Word nu lid!

Publiekslieveling Melderis keert niet terug bij Capitals

door | Geen reacties

Bij de aankomst van Melderis in Groningen, drie-en-half seizoen geleden, rees bij velen de vraag wat deze speler bij de Capitals kwam doen. Het leek op het eerste gezicht niet een hoogstaand basketballtalent. Velen hadden bij Melderis dezelfde gedachte als toen Novak voor het eerst in de opstelling kwam. Toch groeide Melderis gaandeweg uit tot een van de publiekslievelingen van het publiek, maar zeker ook van Ton Boot. Melderis was een toonbeeld van ultieme inzet. De soms wat mindere basketballkwaliteiten werden vaak ruimschoots gecompenseerd met duiken naar de bal en het nodige buffelwerk. Het zelfde als waar uiteindelijk Novak zich ook geliefd mee maakte. Melderis was ook een van de spelers die altijd zijn waardering over had voor het publiek. Waar bijvoorbeeld het hele team in Bergen op Zoom (2005) na de uitschakeling in de eerste ronde playoffs teleurgesteld inzichzelf keerde, was het Melderis (met Novak) die openhartig het meegereisde publiek bedankte.

Melderis en Novak bedanken als enigen het meegreisde publiek
Na deceptie in 2005 bedanken Melderis en Novak als enigen de fans

De Capitals hebben, in nauwe samenspraak met Ton Boot, inmiddels besloten dat er geen vervanger meer zal worden aangetrokken voor Melderis. Het is nu te kort tijd om een eventuele nieuwe speler nog in te passen in het vormingsproces van het huidige team. Een nieuwe storende factor kan Boot niet gebruiken. De fans zullen het met het team dat er nu staat moeten doen en kunnen slechts terugkijken op het moois dat Melderis ze heeft kunnen bieden.

Gatis Melderis juicht na het winnen van de Beker in 2005 tegen Landstede Zwolle
Melderis juicht na het winnen van de Beker in 2005 tegen Landstede Zwolle

Persbericht Hanzevast Capitals:

Gatis Melderis komt niet terug

Gatis Melderis heeft om persoonlijke redenen besloten niet meer voor Hanzevast Capitals uit te komen. Hij vertrok afgelopen december naar zijn geboorteland Letland in verband met gezondheidsklachten. Hoewel de oorzaak van zijn klachten nog steeds niet duidelijk is, heeft hij zelf aangegeven de rest van dit seizoen niet af te willen maken en aan zijn herstel te werken. Hanzevast Capitals heeft aanvankelijk geprobeerd om deze beslissing uit te stellen maar Gatis heeft zelf onvoldoende vertrouwen in een goede afloop op korte termijn.

Gatis heeft de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan de successen van onze club. Hij was als “Rambo” een speler met wie het Groningse publiek zich goed kon identificeren.

Het bestuur respecteert het besluit van Gatis en zal meewerken aan zijn vertrek uit Groningen. Wij wensen hem veel succes in zijn verdere (basketbal)carri?re.

#13 - Gatis Melderis, bedankt
Gatis Melderis, bedankt…

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *