Word nu lid!

Maroussi (Gr.) is ook deze keer te sterk

door admin | 4 reacties

Slechts 6 spelers van de Capitals hebben in de wedstrijd tegen Maroussi minuten kunnen maken. Daniel Novak gunde zijn knieen rust, Kees Akerboom kampt nog steeds met de gevolgen van een rugblessure en de kwetsuren van Travis & Travis kennen we inmiddels wel. Sjors Poels en Merlijn van der Meulen hebben de bank warm gehouden.

De Capitals zaten dus in een lastig parket in Griekenland. Met 6 spelers een Europese wedstrijd spelen, dan mag je niet verwachten dat je de winst mee naar huis neemt. Dat bleek ook al snel in het eerste kwart, dat afgesloten werd met de stand 21-13. Valmo Kriisa had nota bene in het eerste kwart al 4 persoonlijke fouten; iets wat niet zo handig is als je zo weinig bankspelers tot je beschikking hebt.

Het tweede kwart liepen de Grieken alleen maar verder weg. De Capitals werden bij de stand 34-17 gedubbeld en halverwege bleef de schade steken bij 38-22. De Capitals hadden dus niets te zoeken in Athene, qua basketball dan welteverstaan. Ook Jason Detrick en Tom Timmermans grossierden op dat moment in fouten en zaten halverwege samen met Valmo Kriisa al in foutenlast.

De tweede helft was het verder spelen voor de eer. De winst was niet meer haalbaar. Het derde kwart werd een gelijkspelletje (13-13), maar bracht natuurlijk geen verschil in de 16-punts voorsprong van Maroussi. Het vierde kwart werd zelfs gewonnen door de Capitals (14-18), wat de einduitslag misschien iets draaglijker maakte: 65-53.

Het is te hopen dat de spelers iets van de wedstrijd in Griekenland hebben kunnen leren, want anders hadden ze beter thuis kunnen blijven. De statistieken spreken boekdelen: enkel Valmo Kriisa (67%, 2 uit 3) wist een schotpercentage van boven de 50% te produceren! Ramiz Suljanovic deed het nog redelijk met 50% (4 uit 8) . Daarna ging het snel naar beneden: McGuthrie 33% (5 uit 15), Detrick 29% (4 uit 14), Timmermans 13% (1 uit 8) en Melderis trof vanuit het veld helemaal geen doel (0%, 0 uit 6). Een goed vrije worpen percentage zorgde er bij een aantal spelers nog voor dat ze wat extra puntjes pakten. Een 2-puntspercentage (28%) dat nog slechter is dan het 3-puntspercentage (31%)? Goed, het zijn statistieken, maar deze cijfers zie je toch niet graag op je rapport! Het wordt tijd dat het blessuretijdperk bij de Capitals aan zijn einde komt…

MPC Capitals:
McGuthrie – 16 punten (33%)
Detrick – 14 punten (29%), 6 rebounds
Suljanovic – 10 punten (50%)
Kriisa – 5 punten (67%)
Melderis – 5 punten (0% FG, 5/6 FT), 6 rebounds
Timmermans – 3 punten (13%), 5 rebounds

CAPITALS: 28% 2PT, 31% 3PT, 86% FT, 25 rebounds (11 OR), 7 assists
Maroussi: 59% 2PT, 42% 3PT, 70% FT, 35 rebounds (9 OR), 10 assists

Maroussi:
Stefanidis – 13 punten (83%)
Blakney – 12 punten (56%)
Sekulic – 8 punten (80%)
Nikolaidis – 7 punten (60%)
Kyritsis – 7 punten (33%)
Karagkoutis – 5 punten (67%), 5 rebounds
Noeas – 5 punten (33%), 8 rebounds
Lolas – 4 punten (50%)
Homan – 2 punten (20%), 6 rebounds
Kaimakoglou – 2 punten (0%, 2/2 FT)

4 reacties

  1. hsb –

   😉 dankje Vikings!

  2. Vike –

   Mooi verslag. Defensief zit het (m.u.v. de wedstrijd tegen A´dam) wel redelijk voor elkaar. Het wordt tijd dat er wat beter geschoten gaat worden, dan komen de resultaten vanzelf.
   Ik denk hier in het bijzonder aan ??n bepaalde speler… 😉

  3. Annemieke –

   Vike,

   Ik weet je overal te vinden: wil je er inmiddels over praten?
   😀 😀 😀

  4. Vike –

   Het stadium van praten zijn we inmiddels voorbij, het wordt tijd voor een spoedcursus “Schieten, hoe ging dat ook al weer?” voor onze vriend. Liefst schriftelijk, dan kan hij dat mooi buiten de trainingen doen. En dan gaat hij weer wedstrijden voor ons winnen, let maar op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.