Word nu lid!

Breda definitief uit de competitie

door | 2 reacties

Breda basketball heeft definitief de Nederlandse basketball-competitie verlaten. Breda was nog in afwachting van de uitspraak in het beroep tegen de terugterekking uit de competitie, maar heeft uit financiele overwegingen zelf besloten de competitie te verlaten.

Hiermee komt een einde aan de afwachtende toestand waarin Breda zich bevond. Breda had al eerder door de tekorten enkele spelers vaarwel moeten zeggen en ook werden al een aantal weken geen wedstrijden meer gespeeld. De wedstrijden die Breda reeds afgewerkt had worden uit de standen verwijderd. Voor Donar betekent dit op dit moment dat ze qua punten “gunstiger” uit zijn in de stand. Donar had de wedstrijd tegen Breda nog tegoed, terwijl anderen reeds tegen Breda gespeeld hadden. Hierdoor was een scheef beeld onstaan, doordat er ploegen waren die wel twee punten hadden uit de ontmoeting tegen Breda.

Het is natuurlijkwel jammer dat er nu een ploeg minder in de competitie speel. Het aantal teams dat strijd om de titel is nu gekrompen tot slechts 9 ploegen. Wat ons betreft is doet dit geen goeds voor het Nederlandse basketball…

2 reacties

    1. Frans –

      Jammer voor het basketball dat het enthousiasme van Jos Wolfs tot niets geleid heeft. De competititie wordt een stuk minder aantrekkelijk, mede omdat er maar 9 ploegen zijn. Ondergang van het basketball op enig niveau in Nederland? 😕

    2. Martin –

      Dat denk ik wel Frans, hoe minder ploegen hoe minder concurentie. En ook de kans voor jong talent om in de eredivisie ervaring op te doen wordt zo ook een stuk kleiner natuurlijk. En dan ook niet het publiek vergeten natuurlijk. Er worden nu al slechts twee-wekelijks thuiswedstrijden gespeeld. En de plaatsing voor de play-offs wordt er ook niet aaantrekkelijker van. Je krijgt nu misschien wel een soort Final Four idee. Daarmee zal de spanning geheel verloren gaan is mijn mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *