Word nu lid!

Capitals wint vijfde wedstrijd op rij

door admin | 2 reacties

In de half gevulde zaal van Sporthal Boshoven in Weert waren toch weer meer dan een handvol Capitalsfans aanwezig om de Capitals te steunen. Het is toch zeker 300 kilometer vanuit Groningen…

Weert kon slechts eenmaal van de voorsprong genieten en dat was alleen aan het begin van de wedstrijd. Weert maakte de eerste punten, maar daarna waren het de Capitals die de turbo gebruikten. Na 4,5 minuut spelen in het eerste kwart keek Weert al tegen een 7-17 achterstand aan. Het team van Ton Boot speelde gedreven en snel basketbal, zelfs toen Kriisa door McGuthrie werd gewisseld na zijn tweede fout. Reed gaf in het eerste kwart meteen zijn visitekaartje af met 10 punten, 13-22 na het eerste kwart.

De uitblinker van Weert, de Amerikaan Woods maakte in de eerste minuut van het tweede kwart al zijn derde persoonlijke fout. Dat is natuurlijk een last die hij de hele wedstrijd verder met zich meedroeg. Coach Van Kempen van Weert zette Woods meteen op de bank. Die wissel leek even bevrijdend voor het spel van Weert. Het team van Weert deed zijn uiterste best en met twee 3-punters van Legans en een hele verre 3-punter van de Belg VanHaele had Weert de achterstand bijna ingelopen (28-32). De Capitals wilden de rust wel iets geruster in en maakten van de ruststand uiteindelijk 31-39; een iets prettiger marge. Travis Reed en Daniel Novak waren samen goed voor 25 van de 39 punten in de eerste helft (Reed 13, Novak 12).

Als door een hond gebeten ging Weert van start in de tweede helft. Met een 7-0 run zorgden ze ervoor dat de Capitals er even aan werden herinnerd dat ze niet voor niets helemaal naar Weert waren gereisd. De stand was ineens 38-39; een krappe marge met hoop voor Weert. De Capitals werden in een time-out van Boot weer even op scherp gezet en langzaam aan slopen ze weer weg van de Limburgers. Daniel Novak profiteerde van het hoge baltempo in de aanval en schoot een open 3-punter raak (46-53). Jason Detrick sloot het derde kwart in stijl af met een puntig dunkje. Zijn eerste score en een 46-55 voorsprong voor de Capitals.

In het vierde kwart liet McGuthrie nog maar weer eens zien dat hij zijn spelletje nog niet verleerd is. In de time-outs was hem al verteld dat hij alle credits kreeg van Boot. Daar maakte McGuthrie dankbaar gebruik van en schoot een aantal maal een paar echte “McGuthrie-ballen”. Met een verre 3-punter maakte hij 48-61. Vlak voor het einde van de wedstrijd legde Weert de strijdbijl er nog steeds niet bij neer. Immers met een aantal 3-punters en een beetje geluk zouden ze de wedstrijd nog kunnen winnen. Met nog 2 minuten te spelen was de achterstand nog overbrugbaar (60-69). Travis Reed zorgde echter met een harde dunk voor een veilige marge (63-71) voor de laatste minuut speeltijd. De Capitals konden rustig de wedstrijd uitspelen; McGuthrie pakte nog even wat puntjes mee. Met twee vrije worpen en nog een hele verre driepunter zorgde hij voor de eindstand 65-76.

De Capitals zetten de stijgende lijn goed door. Valmo Kriisa zorgde voor snelheid in de aanval, maar had wel weer te snel zijn fouten. Chris McGuthrie zorgde voor een goede aflossing van Kriisa en speelde een goede wedstrijd en pakte zijn puntjes mee (18 punten). Gatis Melderis speelde weer mee en maakte het Weert vooral lastig in de rebound. Jason Detrick speelde flets, maar was wel nuttig aanwezig. Kees Akerboom speelde een prima wedstrijd, maar kon niet helemaal het niveau halen van de afgelopen wedstrijd. Daniel Novak verdiende een vette voldoende. Hij zat goed in de wedstrijd en schoot met scherp vanachter de 3-puntslijn (15 punten). Travis Reed was ouderwets goed met zijn 22 punten en 12 rebounds. Ramiz Suljanovic was niet echt opvallend aanwezig in het veld. Dallas Logan hield enkel de bank warm, samen met Poels en Van der Meulen. Tom Timmermans was wel aanwezig, maar niet in staat om te spelen. Topscorer van de wedstrijd werd Woods met 23 punten. De Capitals speelden een goede wedstrijd tegen een niet slecht spelend Weert. Met het goede teamspel, hoog baltempo en goede rebounds waren de Capitals te sterk voor Weert. Prima wedstrijd gespeeld, nu op naar de zesde overwinning op rij?? Zondag 29 januari in een sfeervolle Maaspoort; als het aan de honderden meereizende Capitals-fans ligt natuurlijk!

2 reacties

    1. Edwin –

      Ikwas er bij vanavond en Kees verdient zeker een voldoende voor zijn prestatie. Pakte een aantal belangrijke rebounds (die hij vervolgens zelf ook nog eens promoveerder tot 2 punten) een heeft ook behoorlijk veel assists gegeven. Hij verdedigde trouwens ook prima… Al met al een prima prestatie! 🙂

    2. obbe –

      Was Wikkie er ook?