Word nu lid!

MPC Capitals pakt Amsterdam in eerste wedstrijd

door | 1 reactie

De Capitals moesten in de eerste wedstrijd aantreden tegen de regerend landskampioen van Nederland. De sfeer in de Sporthallen Zuid ademde echter totaal geen sfeer zoals je dat bij een landskampioen mag verwachten. Er zaten misschien 600 toeschouwers op de tribunes (deels zelfs ingeklapt), waarvan ruim 200 enthousiaste Donarfans. Die hadden er overigens natuurlijk bijzonder veel zin in, nadat eerst een uitschakeling door Nijmegen dreigde.

MPC Capitals leek in het eerste kwart al helemaal opgestaan na het zware werk uit de kwart finaleserie tegen de Magixx. Amsterdam kreeg in de eerste minuten, waarin Suljanovic een belangrijke rol vervulde, meteen een 7-0 aan de broek. Een reactie van Amsterdam bleef echter niet achterwege, maar beide ploegen bestreden elkaar met series scores. Uiteindelijk wisten de Capitals Amsterdam voor te blijven met 17-20 na de eerste tien minuten.

In het tweede kwart waren het de Capitals die volledig inzakten. Amsterdam vloog in volle vaart weg bij de Groningers en kwamen op een 28-20 voorsprong. Daarna zorgde een serie scores van de Capitals voor een gelijke stand, waarna ze niet meer wisten te scoren. Halverwege was een achterstand van 35-28 dus het gevolg.

Na de rust was het alleen maar MPC Capitals in de hoofdrol. Amsterdam had grote moeite met het spel van de Groningers. Inside had Marcel Huijbens al snel zijn fouten te pakken; Travis Reed kwam ook beter in zijn spel. Driepunters van Akerboom, Young en twee maal Timmermans deed de Capitals in het derde kwart reeds toeslaan. Amsterdam verdedigde bijzonder matig een ook de aanvallen en schoten gingen beroerd. Het resultaat daarvan was dat Amsterdam slechts 6 puntjes maakte en de Capitals 17. De achterstand was inmiddels vrij gemakkelijk weggepoetst naar een 41-45 voorsprong.

In het vierde kwart was het helemaal gedaan met de ploeg van Toon van Helfteren. Onder luide aanmoedigingen van de hondstrouwe meegereisde fans zorgden de spelers van Boot voor een walk-over in het vierde kwart. Amsterdam deed verwoede pogingen om nog tot scoren te komen, maar slaagde hier totaal niet in. De Capitals waren inmiddels goed op dreef gekomen en gaven de Astronauts om de oren met een 9-22 vierde kwart. Winnen van de landskampioen, welliswaar zonder Joe Spinks, met een verschil van 17 punten. Dat leek vooraf onwaarschijnlijk, maar is toch waarschijnlijk gebleken! Wederom een fantastische prestatie van het team! Op naar de Hel van het Noorden waar coach Van Helfteren al zulke “goede” herinneringen aan heeft! Zondag 30 april om 12:15 uur in de eigen Martiniplaza!!!

MPC CAPITALS:
Reed – 23 punten (53%), 11 rebounds, 6 turnovers
Akerboom – 11 punten (71%), 5 rebounds
Young – 11 punten (43%)
Suljanovic – 9 punten (57%, 6 rebounds
Timmermans – 7 punten (40%)
Kriisa – 6 punten (50%)
Melderis – 5 rebounds, 5 assists

MPC CAPITALS: 47% 2PT, 33% 3PT, 62% FT, 39 rebounds (10 OR), 9 assists
ASTRONAUTS: 43% 2PT, 25% 3PT, 62% FT, 31 rebounds (7 OR), 6 assists

Demon Astronauts:
Gipson – 11 punten (33%)
Miller – 9 punten (38%)
Wessels – 9 punten (75%), 6 rebounds
Ormskerk – 7 punten (50%)
Van Paassen – 6 punten (67%)
Meijer – 4 punten (29%), 5 rebounds, 6 steals
Bennes – 2 punten (33%)
Latimore – 2 punten (17%), 11 rebounds

1 reactie

  1. Crazy J –

   Jongens, FANTASTISCH!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Trouwens leuk het gastenboek van Demon.

   Heb ik gisteren ingevuld.

   MOET IEDEREEN DOEN DIE DIT LEEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Beste maar weer.

   Getekend een Kale fanaat…. 😎 😎 😎 😎

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *