Word nu lid!

Eiffeltowers Den Bosch

door | 2 reacties

Met de samenvoeging van deze twee clubs ontstaat er ineens een nieuwe club met waarschijnlijk grote armslag. Nijmegen wist zich eerder al verzekerd van een Europees basketball-ticket, maar zou deze wedstrijden niet in de iegen Horstacker in Nijmegen mogen spelen. De FIBA en ULEB zouden geen dispensatie meer geven voor de speelhal van de Towers. Met de Towers komt ook de hoofdsponsor Eiffel mee, die kortgeleden een contract afsloot met de Nijmeegse club voor drie jaren. Tulip, de sponsor van EBBC heeft ook te kennen gegeven bij de club te blijven. Hiermee is een ruim budget gegarandeerd.

Randy Wiel zal de hoofdcoach van de Eiffeltowers blijven. Er zullen ook een behoorlijk aantal spelers Wiel volgen naar de Bosche Maaspoort. De Maaspoort wordt na dit nieuws hoogstwaarschijnlijk onderworpen aan een flinke opknapbeurt; iets wat eigenlijk al eerder zou gebeuren om de verouderde topsportlokatie op te beuren. Met de fusie ontstaat er in Den Bosch in een klap een grote ploeg, die als je sec naar het budget kijkt meteen in de bovenste regionen van de Nederlandse competitie zal plaats nemen. De fusie mag als positief worden beschouwd voor het Nederlandse basketball. Er zit namelijk beweging en groei in de sport; iets wat de basketballbond al jaren ambieert.

2 reacties

  1. Peter –

   Gelukkig een keer een positief bericht over de fusie! 🙂

  2. Vike –

   Hmm, ik heb een beetje een gemend gevoel hierover. Aan de ene kant hardstikke goed voor Den Bosch natuurlijk, gefeliciteerd mannen!

   Aan de andere kant erg jammer voor het toch wel sympathieke Nijmegen waar we het afgelopen seizoen zo leuk werden onthaald. Wie weet komt er nog een ploeg daar, maar dat het minder dan dit seizoen wordt is zeker. Sterkte Nijmegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *