Word nu lid!

Sensationele winst tegen Eiffeltowers

door | Geen reacties

Waar de opening van de wedstrijd voor de Nijmegenaren was, werden het derde en vierde kwart geheel voor de Capitals. De ballen vielen van alle kanten. Travis Reed stond na 20 minuten zuivere speeltijd al op 20 punten (van totaal 27) en er werd thee gedronken bij 61-42 (!!). Er vielen maar liefst 14 driepunters voor de Capitals door het mandje tegen 8 bij Eiffel.

Travis Young was wederom een van de uitblinkers. Als een buitenaards wezen maakte hij zijn tegenstander gek, door rustig dribbelend aan te leggen voor een aantal “in-your-face” driepunters. Hij maakte er maar liefst 5. En met een aantal fraaie inside-acties brachten zijn totaal op 19. Ook Kees Akerboom begint op schot te raken en tekende voor 13 punten.

Na 32 minuten speeltijd stond de teller al op een onwaarschijnlijke 100 punten. Chris McGuthrie had ook zijn aandeel in de strijd: 18 punten (4 3ptrs); hij werd mede door zijn acties uitgeroepen tot “Man of the Match”. De “nieuwste” aanwinst, Ryan McDade, was vooral verdedigend goed bezig en pakte 10 puntjes mee. En dan hebben we Daniel Novak nog vergeten met 13 punten en 8 rebounds. De sleutel van deze partij was het overwicht in steals: Nijmegen kreeg 19 steals om zijn oren, tegen 7 van hen zelf. Vermeldenswaardig is dat Nijmegen beter schoot: 60% FG tegen Capitals 54% FG!

In het vierde kwart viel de score nog ietwat tegen, maar ondanks dat kregen de spelers een minuut voor het einde een staande ovatie van het 3250(!) koppige publiek. Als deze lijn zich doorzet…. Dan zouden ze toch ook moeten kunnen winnen in Oostende.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *