Word nu lid!

Capitals wordt met de neus op de feiten gedrukt

door | 2 reacties

De Capitals liepen eigenlijk de hele wedstrijd achter de feiten aan. Meteen vanaf het begin liet Weert zien dat ze fysiek en zeker onder het bord de baas waren. Maurice Ingramm kwam in het eerste kwart met speels gemak langs Travis Reed en scoorde toen 12 punten. Aan de andere kant van het veld kwam Reed er niet aan te pas tegen zijn 25 kilo zwaardere tegenstander.

Wel was duidelijk te zien dat de inbreng van Travis Young van grote waarde is. Hij speelde, ondanks zijn iets opspelende knieprobleem, weer een frivole wedstrijd. Zijn percentage lag wel op een lager peil dan we inmiddels van hem gewend zijn, maar van hem gaat een enorme dreiging uit. Die dreiging is iets dat bij de Capitals in de bucket eigenlijk de hele wedstrijd ontbrak. Travis Reed had een off-day (3 punten) en het leek alsof zijn inzet ook wat te wensen overlaat. Hij verkeert momenteel niet in topvorm. Het schijnt dat vooral hij in de kleedkamer ook een behoorlijke uitbrander kreeg van Ton Boot.

Inside lukt het dus niet helemaal. Ryan McDade verdedigde als een beer, maar liep toch te snel tegen fouten aan (5 in 17 minuten). Tom Timmermans liet weer eens zien dat hij een prima 3-punts-schutter is. Op belangrijke momenten schoot hij in het vierde kwart 2 driepunters raak. Alleen was hij niet in staat om inside voor enige dreiging te zorgen; afgezien van zijn harde tweehandige dunk. Het hele spelletje moest dus gaan lopen op de schoten van buiten, maar de schoten vielen niet genoeg.

Weert drukte in deze wedstrijd de Capitals dus met de neus op de feiten. Als er inside teveel fysieke tegenstand is en de schoten vallen eens niet, dan is de ploeg op dit moment makkelijker te verslaan. Het was echter wel een leuke wedstrijd om te zien. Het 2500-koppige publiek liet horen dat ze er waren. Capitals kwam in het eerste kwart 14 punten achter te staan. In het tweede kwart lag de achterstand gemiddeld rond de 8 punten en in de tweede helft van de wedstrijd klopte Capitals toch regelmatig bij Weert aan de deur.

McGuthrie was de Man of the Match. Samen met de andere spelmaker, Travis Young, zorgde hij voor de dreiging bij Capitals. McGuthrie scoorde maar liefst 26 punten en werd ook nog eens de toprebounder van de ploeg met 6 stuks (kleinste man op het veld!). Young was de tweede man die in de dubbele cijfers scoorde: hij voegde 19 punten toe. Bij Weert was het vooral de Belgische schutter VanHaele die “Hot” was: hij schoot in de eerste helft al 5 driepunters raak en had een totaal van 6 op 10. Zijn puntentotaal kwam daarmee op 22. Maurice Ingramm en Camile Richardson deden inside van zich spreken. Ingramm verdedigde sterk en maakte 19 punten. Hij plukte ook nog eens 11 rebounds. Richardson kwam totaal uit op 13 punten en maar liefst 14 rebounds. Weert was vanavond simpelweg te sterk voor de Capitals.

Een opvallend punt deze wedstrijd was de blessure aan de wenkbrauw van Kendall Mack. Hij kreeg in de eerste helft een elleboog te verwerken. Met een hevig bloedende scheur in zijn wenkbrauw werd hij door twee dames van de Capitals naar de spoedopvang van het Martiniziekenhuis gebracht. Daar werd het scheurtje snel gehecht en binnen no-time waren de dames weer terug met hem in Martiniplaza. Mack kon het laatste kwart gewoon weer meespelen. En laat het nou net Mack zijn die nog een mooie driepunter raak schoot. Een sportieve actie van deze twee Capitals-dames!

De blessure van Valmo Kriisa lijkt mee te vallen. Hij voelt zichzelf goed en hoopt er snel weer bij te zijn. Er zit waarschijnlijk een klein scheurtje in het kapsel van zijn linker enkel. Er wordt verwacht dat hij met een beetje geluk over 14 dagen weer mee kan doen. Laten we het hopen!

CAPITALS:
McGuthrie – 26 punten (59%), 6 rebounds
Young – 19 punten (30%), 5 steals
Timmermans – 8 punten (75%)
McDade – 6 punten (75%), 5 rebounds
Novak – 6 punten (25%)
Melderis – 3 punten (33%), 5 rebounds
Reed – 3 punten (25%)
Akerboom – 2 punten (20%)

CAPITALS: 2PT 49%, 3PT 32%,FT 53%, REB 30, assists 9
WEERT: 2PT 60%, 3PT 53%, FT 50%, REB 38, assists 19

WEERT:
VanHaele – 22 punten (64%)
Ingramm – 19 punten (73%), 11 rebounds
Richardson – 13 punten (86%), 14 rebounds
Harris – 11 punten (50%), 12 assists
Van Poelgeest – 5 punten (100%)
Pots – 3 punten (14%)
Mack – 3 punten (50%)

2 reacties

    1. hsb –

      dank voor het verslag, groetjes 🙂

    2. gea –

      dus dan zal valmo tegen amsterdam weer mee doen? ik hoop het wel 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *