Word nu lid!

Makkelijke winst tegen Zwolle

door | 4 reacties

Het eerste kwart ging gelijkop. De Zwollenaren kwamen zelfs een aantal maal op voorsprong en de Capitals maakte af en toe de verkeerde keuzes. Zwolle stond agressief te verdedigen; en die agressiviteit lijkt nog steeds een probleem te zijn voor de mannen van Ton Boot. Ze laten zich soms iets te makkelijk forceren tot moeilijke acties. Een van de weinige opvallende acties in de eerste kwart was het enorme regenboog-schot waarmee Daniel Novak het eerste kwart besloot. Met deze driepunter gaf hij de Capitals net 3 punten voorsprong.

De man van de wedstrijd was wederom Travis Young. Hij zal zelf inmiddels ook al wel de tel kwijt zijn van de momenten dat hij uitgeroepen werd tot de “Man of the Match”. Onnavolgbare acties voerde hij weer uit op het glanzende parket van de Martiniplaza. Met mooie drives naar de basket wist hij de Zwolse verdediging menigmaal af te troeven. Met fraaie zwaaibewegingen werkte hij de bal door het netje; onderdoor, achterlangs of er gewoon overheen. Het maakte niet uit; bijna alle ballen vielen. De laatste minuten van de wedstrijd waren ook voor hem. Hij sloot af met drie 3-punters, waarvan de laatste van heel erg ver en behoorlijk “in-your-face”. Zo kwam hij uiteindelijk uit op maar liefst 39 punten(!) tegen een schotpercentage van 78%. 8 van de 9 tweepuntspogingen gingen er in en 6 van de 9 driepuntspogingen. Onwaarschijnlijke cijfers.

Ook Daniel Novak was een van de opvallende spelers. Hij plukte maar liefst 11 rebounds en maakte 12 punten. Travis Reed scoorde 19 punten en pakte 9 rebounds. Bij Zwolle was Scott Ungerer degene waar ze het van moesten hebben. Hij was goed voor 23 punten. Zwolle moest het ook stellen zonder Rein van der Kamp. Hij was wel aanwezig, maar kon vanwege een blessure niet meespelen. Het reboundoverwicht (37 tegen 20) van de Capitals en het teamspel (21 assists tegen 9) zijn indicatoren voor de sleutel van de overwinning. Allebei punten waar Ton Boot waarschijnlijk ook blij mee zal zijn.

Het scheidsrechterlijke trio was zo nu en dan wel een opvallende factor. Met dubieuze calls trokken zij een beetje de aandacht naar zich toe, wat resulteerde in een hoop “toespelingen” vanuit het publiek. Ze zullen hun best gedaan hebben, maar kunnen zich bij lange na niet meten met de rest van Europa. In de ULEB-cup wedstrijden hebben we immers al wel een aantal goede voorbeelden kunnen zien.

Het publiek in de Martiniplaza was er rustig te noemen. Al snel had men door dat er wel gewonnen zou worden. Zwolle werd bijgestaan door “Hammer”; met zijn tromgeroffel zorgde hij de hele wedstrijd voor aanmoedigingen voor zijn team. Het heeft helaas niet mogen baten, maar onze complimenten voor jouw fanatisme.

CAPITALS:
Young – 39 punten (78%)
Reed – 19 punten (53%), 9 rebounds
Novak – 12 punten (67%), 1 rebound
Akerboom – 8 punten (33 %)
Kriisa – 8 punten (60%)
McGuthrie – 5 punten (40%), 9 assists
McDade – 4 punten (50%)
Timmermans – 2 punten (100%)

Capitals 2PT 66%, 3PT 48%, FT 63 %, REB 37, ASS 21
Zwolle 2PT 53%, 3PT 35%, FT 70%, REB 20, ASS 9

ZWOLLE:
Ungerer – 23 punten (53%), 5 assists
Stevenson – 16 punten (45%), 8 rebounds
Sa – 14 punten (50%)
Dorsey – 6 punten (25%)
Collins – 5 punten (50%)
Kamphuis – 4 punten (67%)
W.van der Kamp – 1 punt (FT 50%)

4 reacties

  1. erik –

   naar amsterdam

  2. patricia –

   Scott is de beste basketballer en hijs een vet lkkrding.
   het is uit met sijn vriendin.
   k vin et sielig voor em ;(

  3. yara en juul –

   patricia jij gaat eraan maandag 🙁
   het is helemaal niet uit met scott en ons 😉
   hoe KOM je erbij
   wij vinden scott ungerer een veel betere basketballer dan jij hem vind
   en wij houden meer van hem dan jij!!!!! :p
   -xxx-jes 2 scott-lovers

  4. mirja –

   scott is de beste!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hij is beter dan iederene met micheal jordan er bij !
   yara, juul we are the scott lovers 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *