p –

      Waar is het bericht van U 18 ?

    2. Vikings –

      Ziedaar! Het is soms even schipperen met de tijd; en dat geldt natuurlijk voor de coaches alswel voor ons… 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.