Word nu lid!

Capitals toont inzet in laatste ULEB-wedstrijd

door | 2 reacties

In een met 2200 toeschouwers gevulde Martiniplaza konden de mannen van Ton Boot Cholet nog wel bijbenen. De eindstand werd 14-15. Kees Akerboom liet de eerste 7 punten aantekenen en maakte eigenhandig 7-0, waarna uiteindelijk de Fransen pas antwoorden met een aantal scores.

Het tweede kwart daarentegen werd een ruime walk-over voor Cholet. Bij Capitals liep de aanval niet meer, de schoten vielen niet en er werd slecht gepast en veel balverlies geleden. En Cholet scoorde maar raak. Ze maakten gretig gebruik van de mogelijkheden die hen in handen werden gegeven door de spelers van Capitals. In het tweede kwart maakten de “Groningers” evenveel punten als in het eerste: 14. Cholet had er maar liefst 32 dit kwart alleen! Zou dat nog goedkomen? Veel Donarfans zagen het al niet meer zitten en dronken rustig een bakje koffie of fris.

In de kleedkamer is het waarschijnlijk een stuk onrustiger geweest tijdens de “rust”. De mannen kwamen uit de kleedkamer alsof ze allemaal een flinke oppepper gehad hadden. Er werd ineens fel gespeeld en nu waren het de Fransen die er niet meer aan te pas kwamen. Via een 25-9 run was de zege ineens dichtbij, in plaats van mijlenver weg bij rust. Tom Timmermans schoot weer eens een drietje raak en ook Daniel Novak kwam op stoom. Gatis Melderis liet nog weer eens zien waarom hij Rambo genoemd wordt. Wonderbaarlijk deze wederopstanding, maar het aanwezige publiek genoot met volle teugen en deed alles om hun cluppie toch nog naar een eervolle overwinning te juichen.

Een overwinning werd het niet, maar wel een eervol verlies. Het vierde kwart wer helaas maar met 1 puntje verschil gewonnen en dat was net niet genoeg om de 3 punten achterstand te overbruggen. Capitals kon steeds net niet op voorsprong komen. Ondanks de warme steun van de supporters werd de psychologische grens niet gepasseerd. De laatste anderhalve minuut was de voorsprong 5 puntjes en met nog ongeveer 35 seconden te spelen wist Chris McGuthrie Capitals nog 1 kans te geven door een verre driepunter binnen te knallen. Martiniplaza stond no 1 keer op zijn kop, nadat Cholet daarna ook nog de bal verloor. Een allerlaatste kans met nog enkele seconden op het bord. McGuthrie snijd naar binnen, lijkt de bal richting de ring te gooien, maar geeft de bal aan Ryan McDade. McDade schiet vanaf 2,5 meter, maar mist. Helaas, geen verlenging, geen winst, wel een leuk afscheid van de ULEB-Cup voor dit seizoen.

Travis Reed werd dus, zoals gezegd, de “Man of the Match”. En er waren waarschijnlijk weinig die hem die titel misgunden. Travis had een moeilijke week, met een dieptepunt tijdens de verloren wedstrijd tegen Weert. Boot had iedereen inmiddels verteld wat hij over Travis dacht. Travis verklaarde uiteindelijk wat problemen te hebben gehad tijdens zijn kerstvakantie in de States. Er werd van hem geeist beter zijn best te gaan doen; en dat deed ie. Met maar liefst 28 punten en 11 rebounds liet hij iedereen nog eens zien wie Travis Reed is.

Capitals moest het deze Europacup-wedstrijd doen met slechts 7 spelers. Valmo Kriisa had plaats op de bank en Travis young had een mooi plekje gekregen op de “hoofdtribune”. Het lijkt wel goed te gaan met de blessure van Kriisa. Hij deed alweer een beetje mee tijdens de warming-up. Nu 8 dagen wachten tot de volgende wedstrijd, kwart-finale beker, in en tegen Den Bosch op donderdag 27 januari. Dan zal het hele team waarschijnlijk weer compleet zijn en zullen ze hun best doen om de winst binnen te halen. “Sta op als je voor Donar bent!”

CAPITALS:
Reed – 28 punten (81%), 11 rebounds
Akerboom – 13 punten (42%)
Novak – 11 punten (29%), 7 rebounds
McGuthrie – 10 punten 36%), 5 assists
Timmermans – 7 punten (75%)
McDade – 2 punten (33%)
Melderis – 1 punt (FG 0%), 7 rebounds

CAPITALS: 2PT 58%, 3PT 32%, FT 50%, REB 38, Assists 11
CHOLET: 2PT 65%, 3PT 37%, FT 75%, REB 24, Assists 15

CHOLET:
Ball – 24 punten (85%)
Marquis – 14 punten (43%), 6 rebounds
Bardet – 12 punten (4/5 3PT, 80%)
Robertson – 9 punten (43%)
Akpomedah – 7 punten (25%), 6 rebounds
Ferchaud – 4 punten (14%)
Bilba – 2 punten (50%)
Gautier – 2 punten (33%)

2 reacties

  1. Patrick –

   Gelukkig is BIG Travis er weer!!!!Leuke wedstrijd en we hadden het eigenlijk verdiend om te winnen,misschien was deze wedstrijd wel nodig om ons allemaal weer scherp te krijgen,en nu deden Kriisa en Young niet eens mee,wat als ze wel hadden meegedaan.

   Complimenten aan het complete team en in het bijzonder BIG TRAVIS!!!!

  2. joke –

   inderdaad. Travis was goed bezig en het zou jammer zijn als hij vertrekt………. jent Boot hem om hem te motiveren of juist om er voor te zorgen dat Travis vertrekt? Dat artikel over dat Travis maar moet vertrekken als hij dat wil in het DvhN ging wel ver tenslotte…………. ik vind Travis persoonlijk onmisbaar.

   HEt was een prima wedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *