Word nu lid!

Capitals neemt revenge op Aris Leeuwarden

door admin | 2 reacties

Er moest en zou gewonnen worden in de Derby tegen de Friezen. Meteen vanaf het begin gingen de Capitals sterk uit de startblokken. Met een prima press verdediging werd Aris regelmatig tot fouten gedwongen. Onder andere Kees Akerboom had een vliegende start. Hij tekenende eigenhandig voor de eerste punten op het scorebord en schoot met twee driepunters 6-0 op de borden. Na de 8-0 tussenstand deed Aris pas wat terug. Door de Full Court Press van de Capitals had Aris het moeilijk om het spel op te zetten. Hard verdedigen zorgde er voor dat bijvoorbeeld Dallas Logan een aantal keren knullig de bal verloor. Toch kwamen de ?buren? wel terug in de wedstrijd door goede individuele acties van Woudstra. Het eerste kwart werd afgesloten bij de stand 23-18.

Het gemis van Travis Young werd goedgemaakt door goed teamspel van de Capitals. De bal ging in de aanval goed rond, waardoor er met de regelmaat van de klok open schotkansen gecreeerd werden. Alleen het verschil in klasse kwam nog niet goed tot uiting in de score. Aris bleef ondanks het goede spel van de Capitals nog wel steeds in de race voor de overwinning. Aris speelde niet bijzonder goed, maar het gat bleef in het tweede kwart beperkt tot 6 punten (40-34).

Na de pauze leek het er even op dat de Friezen toe zouden slaan. De Capitals scoorden de eerste twee punten, maar vervolgens was het Aris die de punten maakte. Balverlies en mislukte schotpogingen zorgden er voor dat Aris ineens op gelijke hoogte stond (42-42). Hierdoor leefde ook het meegereisde Friese publiek wat op en was het even ?Aris, Aris?? dat door de Plaza schalde. Het leek er op dat dat de druppel was die nodig was om de Capitals wakker te schudden. Het regende ineens driepunters, met in de hoofdrol CHRIS McGUTHRIE! Vanaf de meest onmogelijke afstanden schoot hij de driepunters door het netje. Hij bracht in dit kwart zijn totaal op 8 driepunters (!). Martinplaza stond op zijn kop! Ook Daniel Novak deed in het derde kwart een duit in het zakje met een aantal drietjes. Het leek alsof het hele team in vuur en vlam gezet werd door de ?Mighty Mouse?. Alles lukte. Op dat moment werd het Aris even teveel: Freeman was het schijnbaar niet eens met een beslissing van het arbitrale trio en liet dit merken door met zijn vinger op z?n voorhoofd te wijzen. En de scheidsrechters zijn niet gek: hij kon genoegen nemen met een Technische fout. Twee vrije worpen plus balbezit MPC Capitals. Het kon niet meer mis gaan. Gatis Melderis nam de gelegenheid van de euforie door Travis Reed te trakteren op een fraaie behind-the-back pass. Dit werd goed begrepen door Travis; een snoeiharde dunk deed de basket trillen. Er werden maar liefst 41 punten gemaakt in 10 minuten. Het gat was inmiddels onoverbrugbaar groot geworden: 81-55.

Het vierde kwart werd hierdoor een formaliteit, al slopen er wel wat foutjes in. Aris leek de moed nog niet opgegeven te hebben. Een koekje van eigen deeg leek het wel; de full-court press van de Capitals uit de eerste helft was gekopieerd en werd ook door Aris verdienstelijk uitgevoerd. Zo wisten ze zowaar het gat nog te verkleinen naar 10 punten. Ze maakten het de Capitals zwaar om de bal op te brengen. Meer dan 5 minuten in het vierde kwart viel er bij de Groningers geen bal door de ring. Aris daarentegen scoorde door individuele acties van vooral Dallas Logan en Brandon Woudstra vrolijk door. De eindsprint was voor de Friezen echter te laat en dit leiden in de slotminuten tot enige frustratie bij Justin Tatum. Tatum verloor zijn hoofd bij een beslissing tegen en schopte daarop een groot gat in een van de reclameborden. Het publiek liet vervolgens even luidkeels horen wat ze van zo?n actie vinden. Het is te hopen dat Aris een goede schadeverzekering heeft, want ze krijgen gegarandeerd de rekening gepresenteerd voor deze onbezonnen actie. Voor Tatum leverde dit ?slechts?een technische fout op. Nogmaals vrije worpen en balbezit voor MPC Capitals.

MPC Capitals heeft laten zien dat de vorm groeit. Steeds meer spelers laten hun kwaliteiten naar boven komen en qua teamgeest zit het ook wel goed. Kees Akerboom bijvoorbeeld liet, nadat hij terug kwam van zijn blessure, goed spel zien. Hij schoot er lustig op los, pakte een aantal rebounds en de verdediging gaat al stukken beter. Gatis Melderis liet ook weer zien dat hij een waardevolle speler is. Hij verdedigde weer als een beer en plukte weer de nodige rebounds. Even was er de schrik dat ook hij het slachtoffer werd van een blessure. Hinkend verliet hij het veld en vertrok richting kleedkamer, maar na een minuut of wat kwam Gatis gelukkig weer terug en kon meteen via een wissel het veld weer in. Helaas moest hij voortijds afhaken met 5 persoonlijke fouten. Verder zijn Valmo Kriisa, Travis Reed en Daniel Novak de vaste waarden in het team. Chris McGuthrie ontpopt zich steeds meer als leider in het team en als hij dan ook nog eens zo weergaloos speelt als deze wedstrijd?

Capitals:
McGuthrie ? 31 punten (53%, 8 3PT!), 5 rebounds, 4 assists
Reed ? 16 punten (71%), 5 rebounds
Novak ? 16 punten (38%, 4 3PT), 10 rebounds
Akerboom ? 14 punten (56%), 5 rebounds
Kriisa ? 11 punten (40%), 5 rebounds
Melderis ? 3 punten (33%), 8 rebounds, 5 assists
Timmermans ? 2 punten (20%)

CAPITALS: 52% 2PT, 44% 3PT, 70% FT, 44 rebounds, 16 assists
ARIS : 58% 2PT, 37% 3PT, 59% FT, 27 rebounds, 9 assists

Aris:
Logan ? 29 punten (65%)
Woudstra ? 27 punten (50%), 6 rebounds
Tatum ? 11 punten (44%), 7 rebounds
Logtenberg ? 4 punten (50%)
V/D Nes ? 3 punten (33%)
Behage ? 2 punten (100%)
Freeman ? 2 punten (33%)

2 reacties

  1. hsb –

   wie schrijft deze verslagen? (zomaar een vraagje)
   Vind het steeds weer leuk om na de wedstrijd thuis te komen (uurtje reizen naar Groningen en dan weer terug) om direct een verslag te kunnen lezen. (print ik uit voor mijn archief) Vroeger verzorgde “onze”Frans Mulder dit altijd maar die moet ik de laatste tijd helaas door omstandigheden veel missen en ben blij dat de Vikings dit nu zo snel doen! Bedankt Vikings!! 🙂

  2. T-Dog –

   HAHAHAHAHAAHAHAHAHAHA, wat een prutser die Hans Logtenberg!! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.