Word nu lid!

MPC Capitals laat de Eurocup-punten liggen

door | 9 reacties

Waar niemand had gedacht dat de beide ploegen zo aan elkaar gewaagd zouden zijn, werd het toch een wedstrijd om van te smullen. Zo spannend verliep de wedstrijd. Het was evenals vele voorgaande wedstrijden een zogenaamde puntje-puntje wedstrijd. Dan hadden de Capitals weer een voorsprongetje, dan was het Tel Aviv weer die de leiding pakte. Maar het verschil werd de hele wedstrijd niet groter dan 5 punten.

De Capitals gingen de wedstrijd voortvarend van start en al gauw was er een klein gaatje geslagen. Jason Detrick liet vanaf het begin zien dat zijn vorm groeiende is. Hij maakt steeds meer goede acties naar de basket en weet deze ook steeds vaker scorend af te sluiten. De Man of the Match Gatis Melderis streed vanaf de eerste minuut weer alsof hij in het tijdperk van de Vikingen is blijven steken. Zo?n fantastische inzet als hij, zeker deze wedstrijd, toont op het veld! Daar zou menig speler nog wel een voorbeeld aan kunnen nemen. Daniel Novak had weer wat moeite om het eerste kwart al op gang te komen. Een mooie snijdende actie van hem werd helaas afgekeurd. Nadat Novak de bal genadeloos door de ring had gedunkt en het publiek al op de banken stond, werd er gefloten wegens een loopovertreding. Feestje voorbij, geen twee punten en balbezit voor Hapoel. Het eerste kwart was wel voor de Capitals: 19-16.

Het tweede kwart was eigenlijk van het zelfde soort als het eerste. De Capitals bleven erg goed verdedigen, waardoor Hapoel er niet goed door kwam. Onder andere Ramiz Suljanovic en Gatis Melderis deden hun werk goed. Ook omdat Hapoel onder de borden qua bezetting problemen heeft moesten zij het vaak hebben van individuele acties van de Amerikanen Hatten en Roberts. De Capitals hadden in het tweede kwart goede mogelijkheden om van Tel Aviv weg te lopen. Halverwege het kwart werd er echter verzuimd twee opgelegde mogelijkheden te scoren en werd het, in plaats van een 8-punts voorsprong, weer gelijk. Jason Detrick had een hoogtepunt toen hij Hatten trakteerde op een fantastisch block tegen het bord. Daarnaast kreeg Sjors Poels ook nog wat speeltijd en bovendien maakte hij ook nog twee prima scores. Hapoel zette de ruststand weer op gelijk: 36-36.

Ook het derde kwart verschilden beide ploegen nauwlijks van elkaar. Het was wel duidelijk dat Hapoel erg leunde op de twee Amerikanen Hatten en Roberts. Veel van de acties waren individuele acties van beide spelers, waarvan Hatten te vaak doel mistte. Bij MPC Capitals hadden Suljanovic en Novak de relatieve zwakte in de bucket bij Hapoel ontdekt en zij kwamen steeds vaker tot scoren. Valmo Kriisa zette de lijnen goed uit en bracht meer snelheid in het spel. Dat werd meteen duidelijk wanneer Chris McGuthrie binnen de lijnen kwam, het spel vertraagde dan meermaals. Hapoel wist uiteindelijk na het derde kwart de voorsprong te pakken, de marge van 1 punt gaf nog steeds alle hoop: 53-54.

Het 1625 koppige pubiek had zich de hele wedstrijd al goed op kunnen warmen voor het sluitstuk van de partij. En sfeervoller was het in de Martiniplaza! Elke score werd met luid gejuich begroet en toen er halverwege het kwart een voorsprong bleek te ontstaan was menigeen zich al aan het voorbereiden op de sensatie. Gatis Melderis maakte zich bijkans onsterfelijk toen hij zijn tweede driepunter door het netje liet glijden, heel Martiniplaza leefde hoorbaar mee. Tot het moment, net geen twee minuten meer voor het einde, Jason Detrick het veld moest ruimen voor Chris McGuthrie. De gedachte van Boot moet zijn geweest dat McGuthrie de laatste minuten de aanvallen moest kunnen uitspelen en eventueel scores bij het verstrijken van de schotklok zou maken. De tijd werd inderdaad goed gebruikt, maar de tactiek werd fataal toen de schoten niet vielen. Hapoel verkleinde het verschil naar 2 punten door een driepunter van Farrington. Die kon ongehinderd aanleggen vanachter de driepuntslijn en maakte daarmee nota bene zijn enige 3 punten. Daarna kregen de Capitals een steal om de oren en was het Hapoel die de stand gelijk trok. De Capitals bleven in de slotseconden fout na fout maken en Hapoel profiteerde en maakte de beslissende score. De laatste kans op winst of een eventuele verlenging grepen de Capitals ook niet aan en was het Hapoel Tel Aviv die het feest kon vieren: 72-74. Helaas…

De toeschouwers hebben, ondanks het verlies, toch een mooie basketballavond beleefd. Het was een intense wedstrijd, waarin de Capitals een stijgende lijn lieten doorschemeren. Qua teamspel gaat het steeds beter, al mist er af en toe een speler die het echte verschil kan maken. Zo waren er bij de Capitals liefst 3 spelers met 14 punten (Melderis, Novak en Detrick). Melderis was we de opvallendste qua inzet, scores en rebounds. Hij voerde zijn team op alle drie de punten aan (14 punten, 10 rebounds en een 10 voor de inzet!). Jason Detrick heeft weer meer laten zien van wat hij kan. Daniel Novak en Ramiz Suljanovic deden samen het centerwerk en deden dat naar behoren. Valmo Kriisa was onuitputtelijk, alleen waren er af en toe wat tekenen van pijntjes te signaleren. Sjors Poels kreeg van het publiek een ovationeel applaus nadat hij een goede wisselbeurt had gemaakt. Chris McGuthrie kon deze wedstrijd niet overtuigen. Als zijn schoten vallen is het vaak op een mooie manier, maar het afronden van de aanvallen ging te vaak mis bij Chris (FG 27%). Het spel van de Capitals geeft echter wel hoop voor de tijd die komen gaat. Boot: “Ik zie vooruitgang in dit team” maar “we moeten nog steeds naar onszelf kijken en hebben nog geen tijd voor de tegenstanders”. Volgende keer beter…

MPC Capitals:
Melderis – 14 punten (57%), 10 rebounds, 4 assists, 4 steals
Detrick – 14 punten (67%), 5 rebounds
Novak – 14 punten (33%)
Suljanovic – 12 punten (63%), 6 rebounds
Kriisa – 7 punten (40%), 6 steals
McGuthrie – 7 punten (27%)
Poels – 4 punten (67%)

MPC CAPITALS: 53% 2PT, 35% 3PT, 70% FT, 31 rebounds (10 OR), 10 assists
Hapoel Tel Aviv: 60% 2PT, 44% 3PT, 50% FT, 30 rebounds (8 OR), 11 assists

Hatten – 19 punten (44%)
Roberts – 15 punten (73%)
Mossinson – 11 punten (100%)
Katz – 10 punten (67%)
Radovic – 9 punten (100%)
Yakosi – 7 punten (50%)
Farrington – 3 punten (25%), 9 rebounds

9 reacties

  1. Vike –

   Leuk verslag! Wel een klein foutje: op het laatst werd niet Valmo maar Jason gewisseld voor Chris. Wedstrijd is uitgespeeld met Valmo & Chris (met het bekende gevolg….)

  2. Dobis –

   Mooi en realistisch verslag. Al blijft het verlies nog steeds een beetje pijn doen. De stijgende lijn is echte duidelijk waarneembaar.

  3. Vikings –

   Vike> Je hebt gelijk! Ik heb reeds gewijzigd.

  4. hsb –

   toppie dit verslag! 😉

  5. TOM –

   IS AKERBOOM GEBLESSEERD?

  6. Vikings –

   Tom Timmermans kampt met de naweeen van een griepje. Kees Akerboom heeft rugklachten. Daniel Novak knieklachten…

  7. K-side –

   Tom heeft voorhoofdsholte-ontsteking (en mocht in de rust naar huis)
   Kees een rugblessure
   Darren is ontslagen
   Daniel enkelklachten
   Chris last van zijn rug
   Merlijn was niet speelgerechtigd
   Travis R kan mogelijk tussen 10 tot 14 dagen weer trainen
   Travis Y is minimaal tot de jaarwisseling niet inzetbaar
   Gatis is topfit
   Valmo lijkt zijn polsblessure te hebben overwonnen
   Jason komt in shape
   Ramiz heeft de ramadan doorstaan
   Sjors moet nog een beetje sneller schakelen
   Ton wil kampioen worden 8)

  8. harwin –

   jammer…mooi verslag

  9. Jan –

   Gatis heet niet voor niks Rambo…geweldige speler!!! En Jason heeft gemerkt dat Boot niet alleen dreigt met wegsturen, maar het ook doet! En dus werkte ook hij zich uit de naad. Dat een prof zoiets nodig heeft vind ik onbegrijpelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *