Word nu lid!

Wedstrijdverslagen Capitals Under teams

door | 4 reacties

 

Wedstrijdverslag Hanzevast Capitals U18, 2 februari 2008:

Op zaterdag 2 februari speelde het U18 team van Hanzevast Capitals de uitwedstrijd tegen Landstede in Zwolle. Na de uitstekende wedstrijd van vorige week tegen Haren was het belangrijk om deze game niet te licht op te vatten.

Het begin van de wedstrijd verliep moeizaam. Pas na 5 minuten bracht Ruben de eerste punten op het scorebord. Wel werd er goed verdedigd. De stand na 10 minuten was 10-10. Zwolle bleek, zoals was voorspeld, een taaie tegenstander. Heel langzaam liep Hanzevast Capitals naar een kleine voorsprong. Via 14-17 werd de ruststand bereikt van 21-26.

Na de pauze werden Sander en Valentijn ingezet. Zij hadden al een U20 wedstrijd in Leiden achter de rug. Vooral onder impuls van de agressief spelende Sander werd door de Groningers sneller gespeeld en beter gerebound. Het verschil liep op tot 13 punten : 33-46 na drie kwarten. Het laatste kwart werd de defense stevig neergezet. Zwolle kwam nauwelijks meer tot scoren. Het wanhoops offensief van de mannen uit Overijssel werd goed gepareerd, terwijl in de aanval de 24 secondenklok prima werd uitgespeeld door de Groningers. Geroutineerd haalden de Capitals het einde. Een zakelijke overwinning was een feit. Eindstand : 42-61.

Topscorers: Sander de Roos 11 (+ 7 rebounds), Allard Oosterhoff 10 (+ 6 rebounds), Valentijn Lietmeijer 9, en Daan Wiersum 7 punten.

Volgende wedstrijd: zondag 10 februari 2008, 15:30 uur, WestBrabant Giants, sporthal Vinkhuizen.


Hanzevast Capitals U20 zet goede stap richting final 4

Als nr. 2 gingen de groningse beloften op bezoek bij de nr. 3; Leiden. Thuis bleek Capitals eerder dit seizoen na verlenging de sterkste, dus een spannende wedstrijd was te verwachten.

Na een gelijkopgaand scoreverloop werd er na rust een voorsprong van 43-56 genomen. Met nog 2 minuten te gaan was er nog een voorsprong van 2 punten over. Capitals wist echter door goed te verdedigen en te rebounden een 76-80 overwinning te pakken op deze directe concurrent voor de final 4. De laatste 8 punten kwamen allen op naam van Sander de Roos.

Kwartstanden: 18-23, 41-43, 54-60

Topscorers: Marnix Wortmann 16 punten, Robbert Bergenhenegouwen 9 rebounds.

Volgende wedstrijd: zondag 10 februari 2008, 13:30 uur, Upstairs Weert, sporthal Vinkhuizen

4 reacties

  1. Gelukkig heb ik de wedstrijd gezien –

   Waarom bij de uitslag u-18 staan er meerdere namen als topsorers en bij u20 alleen maar ??n naam . Want waarschijnlijk waren er meerdere jongens die er meer dan 10 punten hadden gescoord?! Een tijdje terug zagen wij bij de uitslagen van u20 allleen maar het aantal rebounds en geen scoren?! Nu ineens wordt er alleen maar ??n naam benoemd. Diegene die de wedstrijd heeft gezien komt niet tot de conclusie dat deze uitslag correct en objectief is geschreven. Want een paar minuten voor het einde stonden Capitals nog met 8 punten voor. Maar nadat de guard werd gewisseld ( ipv srdjan kwam Valentijn ) mede dankzij twee turnovers werd het binnen no-time bijna gelijk. Daarna werd de guard weer gewisseld. Dan dankzij o.a. deze verandering kwam Capitals weer treug en won uiteindelijk met 4 punten verschil.
   Ik zou voor de volgende keer graag een wat objectivere en re?le uitslag willen lezen. Een wat professionele uitslag waarop duideljk staat een ieders naam die een belangrijke rol heeft gespeeld bij een wedstrijd, ongeacht of hij een lieveling van de coach is of niet.

  2. Vikings –

   Beste lezer/bezoeker: de Vikings zijn volledig afhankelijk van de stukken die worden aangeleverd. In dit geval is het zo dat de coaches van de verschillende Under teams de verslagen zelf aanleveren. Voor de Vikings is het helaas ondoenlijk om van de jeugdwedstrijden complete verslagen te maken. Wellicht is hierin een rol voor jou zelf (als frequente bezoeker??) weggelegd? Voor de rest zul je het eerst met deze vorm van verslagen moeten doen. Wij zijn in ieder geval al blij met de moeite die de coaches er voor doen! Het kan natuurlijk altijd beter…

  3. Gelukkig heb ik de wedstrijd gezien –

   Ik vind het jammer dat de coaches zelf de uitslag moeten schrijven. Tijdens de wedstrijd zijn zij zelf bezig met een proces waarin zij een grote rol spelen. Soms spelen zij hun rol niet zonder fouten, en fouten maken mag wel! Alleen vraag ik me af of die fouten terug te lezen zijn bij een eigen verslag!
   Daarnaast zijn er ook coaches die zelf eigen kinderen in deze jeugdteams hebben! Als wij graag een goed jeugdbeleid willen, dan moeten wij ophouden met dit soort amateurisme!
   Er zijn genoeg mensen die over voldoende bask.kennis beschikken en deze verslagen met plezier willen gaan maken. Hiermee bedoel ik iemand die neutraal is. Dus graag geen betrokkene partijen zoals ouders of vrienden…
   Door middel van een korte advertentie kan je heel snel zo iemand bereiken. Het kost bijna niets, maar levert op termijn wel resultaat. Wat heel belangrijk is: wordt niemand beschadigd en laten wij niet zo maar onze grote talenten weglopen!

  4. Vikings –

   Bij deze dan meteen de mogelijkheid om te solliciteren voor de vacature van verslaggever voor de jeugdwedstrijden. Wellicht dat jij er zelf voldoende tijd en ruimte voor hebt om de verslagen voor je rekening te nemen! Iedereen die zich geroepen voelt is bij deze van harte uitgenodigd om verslaggever voor de Vikinsg te worden. Tot die tijd zul je het moeten doen met de verslagen op deze wijze. Wij zijn in ieder geval erg blij met deze vorm, tot het moment dat er zich “meer professionele” schrijvers aandienen. Alles kan altijd beter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *