Word nu lid!

Vrij gemakkelijke winst tegen Den Helder

door admin | 3 reacties

In een goedgevulde Martiniplaza (naar schatting 3300 toeschouwers) werd er vrij makkelijk gewonnen van de bezoekers uit de Marinestad. Den Helder stond 1 keer in de hele wedstrijd op voorsprong; en wel bij de stand 2-0. Daarna was het vooral het eerste kwart Capitals dat de klok sloeg. Via 13-5 werd de kwartstand 27-12; reeds een gat van 15 punten. Zo nu en dan voerde Den Helder nog eens een plaagstootje uit, maar dichterbij dan zo?n 5 a 6 punten kwamen ze niet. Dan werd er door de Capitals even gas gegeven en was de voorsprong weer onoverbrugbaar.

Peter van Paassen liet vooral in de eerste helft zien dat hij een goede, ?echte? center is. Niet voor niets dat er van de Capitals uit belangstelling is geweest om hem binnen te halen. Tevergeefs; zijn partner heeft verplichtingen die dichter in de buurt liggen bij Den Helder, dus was de keuze voor een langlopend contract bij Den Helder snel gemaakt. Van Paassen speelde bijna de gehele eerste helft en was vooral in de Helderse aanval een middelpunt. Uiteindelijk kwam hij uit op 13 punten en 7 rebounds.

Het tweede kwart ging gelijkop. Den Helder wist nu ook ineens waar de basket te vinden was en scoorden net als de Capitals 26 punten. Een breekpunt echter was de Technische fout voor de Helderse coach Paul Vervaeck. Hij was het schijnbaar niet eens met een bepaalde gebeurtenis en stond briesend bij de jurytafel. Na vermanend te zijn aangesproken door de scheidrechter bleef hij terugkomen bij de jurytafel. De derde keer was de druppel: een T. Den Helder mocht met 8 seconden op de klok nog de twe vrije worpen nemen, maar daarna waren er twee vrije worpen voor Chris McGuthrie plus balbezit voor MPC Capitals. En wi krijgt dan de bal: Travis Young. Met een snelle dribbel en een flitsende schijnbeweging zette hij zijn tegenstander op het verkeerde been en schoot een vette driepunter. Het blijft fenomenaal om deze speler aan het werk te zien!

De tweede helft werd eigenlijk nooit echt spannend meer. Er werd veel doorgewisseld door Ton Boot; iedereen kreeg zijn speeltijd. Er werd over en weer gescoord en de overwinning kwam niet meer in gevaar. Door die vrijheid kreeg Tjoe de Paula (wie kent hem niet meer?) het even op zijn heupen en scoorde er nog lustig op los. Hierdoor werd hij zelfs de topscorer van de wedstrijd met 21 punten.

Bij de Capitals waren de scores goed verdeeld: maar liefst 5 spelers in de dubbele cijfers. Dani?l Novak werd de Man of the Match: 17 punten, 5 rebounds en 4 assists. Zijn schotpercentage moet de doorslag gegeven hebben: een respectabele 86%. Daarnaast hadden Big en Little Travis ook 17 punten. Zij speelden evenals Chris McGuthrie en Kees Akerboom ook een goede wedstrijd. McGuthrie was goed voor 15 punten; Akerboom voor 14 punten en 6 rebounds. Al met al dus een wedstrijd die vertrouwen moet geven. Winst tegen een concurent voor een toppositie. Het gat met Amsterdam is weer verkleind, het gat tussen de achtervolging vergroot. Op naar de halve finale voor de Beker (woensdag 9 februari 2005, 19:30 uur, Martiniplaza). Dat zal er waarschijnlijk nog spannender aan toe gaan voor die plek in de Bekerfinale!

Na afloop maakte Ton Boot bekend dat Ryan McDade wat hem betreft mag vertrekken. Al eerder, tijdens het “Achter de schermen bij MPC Capitals”-Forum melde hij dat het achteraf gezien een foute beslissing was geweest om McDade te behouden. Nu is het pleit dan beslecht. Ryan McDade kreeg totaal 19 minuten, maar wist wederom nog steeds niet te overtuigen. Er was 1 actie van hem die er uit sprong: een puntig dunkje. Maar bij die twee punten en 1 rebound bleef het dan ook. Dit is volgens Boot echt te weinig. Ryan mag vertrekken; het wachten is op een opvolger.

Capitals:
Novak ? 17 punten (86%), 5 rebounds
Young ? 17 punten (60%)
Reed ? 17 punten (50%), 8 steals, 5 rebounds, 4 assists
McGuthrie ? 15 punten (60%)
Akerboom ? 14 punten (55%), 6 rebounds
Melderis ? 6 punten (67%), 6 rebounds
Kriisa ? 4 punten (33%)
McDade ? 2 punten (50%)

CAPITALS: 2PT 67%, 3PT 39%, FT 54%, 31 rebounds, 15 assists
DEN HELDER: 2PT 50%, 3PT 36%, FT 46%, 31 rebounds, 17 assists

Den Helder:
De Paula ? 21 punten (43%)
Van Paassen ? 13 punten (62%), 7 rebounds
Wyatte ? 13 punten (67%), 7 rebounds
Stewart ? 8 punten (25%), 7 rebounds
Miller ? 7 punten (33%), 6 assists
Voorenhout ? 7 punten (46%)
Oudendag ? 2 punten (50%)

3 reacties

  1. gea –

   ik had nog wel hoop voor mcdade,maar helaas hij mag vertrekken,bert had gelijk nu maar hopen dat we een goeie amerikaan bij krijgen mcdade bedankt en veel geluk bij een andere club ;(

  2. patrick smit –

   had niet anders verwacht dat mpc capitals ging winnen yes 😉 😉 😉 😉 🙂 🙂 🙂 🙂

  3. BizBiz –

   ryan kan het best 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.