Word nu lid!

Wedstrijdverslagen Capitals Under-teams

door admin | 2 reacties

Hanzevast Capitals U16:

Zaterdag 26 januari 2008 Scharlakenhof Haren 18.00 uur

De jongste Capitals speelden een goed, fel duel tegen HSVB JU 18(2). In de vorige uitwedstrijd werd er niet volop gestreden en dat was eigenlijk het motto voor dit duel. Hanzevast speelde zonder Ate, nog een paar weken aan de kant met zijn vinger, Mathy en Chesron.

In het 1e kwart werd goed verdedigd en snel gescoord in de aanval. Echter de rebound was nog niet goed verzorgd. De grote spelers van Haren stonden vaak onder het bord. Door prima spel van Jeroen, Yannick , Lars, Davey en Marc nam men toch de leiding met 15-32.

In het 2e kwart ging het wat moeizamer. Er was niet altijd een antwoord op het agressieve spel van de tegenstander. In het begin nog een paar mooie scores van Eric, maar daarna viel de productie een beetje stil. Er was te vaak balverlies doordat de ballen domweg afgepakt werden.

Ruststand: 36-49.

In de kleedkamer werd nog eens benadrukt dat je dit soort wedstrijden met eergevoel en trots moet spelen. Het is toch een beetje een "stads"derby Groningen-Haren en dat de ploeg met de meeste vechtlust meestal boven komt drijven als uiteindelijke winnaar. Die strijd gingen de Capitals ook aan onder leiding van Derk en Marc. Zij brachten de juiste agressie in het spel. De andere spelers volgen ook dit voorbeeld. Yannick had een paar fraaie afstandsschoten en een paar keer gleed hij er mooi langs naar de basket. Na drie keer tien minuten was het echte verschil gemaakt: 49-72 in het voordeel van de Hanzevast Capitals.

Het laatste kwart was er maar één doel, de voorsprong verder uitbouwen en met een ruim verschil afstand nemen van de tegenstander. Dit lukte met een paar vlotte scores van Lewis, Jeroen die goed penetreert en de bal weer uitpast naar de open man, Deze ballen worden meestal goed afgemaakt door Lars, Davey en Jos. Kwartstand 16-30.

Eindstand: 65-102

De onderlinge strijd tussen de nummer 1 en nr 2/3 gedeeld door HSVB en Green Lions was deze keer weer duidelijk in het voordeel van de Capitals.

Scores: Lars Houttuin 23, Yannick v/d Ark 22, Marc Peutz 16, Jeroen Scheltes 10, Davey Groenewoud 8, Lewis Monsanto 7, Derk Kuiper 6, Eric Peutz 4, Jos v/d Laan 3 en Sander Nienhuis 1

Hanzevast Capitals U18:

Op 27 januari 2008 stond de wedstrijd Hanzevast Capitals U18 tegen HSVB U18 op het programma. In deze altijd wat beladen wedstrijd zou duidelijk worden welk team de meeste aanspraak kan maken op een play off plaats aan het eind van het seizoen. Helaas zou het voor het in grote getalen opgekomen publiek geen spannende wedstrijd worden.

Direkt vanaf de eerste minuut liet de kampioen van vorig jaar zien dat de tegenstander uit Haren weinig kans zou maken de wedstrijd te winnen. De agressieve verdediging van de Groningers maakte het HSVB erg moeilijk. Zij scoorden in het eerste kwart slechts 7 punten tegen Capitals 25.

Het tweede kwart gaven de Capitals ook vrijwel niets weg. De verdedigende druk bleef groot zodat na 6 minuten in dat kwart de stand van 41-11 op het bord stond. Daarna werd de concentratie aan Groningse kant iets minder, en door veel vrije worpen (17 stuks in de eerste helft) kreeg Haren toch nog wat meer punten op het scorebord. Ruststand : 51-25.

Na de pauze bleef Hanzevast Capitals uitstekend spelen. De prima defense leverde veel rebounds, balwinst en prachtige breaks op. Ook werd de aanval een aantal keren gedisciplineerd uitgespeeld. Met name onder aanvoering van Ruben en Robbert stoomden de Groningers door naar een stand van 92-38 na drie kwarten.

De laatste 10 minuten kenmerkten zich door teveel "ren en draafwerk" van beide kanten. De eindstand werd bepaald op 118-64 met maar liefst 7 spelers in de dubbele cijfers bij de Capitals!!

Een zeer duidelijke en verdiende zege van het U18 team, dat hierdoor vaster op de tweede plaats in de competitie staat.

Deze wedstrijd toonde tevens aan dat veel spelers van Hanzevast Capitals dit seizoen grote progressie hebben gemaakt.

Topscorers : Ruben Nienhuis 18, Sander de Roos 17 (en 8 rebounds), Thijs Veenstra 16, Pim Pellinkhof 14, Jeroen Scheltes 13, Valentijn Lietmeijer 12 en Robbert Bergenhenegouwen 10 punten (en 10 rebounds).

Volgende thuiswedstrijd : zondag 10 februari a.s. om 15.30 uur in Sporthal Vinkhuizen tegen WestBrabant Giants uit Bergen op Zoom.

2 reacties

  1. crew –

   Heren U20 speelden in Groningen !!!!!!

   Redactie Vikings.nl: bedankt voor de attente en terechte opmerking! Ik heb het meteen aangepast.

  2. zm –

   Niks over U-20 wedstrijd(en) ?!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.