Word nu lid!

Masterclass Ton Boot voor Hanzevast Capitals

door | 1 reactie

De eersten waren er al rond een uurtje of vier, toen trouwens Gatis Melderis en Sjors Poels al een balletje stonden te schieten in de zaal. Ook Chris Woods was al als een van de eersten van de partij om zich aan de fans voor te stellen. Wie om vijf uur pas de zaal binnen kwam kon zelfs geen plekje op de tribune meer vinden, want die was reeds volgepakt. Het moet de spelers vast goed gedaan hebben om bij hun eerste training al zoveel fans langs de kant te hebben. Het begint zo langzamerhand ook een beetje een traditie te worden in Groningen om massaal op de eerste training af te komen.

450 toeschouwers zijn getuige van de eerste training voor het seizoen 2006-2007
Een volgepakte tribune bij de eerste training voor het seizoen 06-07

Even na vijven kon Boot dan met zijn Masterclass beginnen. Zijn ideeen werden al snel duidelijk gemaakt aan de spelers. De spelers die Boot al langer kennen (Melderis, Buchanan, Poels, Heinen en de geblesseerde Meijer) attendeerden de anderen met regelmaat op zaken als het aantikken van de lijn en de andere regeltjes van Boot.

Ton Boot geeft tijdens de oefeningen aan wat hij van de spelers verwacht
Coach Boot geeft aanwijzingen tijdens de oefeningen

Het draaide tijdens de eerste training vooral om de basics en de test van het uithoudingsvermogen. Er werd op conditioneel gebied meteen al veel van de spelers gevraagd. Ze moesten bij elke oefening het achterste van hun tong laten zien. Zonder uitzondering deden ze dat dan ook, want elk van de spelers zal inmiddels wel op de hoogte zijn van de “reputatie” van coach Boot.

Een dolletje wordt trouwens niet geschuwd tijdens de uitputtende training
Boot maakt een dolletje met Buchanan en Hinson

De enige echte nieuweling van het team binnen het Nederlandse basketball, Alain Laroche, deed zijn uiterste best tijdens de oefeningen. Aan inzet ontbrak het niet, maar de vermoeidheid was, evenals bij bijvoorbeeld Joshua Helm, van het gezicht af te lezen. Het is ook geen wonder dat nadat je hebt moeten passen met een medicine-bal en verschillende vormen van vermoeiende slides hebt moeten doen het schot bij de schotoefening daarna niet valt. Iets wat zeer begrijpelijk is en in dit stadium ook zeker niet belangrijk. Het idee van Boot zal ook vast zijn dat als het in het hoofd maar goed zit de rest vanzelf komt. De inprenting is in ieder geval vandaag begonnen, als voorbereiding op een lang seizoen.

Raoul Heinen heeft de leiding tijdens de dribbel oefeningen
Raoul Heinen heeft de leiding tijdens de dribbel-oefeningen

We zullen in ieder geval tot oktober nog even geduld moeten hebben voordat het seizoen echt van start gaat. Tot die tijd zullen we het met de trainingen en oefenwedstrijden moeten doen. De kop is er in ieder geval af, maar 1 ding is duidelijk: basketball in Groningen leeft nog steeds!

1 reactie

    1. pascal –

      wat een triest team (qua spelers staan ze onder db adam omni en mmagixx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *