Word nu lid!

Winst na vernietigende dunk Travis Reed

door admin | 2 reacties

Een wedstrijd tegen Den Bosch is inmiddels een wedstrijd geworden tegen een aartsrivaal. En gelukkig werd deze ook vanavond weer in het voordeel van de Capitals beslist. Kees Akerboom moest met een kuitblessure de wedstrijd tegen zijn oude ploeg helaas vanaf de bank bekijken. Tom Timmermans keerde weer terug na enige tijd ziek te zijn geweest.

Het begin van de wedstrijd was een gelijkopgaande strijd. Via 13-12 werd de stand van 21-21 bereikt als slot van het eerste kwart. Er werd tot nu toe degelijk basketball gespeeld. In het tweede kwart wisten de Capitals voor het eerst een beetje weg te lopen van Den Bosch. Het tweede kwart kwam ten einde bij de stand 36-32; een kleine voorsprong. De Capitals speelden net even iets geraffineerder dan de Bosschenaren. Den Bosch kon overigens niet 100% een beroep doen op Marcel Huijbens, die net terugkomt van een blessure. Dat gemis was tijdens de wedstrijd ook zeker geen punt waar de Capitals last van hadden. Met Huijbens onder het bord heb je altijd een grote dreiging naar de ring. Vandaag had Huijbens bij lange na niet de vorm die we van hem gewend waren voor zijn blessure.

In het derde kwart werd de voorsprong op Den Bosch verder vergroot. Waar Travis Reed in de eerste helft helemaal geen punten op zijn conto had staan, kwam hij na de rust een beetje beter op gang. Eigenlijk de hele wedstrijd stond Reed onder grote druk van twee of drie spelers. Zo gauw hij de bal had, dan had hij ook 3 spelers van Den Bosch in zijn nek hangen. In de tweede helft kreeg hij iets meer ruimte, waardoor hij toch nog op 15 punten kwam. Via 60-47, de eindstand van het derde kwart, liep de voorsprong naar het eind van de wedstrijd nog verder uit naar 69-52, 5 minuten voor het einde. Een ruime voorsprong die je eigenlijk niet meer weg kunt geven in ruim 4 minuten speeltijd. Maar dat scheelde toch maar een haar. Na de misdunk van Tom Timmermans begon Den Bosch de schoten allemaal te raken, waar de ballen aan Groningse zijde niet vielen. Daardoor kon Den Bosch in 3,5 minuut terugkomen tot op 4 punten afstand, waardoor het nog even onnodig spannend werd.

De gebeurtenis op 17 seconden voor het einde van de wedstrijd was misschien wel bepalend. Travis Reed kreeg op de middenlijn, na onderschepping, de bal en zorgde hoogstpersoonlijk voor een alles verwoestende dunk. De dunk deed in ieder geval de ring bezwijken. De ring hing schuin naar beneden en was met geen mogelijkheid meer omhoog te buigen. Er moest een nieuwe basket komen. Gelukkig is er sinds deelname aan de ULEB-cup, vanwege de ULEB reglementen, een reserve wedstrijdbasket aanwezig. Deze moest nog eerst wel even uit de catacomben tevoorschijn getoverd worden, maar na ongeveer 15 minuten wachttijd konden de resterende 17 seconden gespeeld worden.

Den Bosch zou balbezit hebben, omdat de scheidsrechter na de denderdunk van Reed al had gefloten, omdat de ring niet meer goed hing. Sam Jones van Den Bosch was toen echter doorgedribbeld naar de overzijde, waar nog een fout op hem gemaakt werd (nog gefloten door de onwetende Koorenhof) . Hierdoor was Den Bosch in de volle overtuiging dat ze twee vrije worpen mochten nemen. Niet dus; alles wat Den Bosch was stond op de achterste benen. Dat leverde Den Bosch uiteindelijk een Technische fout op voor Toon van Helfteren; en dat terwijl hij zich eigelijk de hele wedstrijd nog zo rustig had gehouden. Geen balbezit voor Den Bosch dus, maar twee vrije worpen plus balbezit Capitals. Hierdoor werd de marge voor onze mannen weer ruim genoeg en kon de wedstrijd uitgespeeld worden. Den Bosch maakte nog wat fouten, wat de gebruikelijke vrije worpen opleverde, maar dit mocht niet meer baten. De winst voor de Capitals was binnen! Door deze overwinning staan de Capitals weer op gelijke hoogte met de Astronauts uit Amsterdam, doordat zij verloren met 60-63 van de Eiffeltowers. De Astronauts leiden de eerste poule (Den Bosch, Den Helder, Zwolle, Rotterdam en Almere). Capitals leidt de tweede poule en is daarin ingedeeld bij Nijmegen, Leeuwarden, Bergen op Zoom en Weert. Donderdag 3 maart wordt de eerste poulewedstrijd gespeeld in de Martiniplaza.

Capitals:
Kriisa ? 19 punten (60%)
Novak ? 15 punten (46%), 7 rebounds
Reed ? 15 punten (44%), 10 rebounds
McGuthrie ? 15 punten (38%), 5 rebounds
Young ? 11 punten (29%)
Melderis ? 2 punten (50%), 5 assists
Timmermans ? 2 punten (20%)

CAPITALS: 2PT 50%, 3PT 29%, FT 65%, 38 rebounds, 14 assists
DEN BOSCH: 2PT 50%, 3PT 20%, FT 69%, 42 rebounds, 11 assists

Den Bosch:
Taylor ? 14 punten (31%)
Sam Jones ? 13 punten (40%), 8 rebounds, 5 assists
Thomas ? 10 punten (33%), 16 rebounds
Aarts ? 10 punten (60%)
Chip Jones ? 9 punten (57%)
Rock ? 8 punten (100%)
Ackermans ? 4 punten (33%)
Huijbens ? 2 punten FT 100%

2 reacties

    1. hsb –

      bedankt! …en erg snel 😉 😉 😉 😉

    2. boer –

      oke dan weer gewonne op naar de bekerrrrrrrrrrrrrrrrrr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.