Word nu lid!

MPC Capitals wint van KK Zadar (ULEB)

door admin | Geen reacties

Na een goede start, waarin uitgelopen werd naar een kleine voorsprong van een punt of 7, kwamen de ploegen bij 16-16 weer op gelijke hoogte. Zadar was daarna de ploeg die eigenlijk de hele wedstrijd op voorsprong stond. Met de goed schietende Tyrone Hill en met meer lengte in het team waren de Kroaten steeds net iets beter. MPC Capitals speelde wat meer met pieken en dalen.

De beiden Travissen waren de smaakmakers bij de Capitals. Travis Young (23 punten) buitte zijn ballhandling uit en toverde hier en daar weer mooie acties uit de hoge hoed. Travis Reed (28 punten) buffelde tegen de grote Kroatische centers zijn puntjes erin. De andere opvallende speler was wederom Gatis Melderis. Met zijn werklust ging hij weer voor elke bal en plukte rebounds en pakte steals. En als collectief speelde MPC Capitals ook behoorlijk. In het laatste kwart werd de wedstrijd uiteindelijk toch nog gekanteld. Er viel een belangrijke driepunter van Chris McGuthrie en het laatste noodschot van de Kroaten sprong van de ring omhoog, weer naar beneden en kaatste via de ring naast. Een zucht van verlichting trok door de Plaza. De winst was binnen!

Het publiek (ruim 3000 in aantal) was volgens de Kroatische coach de beslissende factor, zo zei hij tijdens de persconferentie. En dat mag een compliment heten. Het publiek zorgde voor een onvervalst Europacup-sfeertje. Het kwam wat traag op gang, maar in het laatste kwart leek het wel alsof de play-offs al waren begonnen. En na de winst stond het publiek letterlijk en figuurlijk op de banken. Laat die Grieken nu maar komen;zij zijn op dinsdag 14 december de volgende ploeg in het Europeese avontuur in de Martiniplaza. Laten we het dak er dan af knallen met zijn allen!

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.