Word nu lid!

Travis Young toont berouw

door | 12 reacties

HERKANSING YOUNG

Amerikaan keert na ontslag terug bij Capitals

Travis young voegt zich vanaf vandaag weer bij de selectie van MPC capitals. Opmerkelijk, want de Amerikaan leverde twee maanden geleden zelf nog zijn ontslagbrief in bij de Groninger basketballclub.

ton Boot was behoorlijk verrast, toen hij Travis Younbg onlangs aan de telefoon kreeg. De Amerikaan deed de gelauwerde coach een wel heel bijzonder verzoek. “Young belde me op, zei dat hij weer volkomen gezond is”, vertelt Boot, “en vroeg of hij weer bij de ploeg mag komen.”De coach fronste de wenkbrouwen en schraapte zijn keel een keer. Sprak hij niet met dezelfde speler die half december – na een meningsverschil met het bestuur – vrijwillig zijn (royale) contract had ingeleverd en vervolgens was teruggekeerd naar de verenigde Staten? “Ik heb nooit problemen met hem gehad”, licht Boot toe. “Hij is weggegaan, omdat hij een probleem had met het bestuur.”

De coach willigde – nadat de Amerikaan eerst zijn geschil met het bestuur had opgelost – het verzoek van Young in. Zij het onder enkele strikte voorwaarden. “Is hij echt gezond en blijft hij ook fit? Zal hij het subtiele proces dat binnen het team gaande is niet verstoren? Dat zijn voor mij de strikte voorwaarden waaronder Young kan terugkomen. Als aan een van de twee niet voldaan wordt, dan gaat hij weg. Dat kan binnen een dag gebeurd zijn”, meent Boot.

Na een beroerde competitiestart waarbij Capitals (voorheen Donar) kampte met nogal wat blessures, heeft de landskampioen van 2004 de weg naar succes weer ingeslagen. Boot is niet van plan de huidige chemie ook maar door iets of iemand te laten aantasten. Hij stuurde de afgelopen maanden niet voor niets een hele rits Amerikaanse huurlingen voortijdig naar huis. “Ze waren te slecht en verstoorden het proces”, verduidelijkt Boot. “Young kent onze werkwijze, weet wat er van iedereen wordt verlangd. Eigenlijk was hij nog de enige mogelijkheid. Het belangrijkste is dat hij het vertrouwen terugwint.”

Young – twee jaar geleden een van de motoren van Capitals op weg naar de landstitel – speelde sindsdien amper meer voor de groningers. Een enkel- en knieblessure hielden hem veelal aan de kant. “Maar als hij fit is, is hij de beste speler van de Nederlandse competitie”, weet Boot. “Dan voegt hij iets aan de ploeg toe. Dat deden al die andere Amerikanen die we hier hebben gehad niet. Dat is ook de redenwaarom ik heb gezegd: “stop maar met die Amerikanen. Voor Travis geldt dat niet.”

Boot heeft de selectie onlangs zijn beweegredenen voor de terugkeer van Young uitgelegd. Zelf peinsde de coach lang of hij de Amerikaan weer in genade moest aannemen. “Natuurlijk heb ik daarover getwijfeld”, verzekert Boot. “Vooral vanwege de onzekerheid die het met zich meebrengt, omdat het team de laatste tijd zo goed draait. Toch denk ik dat de terugkeer een verantwoord risico is. De tijd zal het leren.”

Bron: Algemeen Dagblad, Sportwereld, Andre Venema

12 reacties

  1. Rutger –

   Nou nou, een mooi bericht maar ook een bericht waar je je vraagtekens bij zet. Ik dacht dat hij om andere redenen dan zijn blessure is ontslagen. Maar nu hij weer blessure vrij is mag hij weer terug komen. Is niet echt iets voor Boot. maar we zullen zien, want niemand is vergeten wat deze man blessure vrij allemaal kan doen.

  2. JanW –

   De kop stelt dat Young berouw toont. Is dat zo? Of komt het doordat hij geen geld meer krijgt na een vrijwillig ontslag? Ik hoop het eerste, maar vrees het laatste. Maar nog meer vrees ik dat zijn knie het weer begeeft tegen de tijd dat de Play-offs aanbreken. Kortom, ook na de grondige medische keuring blijft TY een gok.

  3. hsb –

   vreemde zaak…. :z :z :z

  4. Vike –

   Young terug op het nest, ongetwijfeld ??n van de meest opmerkelijke berichten van de afgelopen tijd. Positieve reacties worden afgewisseld door negatieve. Beide zijn begrijpelijk. Persoonlijk ben ik ook redelijk sceptisch over het alsnog slagen van deze missie. Echter, voor mij is er maar ??n reden waarom het toch goed is dat Travis terug is. Stel je voor dat hij weer fit is, stel je voor dat hij de vorm weer vindt. En stel je voor dat hij dan bij Den Bosch of Amsterdam speelt omdat Donar hem heeft afgewezen. Daar moet je toch niet aan denken? Beter een slechte Young bij ons op de bank dan een goede bij de tegenstander in het veld. In dat licht gezien kun je de positieve beslissing van management en coach zien als een sterke defensieve zet. En allemaal weten we dat in het basketbal de defense belangrijker is dan de offense.

   En mocht Young toch laten zien w?l in vorm te zijn dan gaan we nog genieten van vele prachtige acties. Als publiek kunnen we maar een ding doen om hem snel

  5. keusch –

   super nieuws! alleen ben ik inderdaad ook bang voor een nieuwe blessure

  6. Hinrichsen –

   😎 Travis Young

  7. T-Dog –

   Young en hij is fit –>> Beste speler ooit in de Nederlandse competitie. Vind hem zelfs een NBA niveau speler!!

   BLIJ DAT HIJ WEER TERUG IS!!!

  8. jan1 –

   een fitte young betekend zoveel meer :z

  9. Max –

   Travis Young terug bij Capitals?
   Hij was door zijn geld heen en dacht: Waar kan ik eens lekker mijn zakken vullen?
   In Belgie? Nee, daar was hij al door de mand gevallen en volledig afgekeurd.
   Groningen dan? Tsja, daar had hij net zelf ontslag genomen, lastig dus. Maar aan de andere kant, die sukkels hadden hem wel al twee jaar betaald zonder tegenprestatie te verlangen.
   En kwam het dat Albert van der Ark een email uit The US of A mocht ontvangen van niemand minder dan………Travis “Heintje Davids” Young.

  10. donar_59 –

   young toont betrouw nuou nou heeft hij dat al een keer eerder gedaan nee.dus ik denk dat :& hij moet oprotten

  11. Lisa –

   En toch ben ik blij dat hij weer terug is!! 🙂

  12. marinus –

   T-Dog
   volgens jou is t young de beste speler die ooit in nederland heeft gespeeld.als ik jou was zou ik eens proberen om bv te weten te komen welke spelers hier in de glorietijd van NASHUA SPEELDE.
   om er maar een paar te noemen PAUL THOMPSON,MIKE REDDICK,DANNY CREMER,M PLAAT,JAMES LISTER, KEES AKERBOOM SR enz.zij stonden niet voor niets in de finale van een europacup

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *