Word nu lid!

Ton Boot en MPC langer bij Capitals

door admin | 4 reacties

persconferentie
vlnr: A.v/d Ark, T.Boot, W.v/d Weijer, H.J.Gorter

De beslissing van Boot om nog een seizoen er bij aan te plakken werd in Groningen met veel gejuich ontvangen. Ook de verlenging van het contract met MPC Capital is natuurlijk van groot belang voor de Capitals. Daarbij komt nog eens dat de bijdrage van MPC verhoogd wordt. Hierdoor kunnen de doelen voor de komende twee jaar alvast gesteld worden, omdat er de garantie is van een goede trainer en meer geld van de hoofdsponsor.

Tijdens een officiele persconferentie, waarbij Albert van der Ark, Wim van de Weijer, Ton Boot en H.J.Gorter van hoofdsponsor MPC aanwezig waren, werd dit “grote” nieuws bekend gemaakt. Het nieuws was overigens al voor de persconferentie uitgelekt naar de media (zie o.a. onderstaand bericht uit het DvhN van woensdagochtend).

Ton Boot had aangegeven pas in december de keuze te maken of hij zijn contract met een jaar zou verlengen of niet. Albert van der Ark gaf daarbij aan dat december te korte termijn biedt om een coach van eenzelfde niveau binnen te halen, waarop Boot uiteindelijk heeft besloten de knoop nu reeds door te hakken. Ton Boot gaf hiervoor twee redenen: hij heeft het erg naar zijn zin in Groningen, in het bijzonder qua basketball. Daarnaast is hij zeer content met het huidige bestuur van de Capitals en heeft hij veel vertrouwen in dit bestuur.

Met het aanblijven van MPC Capital als hoofdsponsor is, zoal ook al eerder vermeld, continuiteit gegarandeerd voor de komende twee seizoenen. De beslissing van MPC Capital om te blijven heeft natuurlijk deels te maken met de aanwezigheid van Ton Boot. Met deze topcoach zijn de kansen op succes nou eenmaal groter. Toch is Boot niet de enige aanleiding om te blijven. Ook van de zijde van de hoofdsponsor is er vertrouwen in het huidige bestuur, al sinds de herstart enige jaren geleden. Ook toen was MPC Capital al de hoofdsponsor en na vertrouwen gewonnen te hebben, hebben zij de bijdragen inmiddels fors verhoogd. Er wordt volgend jaar rond dezelfde tijd gesproken met MPC Capital over eventuele verdere verlenging van het sponsorcontract.

Naast de verhoogde bijdrage van de hoofdsponsor hoopt voorzitter Wim van de Weijer ook nog een beetje op verhoging van de bijdragen van andere sponsoren. Zo is sinds de komst van Boot de BBC inmiddels gegroeid van 70 naar 170 leden. Met extra bijdragen kan de club de komende jaren uitgroeien naar een nog hoger niveau en kan de garantie op continuiteit zeker gesteld worden.

Al met al goed nieuws op de 14e september, zo vlak voor het begin van de nieuwe competitie. Ook verdient, wat ons betreft, het bestuur van de Capitals enig respect vanwege de daadkracht en ook de samenwerking met de Vikings. De Vikings zijn in ieder geval erg verheugd met de boodschap van deze dag!

4 reacties

  1. Vike –

   Goed nieuws!

   En dat was ook wel nodig na het slechte nieuws over Travis Reed.
   Morgenavond de wedstrijd in Roden, ik ben benieuwd of het team “er al staat”

  2. gea –

   yes bootje blijft

   TON IS EEN GRONINGER 🙂

  3. K-side –

   Mooi stukkie mensen, meer dan in de krant…
   Leuke foto ook 😉

  4. T-Dog –

   VET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.