Word nu lid!

Capitals verliest oefenwedstrijd in Quackenbruck (Dld.)

door | 7 reacties

Er ging een bijna volledig gevulde supportersbus mee naar Quackenbruck, tijdens de tweede internationale trip van de Vikings. Zelfs voorzitter Wim van de Weijer en penningmeester Paul Slootweg van de Capitals wilden wel eens de sfeer proeven tijdens een busreis van de Vikings. Qua sfeer zat het helemaal goed; de afloop van de wedstrijd was helaas iets minder voorspoedig, maar dat kon de pret van het geheel niet drukken.

Wim en fans
Wim van de Weijer te midden van de Capitalsfans

Travis Young was eigenlijk de enige afwezige in Quackenbruck. Dat is ook niet zo vreemd: een dag eerder had hij zijn arthroscopie van zijn enkelgewricht ondergaan. Travis Reed was wel aanwezig, maar kon door zijn blessure (stressfractuur van zijn scheenbeen) niet meespelen. Verder was de selectie compleet, inclusief de nieuwste aanwinst van het team van Ton Boot: Darren Brooks. Brooks had een dag eerder van Boot te horen gekregen dat hij bij het team mag blijven als (tijdelijke) vervanger van Travis Young.

Voor de Duitsers was het de eerste oefenwedstrijd van het seizoen. De spelers werden voor het eerst aan het publiek voorgesteld. De mooie hal van de Dragons werd speciaal daarvoor in een rookwolk gehuld en onder begeleiding van een mooie lichtshow en stampende muziek betraden de spelers de Artland Arena. Opvallende namen daarbij waren Michael Jordan (jawel!), Darius Hall (ex-Werkendam) en Brian Bailey (ex-Zwolle).

Artland Arena Quackenbruck
De Artland Arena in Quackenbruck voor aanvang van de wedstrijd

De wedstrijd begon, zeker voor de Capitals, dramatisch slecht. Na 5 minuten speeltijd stond er slechts een schamele score van 6-4 op de borden. De volgend 5 minuten van het eerste kwart wisten de Capitals helemaal niet meer te scoren. De Dragons deden dat wel en namen in het eerste kwart een ruime voorsprong van maar liefst 17-4. De Capitals hadden vooral erg veel moeite met scoren. De schoten vielen niet en qua fysieke kracht liet het Amerikaanse team van de Duitsers zien dat ze de baas waren. Scheidrechterlijk gezien had hier wel iets meer tegen opgetreden mogen worden. Maar ja, het was daarentegen ook nog eens de open dag” van de Dragons; en die wil je niet verknoeien?

Pas in het tweede kwart wisten de Capitals de eigen score in dubbele cijfers om te zetten. Na 15 minuten was de stand 24-9, maar na bijna 16 minuten zuivere speeltijd kwam het saldo op 11 punten. Onder leiding van de snelle Michael Jordan en Brian Bailey waren het steeds de Duitsers die de Capitals te snel af waren. Toch kwamen de Capitals door hard werken halverwege terug op 9 puntjes afstand: 29-20.

Jason Dettrick
Jason Dettrick

De tweede helft van de wedstrijd was, zeker voor de Capitals, wat meer het aanzien waard. Onder aanvoering van Chris McGuthrie werd er iets meer gescoord, al was er in de aanval totaal nog geen structuur te ontdekken. Alle kwarten bleven de Capitals verslagen: 45-33 na het derde kwart en uiteindelijk 61-48 bij het eindsignaal. Aan de hele wedstrijd was het te zien dat het een echte oefenwedstrijd was. Boot is momenteel hard bezig een team te smeden van de spelersgroep. Het team zit duidelijk in de opbouwfase. De nieuwe spelers moeten duidelijk nog wennen aan het regime van Boot. Ze willen hier graag deel van uitmaken, maar daar moeten ze wel alles voor doen. Illustratief was het terugroepen van Darren Brooks door Boot nadat hij was gaan zitten op de bank zonder “handjeklap” te doen met alle spelers; Gatis Melderis werd overgeslagen. Darren moest het hele ritueel opnieuw doen met alle spelers. Dat is nog eens discipline!

Er werden tijdens de wedstrijd niet of nauwlijks aanvalsstructuren gelopen. Ton Boot na afloop: “Ik vind het een hele prestatie dat we met zo weinig punten verloren hebben in een wedstrijd zonder enige structuur.” We zullen dus nog even geduld moeten hebben voor we het hele team op oorlogsterkte kunnen aanschouwen. De nieuwe spelers moeten nog goed ingepast worden, het team gesmeed. De afloop van de wedstrijd was voor de enthousiaste Capitalsfans geen enkele belemmering om van de terugreis nog een feestje te maken. Het was weer beregezellig. De busreis was in ieder geval een succes!

MPC Capitals:
McGuthrie – 16 punten (56%)
Akerboom – 10 punten (38%)
Novak – 9 punten (50%), 9 rebounds
Dettrick – 6 punten (20%)
Timmermans – 3 punten (25%), 5 rebounds
Suljanovic – 2 punten (33%), 10 rebounds
Melderis – 2 punten (50%), 5 rebounds
Brooks – 5 rebounds

CAPITALS: 34% 2PT, 26% 3PT, 62% FT, 44 rebounds, 8 assists
DRAGONS: 50% 2PT, 30% 3PT, 44% FT, 36 rebounds, 11 assists

Artland Dragons:
Prewitt – 15 punten (42%), 10 rebounds
Jordan -14 punten (67%), 5 rebounds, 7 assists
Hall – 10 punten (83%)
Walker – 7 punten (27%), 7 rebounds
Bailey – 7 punten (60%), 5 rebounds
Rohdewald – 5 punten (40%)
Puljko -3 punten (17%)

7 reacties

  1. jan –

   het komt allemaal goed dit seizoen met donar!!!!! 😉

  2. Kareltje –

   Het was een gezellige reis met de bus ,dit is voor herhaling vatbaar.
   Vikings nogmaals bedankt 😉

  3. Rutger –

   Vikings echt top, ik ben samen met de voorzitter naar huis gebracht door de taxi die klaar stond! Echt top!

  4. Rutger –

   Vikings echt top, ik ben samen met de voorzitter naar huis gebracht door de taxi die klaar stond! Echt top!

  5. Rutger –

   Mooie foto die eerste 🙂

  6. Doktor Kees –

   Wie is die jongen die kijkt als een geest? was de wedstrijd zo slecht? De busreis was wel leuk, maar de wedstrijd was erg slecht.

  7. Donders –

   De Vikingen zijn toppers! :q

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *