Word nu lid!

Documentaire Ton Boot: “De kampioenenmaker”

door | 1 reactie

Hij wordt wel vergeleken met Co Adriaanse en Louis van Gaal: Basketbalcoach Ton Boot. Onconventioneel, omstreden en spraakmakend. Dit jaar werd hij zelfs getipt als technisch directeur van Ajax.

In de documentaire ?De Kampioenenmaker? volgen we Ton Boot een half jaar lang bij zijn club MPC Capitals, de Groningse basketbalvereniging, die hij vorig jaar de titel bezorgde. Het betekende zijn veertiende kampioenschap als basketbaltrainer in 20 jaar. Een ongelofelijke prestatie. Is er een geheim? En is hij echt zo?n schreeuwlelijk als veel mensen denken?

Zelf zegt hij als trainer in een soort tunnel te leven. Totaal bezeten van basketbal. Levend in een eigen gemaakte wereld. We filmen Boot thuis in zijn Groningse appartement, zien hoe hij zijn sterspeler Travis Reed keihard aanpakt en zijn getuige van de eerste bizarre training van een Amerikaan, die door Boot wordt getest.

Verder winnen de Capitals de beker, wordt Boot ?coach van het jaar, maar eindigt het seizoen in een deceptie. In de kwartfinale van de play-offs worden de Capitals kansloos uitgeschakeld en verliest de Kampioenenmaker. Boot verwerkt de teleurstelling op een verrassend waardige manier.

In de documentaire zitten ook unieke kleurenbeelden van Ton Boot als speler. We vonden een eindexamenfilm van de Filmacademie uit 1964, waarin een jonge Boot zijn kunsten vertoont.

Uitzending 9 juni, 20.25 uur, ned 2
bron: www.mpccapitals.nl

1 reactie

    1. EBBC FAN –

      Leuke titel, maar volgens mij is niet groningen maar Amsterdam dit jaar kampioen geworden :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *