Word nu lid!

Thuisvoordeel Capitals tijdens de gehele play-offs!

door admin | 3 reacties

In het eerste kwart was het Aris dat even liet zien dat de overwinning niet zomaar mee naar Groningen genomen kon worden. De ongeveer 300 meegereisde Capitalsfans zagen Aris fel verdedigen en de ploeg uit Leeuwarden liet mooie acties zien. Zo pakte Dallas Logan tot twee maal toe een fraaie dunk mee na intercepties van Aris. De derde mooie actie van Logan was een fraaie Alley-oop. Leeuwarden stond op de banken en terecht, want in de eerste fase ging het nog goed met de Leeuwardenaren. De zoneverdediging was taai, waardoor de Capitals inside weinig dor konden komen. Aris sloot het eerste kwart winnend af met minieme voorsprong: 19-18.

In het tweede kwart begonnen de Capitals al wat op stoom te komen, maar nog steeds was de strijd nog gelijkopgaand. Kees Akerboom liet zien dat hij goed in de wedstrijd zat en schoot al veel ballen raak. Brandon Woudstra kon hem in de eerste helft nog wel bijhouden, maar dat was in het tweede deel van de wedstrijd gedaan. Eindstand van het tweede kwart was 33-37.

Na de rust was het snel gedaan met Aris. De tien van Aris konden de acht van MPC Capitals al snel niet meer bijbenen. Aris had in de eerste helft al reeds zijn beste kruit verschoten. Na ongeveer 4 minuten in het derde kwart stond menig speler van Aris al uit te hijgen na een actie, terwijl de diesel bij de Capitals steeds soepeler ging draaien. Heel gemakkelijk werden er open schotkansen gecreeerd, waar vooral Kees Akerboom en Gatis Melderis graag van profiteerden. Chris McGuthrie kon deze wedstrijd de basket wat moeilijk treffen, maar deze mannen wisten er wel raad mee. Na het einde van het derde kwart stond er al een voorsprong van 25 punten op het bord. Aris maakte er dit kwart slechts 11, tegen maar liefst 32 voor de Capitals.

In het vierde kwart werd het er voor Aris niet veel beter op; uitgeblust waren de spelers. Murw gespeeld door de Capitals, die met vloeiend aanvalsspel Aris basketballes gaf. Het conditie-verschil tussen de beide ploegen werd pijnlijk blootgelegd. Bij Aris werd er veel geknoeid, bij de Capitals bleef het soepel gaan. Het Capitals-publiek genoot er hoorbaar van, de rest van de aanwezigen in het Kalverdijkje geloofden het al wel. Ook het vierde kwart werd Aris gedubbeld: 15-31, wat de uiteindelijke van 59-100 op het scorebord bracht.

Bij de Capitals was Kees Akerboom de gevierde man: 27 punten, waarvan 6 driepunters (6/10) en 7 rebounds. Hiermee werd hij topscorer van de wedstrijd en thuis in de Martiniplaza zou hij onherroepelijk uitegroepen zijn tot de Man of the Match. Ook Gatis Melderis was in zeer goeden doen: 20 punten, waarvan 3 driepunters (3/5), 6 rebounds en 6 assists. Travis Reed had zijn tweede ?Double-Double? op rij te pakken: 18 punten, 10 rebounds. Bij Aris kwamen maar liefst 52 van de 59 punten van de drie Amerikanen. Brandon Woudstra nam het grootste deel voor zijn rekening: 24 punten. Justin Tatum was goed voor 16 punten en 9 rebounds; Dallas Logan maakte 12 punten (waarvan 6 uit fraaie dunks).

Alle cijfers waren, hoe kan het met deze einduitslag ook anders, in het voordeel van de Capitals. Op reboundend vlak werd Aris volledig overklast: 42 rebounds (22 DR, 20 OR) voor de Capitals tegen 22 rebounds (17 DR, 5 OR) voor Aris. Ander opvallend cijfer was het verschil in assists: 27 voor MPC Capitals tegen 13 voor Aris. Het moge duidelijk zijn dat de Capitals goed op weg zijn voor de play-offs. De wedstrijden die in de laatste ronde nog gespeeld gaan worden zullen verder bepalen welk team de Capitals als eerste tegen zullen komen in de play-offs. De Capitalsfans en spelers genoten na afloop zichtbaar van de overwinning. Zelfs de Groningse sportgoeroe Dick Heuvelman had na afloop een applausje voor de Capitals, al liet hij niet aan iedereen zien wat hij nou precies in zijn juist verschenen stukje uit het ?Dagblad van het Noorden? bedoelde?

MPC Capitals:
Akerboom – 27 punten (64%), 6 3PT (60%), 7 rebounds
Melderis – 20 punten (70%), 3 3PT (60%), 6 rebounds, 6 assists
Reed – 18 punten (69%), 10 rebounds
Novak – 13 punten (45%), 5 rebounds
Kriisa – 9 punten (44%), 5 rebounds, 8 assists
McGuthrie – 7 punten (11%), 6 assists
McDade – 4 punten (50%)
Timmermans – 2 punten (50%), 6 rebounds

CAPITALS: 67% 2PT, 39% 3PT, 71% FT, 42 rebounds, 21 steals, 27 assists
woon!ARIS: 67% 2PT, 21% 3PT, 69% FT, 22 rebounds, 14 steals, 13 assists

Woon!Aris:
Woudstra – 24 punten (50%)
Tatum – 16 punten (60%), 9 rebounds
Logan – 12 punten (45%), 5 assists
Randolph – 3 punten (50%)
Behage – 2 punten (100%)
N?Daye – 2 punten (100%)
Freeman, v/d Nes, Logtenberg en De Vries – 0 punten

3 reacties

  1. john –

   😉

  2. erik –

   mooie winst weer van de mpc grunn gewonne mij weekend kan niet meer stuk top 🙂 :p

  3. john owens –

   ik hoop dat de eiffel towers de vorm nog vinden,krijgen de mpc ers nog een hele zware dobber aan.
   😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.