Word nu lid!

Wedstrijdverslagen Hanzevast Capitals jeugd

door admin | Geen reacties

 


Hanzevast Capitals U18 – Rotterdam: 72-54

Op 19 januari 2008 speelde het U18 team van Hanzevast Capitals tegen Rotterdam. Ook deze wedstrijd, evenals vorige week, werd gespeeld zonder de lange mannen die met U20 mee waren, en zonder de nog steeds geblesseerde Daan Wiersum.

In het begin van de wedstrijd ging de score gelijk op. Na 8 minuten was het 7-8 voor de gasten uit Rotterdam. Toen ging Pim Pellinkhof zich met de aanval bemoeien en schoot 4 driepunters binnen. Het resulteerde in een tussenstand van 30-12.

Er was in de trainingen grote nadruk gelegd op de defense. Dat wierp duidelijk z`n vruchten af. Er werd heel hard gewerkt en weinig weggegeven. Gerald van Nieuwenhuyzen was de grote aanjager en speelde z`n beste wedstrijd tot nu toe. Hij raasde als een tornado over het veld en was een prima voorbeeld voor z`n teamgenoten. De rust werd bereikt bij een stand van 40-23.

In de tweede helft wees Valentijn Lietmeijer de Groningers aanvallend de weg. In de 1 tegen 1 was hij nauwelijks af te stoppen. De voorsprong bleef steeds ongeveer 20 punten. Het laatste deel van de wedstrijd bleef de verdediging prioriteit krijgen. Na 40 minuten werd de eindstand bepaald op 72-54 in het voordeel van de Capitals.

 

De volgende wedstrijd speelt het U18 team op zondag 27 januari a.s. tegen HSVB in sporthal Vinkhuizen om 13.30 uur.

Topscorers: Valentijn Lietmeijer 20, Pim Pellinkhof 16 en Gerald van Nieuwenhuyzen 12 punten

 

Hanzevast Capitals U16 – BV Aris: 114-62

Zaterdagmiddag 19 januari speelde JU 16 een leuke, attractieve wedstrijd tegen BV Aris. In een snel gespeeld duel winnen de jongste Capitals van Leeuwarden met 114-62. Het team was weer compleet, Mathy er bij, maar door ziekte afgelopen week aan de kant en Ate met mitella kon ook weer bij het team zijn.

In het 1e kwart een goede start, na de sprongbal snel een score van Lars. Yannick en Davey speelden lekker agressief en met Jeroen en Marc begon het team scherp aan de wedstrijd. De stand 23-17 na tien minuten, het verschil was nog niet groter. Er moet harder en meer in de passlanes verdedigd worden.

In het 2e kwart staat de verdediging beter op te letten en met een paar mooie scores van Jeroen, Davey en Jos loopt Capitals uit naar 55-23, na 18 minuten.
Ruststand 68-31. Dus een heel sterk 2e kwart!!!

Na de pauze loopt het team verder uit naar 90-50. Tegen de zone valt Jeroen de bucket goed aan en snijdt mooi door de verdediging.
Af en toe valt er erg veel te genieten door goed samenspel, hard werken en goede schotkeuzes en passes van Yannick.

In het 4e kwart gaat Hanzevast verder met geconcentreerd uitspelen, iedereen pakt zijn minuten mee en de wedstrijd eindigt met een zeer ruim verschil bij 114-62.

Scores: Yannick v/d Ark 24, Davey Groenewoud 21, Lars Houttuin 20, Jeroen Scheltes 20, Marc Peutz 14, Eric Peutz 5, Lewis Monsanto 4, Jos v/d Laan 4 en Chesron Elgin 2

Hanzevast Capitals U16 teamfoto

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.