Word nu lid!

MPC Capitals vindt de weg naar winst

door admin | 1 reactie

De Capitals kregen het in de wedstrijd tegen de Giants niet makkelijk. Van het team van de Giants van afgelopen seizoen, dat MPC Capitals in de play-offs uitschakelde, was niemand meer over. Maar dit team was zeker in de eerste helft van de wedstrijd goed opgewassen tegen het spel van de Capitals. Ruim 1600 toeschouwers zagen spannend werkbasketball.

Het waren de Giants die het snelste uit de startblokken tevoorschijn kwamen. Al snel pakten ze de eerste punten voorsprong op de Capitals, wat nog steeds zoekende is naar een leidende speler. Daniel Novak lijkt op dit moment de speler die het beste het team kan dragen, samen met de immer gedreven spelende Valmo Kriisa. De rest acteerde, zeker in de eerste helft van de wedstrijd ietwat gelaten in de wedstrijd. Mede daardoor wisten de Giants het eerste kwart winnend af te sluiten; 18-19.

In het tweede kwart stoomden de Giants door naar een ruimere voorsprong.. Vooral de Man of the Match Goss wist de basket makkelijk te vinden. Onder zijn leiding stonden de Brabanders halverwege op 9 punten afstand; 30-39. De Capitals kregen met moeite enige grip op de wedstrijd. Er werd veel gezocht naar het schot van buiten, wat vervolgens lang niet altijd doeltreffend de ring kon vinden. Het was de eerste wedstrijd van het seizoen dat de Capitals bij rust tegen een achterstand aan keken.

Na de pauze van 15 minuten was het de eerste 5 minuten van het derde kwart Capitals-time. Met een strakke verdediging werd het Bergen op Zoom onmogelijk gemaakt te scoren. De Capitals deden dit wel en kwamen door een sterke 12-0 run plotsklaps weer helemaal terug in de wedstrijd; van 30-39 naar 42-39. Vanaf dat moment waren de ploegen gewaagd aan elkaar. Toch leek de gedrevenheid bij de Capitals in de tweede helft al een stuk beter dan in het eerste deel van de tweestrijd. Met hard werken bleven de ploegen bijelkaar. Met nog 1 kwart te spelen exact gelijk: 48-48.

Nadat Bergen op Zoom in het vierde kwart nog even dacht de winnende partij te zijn, waren de Capitals uiteindelijk toch de betere. De Giants werden goed onder druk gehouden en de benodigde scores werden gemaakt. Een misschien wel bepalend moment was het tijdelijk uitvallen van de Bergense center Heinle. Deze voor de Capitals lastige speler kreeg in het vierde kwart te kampen met een blessure. De kern uit de verdediging van de Giants was even verdwenen, waardoor het voor de Capitals makkelijker werd om inside door de verdediging te komen. Heinle kwam in het slotstuk van de wedstrijd nog wel even terug en bracht met een driepunter zijn team op een hoopvollere score, maar de driepuntsmarge bleek net groot genoeg om de winst te pakken. Zelfs de topschutter Goss van de Giants kon hier geen verandering meer in brengen. De broodnodige winst was binnen!

De Capitals kunnen de winst vooral toeschrijven op hun karakter, verdediging en rebound, aldus Ton Boot na afloop van de wedstrijd. De toon van de vorige wedstrijden werd in deze wedstrijd ook doorgezet. Wat dat betreft lijken alle voorgaande wedstrijden qua spel erg op elkaar. Het publiek verwacht momenteel misschien wel iets meer, maar in de twee jaar die ik (Ton Boot) hier ben hebben we veel meer van dit soort wedstrijden gespeeld. Deze lastige wedstrijd hebben we toch maar weer gewonnen.

De Capitals speelden de wedstrijd meer als een team, Bergen op Zoom moest het vooral van het startende vijftal hebben. De Amerikaan Goss was alleen al goed voor meer dan de helft van de Bergense score; 32 punten van de 58. De bank van de Giants had maar een aandeel van 2 punten in de score, waar de bank van de Capitals er 16 maakte. In de breedte zijn de Capitals dus zeker een sterkere ploeg, maar tegen een team met erg goede basisspelers blijkt het dus nog steeds lastig spelen.

Waar bij de Giants Goss de topscorer was, werd bij de Capitals Jason Detrick de best scorende speler met 13 punten. Ramiz Suljanovic pakte maar weer eens een double-double met 10 punten en 12 rebounds. Chris McGuthrie zette het spel op als Kriisa op de bank zat. Valmo Kriisa was vandaag de betere van het duo. Chris vertoonde te weinig van zijn kunsten en kon in het veld geen stempel drukken op de wedstrijd. Valmo was meer aanwezig in het veld met een aantal mooie assists. Darren Brooks speelde een halve wedstrijd en liet daarin zien dat hij zijn best goed doet. Met 7 punten en 9 rebounds had hij goede cijfers. Daniel Novak speelde ook zijn inmiddels bekende rol weer in de wedstrijd. Al coachend stond hij op de wedstrijdvloer. Hoewel hij 9 punten had, had hij daar wel erg veel schotkansen voor nodig; 4 uit 18 op je Fieldgoals zijn toch niet de cijfers die je graag op je rapport aantreft. Kees Akerboom deed goed zijn best en stond geconcentreerd te spelen. Hij was bovenal attent op de rebounds. Gatis Melderis deed zijn bijnaam weer eer aan. Waar anderen soms iets eerder stoppen om nog balbezit te krijgen, gaat hij altijd nog even door. Zijn 100% schot (4/4) is het opvallendste van zijn avond. Tom Timmermans deed vooral goed verdedigingswerk. Hij slaagde er goed in te voorkomen dat de inside mannen van de Giants er door kwamen. Het vrije worpenpercentage van de Capitals is dit seizoen nog niet zo goed geweest. Nou hoefde Ramiz Suljanovic niet aan de lijn te verschijnen, maar de anderen zorgden ervoor dat er 9 van de 9 vrije worpen in gingen; een 100% score. Het driepuntspercentage daarentegen was dramatisch: slechts 4 uit 26 pogingen. Mede daardoor kwam het totale fieldgoal percentage van de Capitals ook niet hoger dan 34% (24 uit 70 pogingen).

CAPITALS:
Detrick – 13 punten (27%), 5 rebounds
Suljanovic – 10 punten (83%), 12 rebounds
Novak – 9 punten (22%), 4 steals
Melderis – 8 punten (100%)
Brooks – 7 punten (30%), 9 rebounds
Akerboom – 5 punten (29%), 5 rebounds
Kriisa – 5 punten (25%), 4 assists
Timmermans – 2 punten (25%)
McGuthrie – 2 punten (17%)

MPC Capitals: 2PT 45%, 3PT 15%, FT 100%, 43 rebounds (20 OR), 10 assists
Giants BoZ: 2 PT 52%, 3 PT 25%, FT 92%, 36 rebounds (9 OR), 6 assists

Giants BoZ:
Goss – 32 punten (61%)
Heinle – 11 punten (40%), 9 rebounds
Olumuyia – 7 punten (43%)
Richardson – 6 punten (33%), 15 rebounds
Van Hooijdonk – 2 punten (25%)

1 reactie

    1. hsb –

      dank voor het verslag 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.