Word nu lid!

MPC Capitals wint; “Toontje, Toontje, Donar komt eraan!”

door | 8 reacties

De serie tegen de Matrixx Magixx mocht na de twee eerdere wedstrijden al een kraker genoemd worden. Voor de laatste beslissende wedstrijd tegen de Nijmegenaren waren er dus maar liefst 3520 toeschouwers naar de Martiniplaza gekomen om de Capitals naar de volgende ronde te helpen. Hierbij mogen zeker ook niet de 200 Matrixx-fans vergeten worden. Fraai uitgedost zorgden zij mede voor een echte play-off sfeer!

Het eerste kwart lieten de Capitals meteen het achterste van hun tong zien. Al snel liepen ze weg naar een 8-0 voorsprong. Nijmegen leek ietwat murw geslagen door de Groningers toen zij zo uit de startblokken spurtten. De Magixx moesten het overigens stellen zonder de inbreng van Michael Nurse. Nijmegen had het zonder de spelverdelerskwaliteiten van Nurse zichtbaar lastig. Toch knokte Nijmegen zich dapper terug in de westrijd. Door vrije worpen van de vervangende guard Ivanisevic kwamen ze zowaar op gelijke hoogte (12-12). Daarna was een 11-0 run van de Capitals genoeg om het kwart ruim af te sluiten met 25-14.

De meest opvallende speler was al snel Travis Reed. Reed ging steeds goed het duel aan in de bucket en wist de ring goed te vinden. Na 8 minuten spelen in het tweede kwart had Reed al de 20-punten grens bereikt. Hij nam daarmee zijn team bij de hand door meer dan de helft van de punten te maken (23 van de 45 in de eerste helft!). Bij Matrixx Magixx was er op dat moment eigenlijk maar 1 speler die erg opviel; Ransford Brempong. Brempong stond als een beest te verdedigen en zorgde voor de meeste punten aan Magixx zijde (11 in de eerste helft). De speler die in de voorgaande wedstrijden de hoofdrol voor zich opeiste, Brian Lubeck, was nergens te bekennen. Zijn schoten vielen niet, passes kwamen niet aan; in de eerste helft slechts goed voor 4 puntjes. De Capital gingen halverwege inmiddels ruim aan de leiding: 45-31.

In het begin van het derde kwart was het alleen Reed, Reed en nog eens Reed. Het waren dan wel zijn teamgenoten die hem goed vrijspeelden, maar Reed zorgde eigenhandig voor de scores. De eerste 11 punten in het derde kwart waren voor Reed en daardoor had hij toen al 34 punten! Na de wissel van Reed zorgde de rest van het team dat Nijmegen stukje bij beetje ontmanteld werd. De hoop voor de verasssing van het seizoen, want dat mag je de Magixx best noemen, was gedaan met nog 10 minuten te spelen. De 19 punts-voorsprong leek inmiddels een mentale klap voor de spektakel-ploeg; 68-49.

Travis Reed Man of the Match
Travis Reed viert de titel Man of the Match met het publiek

Na de onsportieve fout van Lubeck op Novak konden de Capitals uitlopen naar de maximale voorsprong van 22 punten (71-49). Nijmegen was gebroken, probeerde nog wel, maar het mocht niet meer baten. Het publiek, dat de hele wedstrijd play-off sferen beleefde, vroeg om een publiekswissel van Reed, maar Boot liet de ster van de avond op de bank nagenieten. MPC Capitals gaat gelukkig na het debakel van afgelopen seizoen nu wel verder in de play-offs! De Magixx worden uiteindelijk met 87-70 verslagen.

Travis Reed was onherroepelijk de beste man op het veld in deze beslissende wedstrijd. Met zijn 36 punten torende hij boven iedereen uit. Terecht dan ook de toewijzing van de titel Man of the Match. Ramiz Suljanovic speelde een puike wedstrijd en pakte zijn zoveelste double-double van het seizoen (10 punten, 10 rebounds en 7 steals). De rest van het team functioneerde verder naar behoren. Er was eigenlijk niemand die er verder bovenuit stak. Als team werd er gewoon gedegen gespeeld en werden de fouten die eerder tegen Nijmegen gemaakt voorkomen.

Alle respect gaat daarnaast uit naar de Matrixx Magixx. Deze ploeg en zeker ook de supporters hebben ons een prettige, maar zeker ook spannende play-off ronde doen beleven! De Capitals hebben zich, gelukkig voor de Donarfans, goed hersteld na het verlies in de eerste wedstrijd. Matrixx Magixx heeft, ondanks bijvoorbeeld het veel lagere budget en de korte opstartperiode, een fraai seizoen afgewerkt. De complimenten hiervoor mogen zeker naar deze ploeg en het is te hopen dat ze de weg die ze afgelopen zomer ingeslagen zijn voort zetten!

Alhaji Mohamed ontroostbaar
Alhaji Mohamed ligt ontroostbaar op de grond na afloop van de wedstrijd

Ton Boot was na afloop tevreden over het uiteindelijke resultaat. De ploeg heeft zich goed hersteld na het verlies afgelopen donderdag. Ook Boot gaf alle credits aan Nijmegen dat gezorgd had voor een spannende serie. Over de halve finale strijd tegen Amsterdam kon Boot nog niet veel zeggen. Al wist ie wel vast te vertellen dat Amsterdam voor hem ruim favoriet is, ondanks het ontbreken van Spinks.

Amsterdam kan zich weer op gaan maken voor honderden Groningers. “Toontje, Toontje, Donar komt eraan” klonk al luidkeels door de Plaza, om de “populaire” Toon van Helfteren van Amsterdam alvast een beetje angst in te boezemen. De halve finales barsten donderdag 27 april al los in Amsterdam. Zondag 30 april (om 12:15!!!) is de Martiniplaza het toneel voor het vervolg. Komt allen!!!

MPC CAPITALS:
Reed – 36 punten (80%), 8 rebounds
Suljanovic – 10 punten (36%), 10 rebounds, 7 steals
Young – 10 punten (38%)
Melderis – 8 punten (57%)
McGuthrie – 6 punten (12%)
Akerboom 5 punten (50%)
Detrick – 5 punten (50%)
Novak – 3 punten (20%), 6 rebounds
Timmermans – 2 punten (50%)
Kriisa – 2 punten (100% FT)

MPC CAPITALS: 57% 2PT, 26% 3PT, 74% FT, 34 rebounds (18 OR), 8 assists
Matrixx Magixx: 54% 2PT, 31% 3PT, 80% FT, 32 rebounds (9 OR), 3 assists

MATRIXX MAGIXX:
Brempong – 19 punten (75%), 11 rebounds
Harris – 12 punten (62%), 5 turnovers
Mohamed – 12 punten (50%)
Lubeck – 12 punten (31%)
Frisby – 6 punten (50%), 10 rebounds
Ivanisevic – 4 punten (33%), 5 steals
v/d Bosch – 3 punten (100%)
Groenendijk – 2 punten (50%)

8 reacties

  1. hsb –

   😉 dankje voor mooi verslag! 🙂

  2. MagiXXFan –

   Bedankt Capitals/Groningen suporters,
   Een hele leuke sfeer en prima wedstrijd van twee kanten.
   Een regelrechte promotie voor het Nederlandse basketbal
   Veel succes in Amsterdam.

  3. Vike –

   Mooi verslag.
   Helaas kan ik er a.s. do. niet bij zijn (in gedachten natuurlijk wel).
   Gelukkig is het een best of 5, dus we gaan sowieso een 2e keer naar A´dam.
   Donar veel suc6 en supporters laat je horen!

  4. FC groningen en Capitals fan –

   wat een geweldige wedstrijd zeg van Travis Reed ..hij heeft Capitals op sleeptouw genomen en nu afmaken in Amsterdam aub

  5. Kareltje –

   Ze kunnen in Amsterdam er zeker van zijn dat we er weer aankomen , ze kunnen de borst nat maken , want we hebben er weer zin in…. 😀

  6. graham –

   Bedankt voor de complimenten richting Magixx en zijn fans.
   Jullie mochten er zaterdag ook zijn hoor.
   Nogmaals bedankt en succes in de play offs

  7. wil –

   hey vikings.

   bedankt voor de goede sfeer in groningen en nijmegen tijdens de play-offs.
   Ook de gesprekken van de supporters onderling tijdens de wedstrijd
   Zo hoort het.

   succes verder met de play=offs en ik blijf jullie volgen.

   groetjes Wil

  8. anniek –

   MPC wint zondag wel even ! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *